Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Telekom poskupljenje-misljenja
STRANA 1 OD 1
nvidia8800 Telekom poskupljenje-misljenja 29.04.2008. 10:07 T9546

status: user
broj poruka: 168
POZDRAV svim forumasima,

Posto se sve vise prica o Telekom-ovom poskupljenju usluga i internet servisa, zna li mozda neko kako i cime oni to pravdaju? Cime opravdavaju poskupljenja kad se svuda u svetu tezi pojeftinjenju pomenutih servisa a samim tim su te usluge svuda u svetu i jeftinije. Kako i na osnovu cega? Oni komentari da su jedini i da im se moze ne piju vodu kod korisnika vec nam je potrebno malo detaljnije objasnjenje. Zna li mozda neko o cemu je rec i koji im je sad izgovor posto ja ne znam?

POZDRAV

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Nema šta da ti bude nejasno druže 29.04.2008. 10:15 #52769

broj poruka: 4163
Vrlo prosto. Može im se. A jedan od velikih razloga je taj što su pojavom skajpa i sličnih programa izgubili ogromnu lovu jer ljudi sada za DŽ pričaju sa svojima u inostranstvu. Drugo, znaju da, koliko god da dignu cene korisnici će to da progutaju jer nemaju drugi izbor. Stoka!

Ma dosta bre!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Sramota! 29.04.2008. 10:26 #52772

broj poruka: 18472
Sta reci...Najradije bi im bacio bombu ili bar da saznam ko rukovodi i donosi takve odluke...Sve mi to mirise na G17+ i onog debila Dinkica mada mozda i nisam u pravu...Na pocetku sam za 1.5 Mbit/s placao 2800din,sad mi je poslednji racun dosao na 3400 din.Svaki mesec dizu tako da me nece cuditi da dodjem do nekih 50 eur za mesec dana.Jako sam iznerviran jer se osecam prevareno a tu nepravdu nemogu da ispravim!Svugde u svetu je takva vrsta usluge na minimalnom nivou placanja a kod nas je katastrofa...Prosecna brzina na zapadu je 6Mbit/s...Bosanci cak imaju duplo brzi ADSL a Hrvate da ne pominjem...To je toliko pokvareno i ljigavo sa njihove strane da ja nemam ni reci...P.S.O servisu i njihovim odnosu prema korisnicima da i ne govorim,to je tek posebna prica!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

MaliAbner Re: Sramota! 29.04.2008. 10:35 #52774

broj poruka: 7769
Vlada Srbije i njho resorno ministarstvo za telekomunikacije... UO Telekom Srbije je samo izvrsni organ tj. oni samo sprovode odluke Vlade koja je u ime Republike Srbije upravlja Telekomom posto je drzava vecinski vlasnik.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Sta reci...Najradije bi im bacio bombu ili bar da saznam ko rukovodi i donosi takve odluke...Sve mi to mirise na G17+ i onog debila Dinkica mada mozda i nisam u pravu...Na pocetku sam za 1.5 Mbit/s placao 2800din,sad mi je poslednji racun dosao na 3400 din.Svaki mesec dizu tako da me nece cuditi da dodjem do nekih 50 eur za mesec dana.Jako sam iznerviran jer se osecam prevareno a tu nepravdu nemogu da ispravim!Svugde u svetu je takva vrsta usluge na minimalnom nivou placanja a kod nas je katastrofa...Prosecna brzina na zapadu je 6Mbit/s...Bosanci cak imaju duplo brzi ADSL a Hrvate da ne pominjem...To je toliko pokvareno i ljigavo sa njihove strane da ja nemam ni reci...P.S.O servisu i njihovim odnosu prema korisnicima da i ne govorim,to je tek posebna prica
::
:: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
:: @PCBeast@
alexakralj Re 29.04.2008. 11:32 #52784

broj poruka: 424

Ovo je samo prelilo casu!Neznam kako drugi ali od kad sam uzeo telokomov adsl samo problemi, od pucanja konekcije svakih dva sata,3 puta sam menjao ruter i na kraju kupio nov, jedva namestio,naravno bez njihove usrane podrske o racunu da ne pricam ,debelo se rzmisljam da predjem na kablovski internet
Dragg @SkyFire 29.04.2008. 12:00 #52785

broj poruka: 2270
Nisi u pravu, debil nema veze s tim, a nema ni ministartstvo. Telekom je formalno nezavistan i sam donosi odluku o poskupljenju. Vlada samo odobrava njihovu odluku. Naravno da neko od vladajućih partija drži telekom ali ko? Koliko znam, Dragor Hiber je jedan od rukovodećih ljudi što znači GSS, što znači Čeda-LDP, ali oni su u opoziciji?
Sledi nam zaključ, mnogo smo otišli u polikitu.

nvidia8800 ... 29.04.2008. 12:31 #52788

broj poruka: 168
Sramota bez granica, slazem se sa svima apsolutno. 50e mesecno za 1.5Mb/s je i vise nego sramota, nije ni cudo sto nam se smeju svi oko nas. Koristim Telekom ADSL od pojavljivanja u Valjevu, negde od februara prosle godine, samim netom sam zadovoljan ali sa tehnickom podrskom ne da nisam zadovoljan vec je uzas koliko su neljubazni...

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KaiserSoze Teleshit je firma.. 29.04.2008. 12:49 #52793

broj poruka: 568
Koja je prvo pripadala DSS, jedan od braće bilzanaca je bio tata tamo a drugi u Dunav osiguranju, plate po 600,000 din, dnevnice, upravni odbori, službena odela i švalerke... a sada DS drži telekom, bez neke promene u poslovanju, vidim razbacuju se kao sponzori na sve strane, pa moraju da navuku još kinte, od koga, pa od nas...
To je zlatna koka bato, to se ne ispušta tek tako, pa oni su dobili priznanje kao naj naj firma za 2007, najprofitabilnija, bla bla...
A javašluk na sve strane, ovde znam iz prve ruke koliko se para daje pojedincima iz telekoma ako hoćeš jbn-i fix telefon, a koliko ako hoćeš adsl, a kad tražiš regularno, nema uslova, nema portova, sad ćemo da proširimio, sačekajte jedno 300 godina...
Moj brat u Torontu koristi rogers internet provajdera koji za 8mbps link optički do kuće naplaćuje 25€ mesečno... Kad je pozvao jednom u zadnje 2 godine i rekao im da mu nešto net ne radi kako treba, oni su ga pitali od kada, rekao je već jedno 10tak dana, zašto niste odmah prijavili, rekao im je da nije bio u mogućnosti, otklonili su smetnje u roku od 15min...
A još jača fora je što mu nije stigao račun za taj mesec, dobio je samo obaveštenje da mu neće naplatiti ceo mesec jer mu net nije radio 10 dana... Heeeeeej !!!!
Ovi ovde smradovi se pokrivaju nekim `PROMO` periodima, a onda ukinu promo period pa ti oni uvedu period kakav oni hoće, tako od MTS prevare sa prenesi minutima i tarifiranjem na sekund pa na dalje... Najjača fora je što se nikad naravno ne zna šta će da ti se desi kada ti oni odluče da ukinu `PROMO` period...
I have only two words for that... `suck my big dirty serbian dick, you monopolists`...
Više od 2 reči kad čovek pogleda, ali na to se svodi...
Izvinjavam se svima na rečima.

Kakva je ovo zemlja Nedoggia, Bože me sačuvaj.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Ima raznih misljenja, moje je sledece 29.04.2008. 12:57 #52794

broj poruka: 7769
GSS ne postoji oni su se utopili u vecu stranku sa sve clonstvom i simpatizerima.
A Vlada RS itekako utice na cene u telekomu posto imenuje upravni odbor, pa zar je logicno da nekoga postavis i onda mu kazes da radi kako mu se cheifne.
Vestackim obuzdavanjem inflacije odrzavanjem nerealnog kursa dinara prema stranim valutama se pravi dvostruki efekat, sve sto je strano postaje jako jeftino buduci da je kurs precenjen iako cene domace robe na trzistu divljaju u dinarima.
Tako ti imas utisak da ti internet poskupljuje zato sto ga poredis sa stranom valutom a ne sa domacom koja je zbog stampanja love gubi na vrednosti u novcano robnim tokovima. Da li si mozda poredio poskupljenje aDsl-a sa rastom plata (ako ga ima) ili sa povecanjem troskova zivota.

E sad ovaj nizak kurs evra prema dinaru ima i pozitivnu stranu vecina od nas nikad ne bi kupila highend racunar da nije takvog kursa koji nam omogucava da kupimo i takve proizvode sa ovim nasim dinarskim platama.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

P.S. Problem sa misljenjima je isti kao sa guzicama, svi ih imamo i mislimo da je nase najbolje.
zeljkoa RATEL 29.04.2008. 13:45 #52797

status: admin
broj poruka: 713
Od nedavno, odluke o ceni komunikacionih usluga donosi RATEL a ne sam Telekom. Najgore od svega je što su najavili da će sama ptetplata za fiksnu telefoniju da skoči na 5 eur ( navodno je u okolnim zemljama oko 15 eur ). Znači, razgovarao - ne razgovarao, ima da pukneš minimum 500 dinara za fiksni telefon i to je to.

Čist lopovluk !!! Izgleda da je RATEL zaboravio svoju osnovnu ulogu: da uvede konkurenciju u fiksnu telefoniju. Umesto toga, oni monopolisti dozvoljavaju da višestruko podigne cenu.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Željko Arnautović,
PC Berza d.o.o.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
muchacho j**** piiiiiii piiii 29.04.2008. 13:56 #52799

broj poruka: 36

piiiii = majku majčinu UO Telekoma

Joj Klinktonee...
markopvict Ljudi proverena informacija 29.04.2008. 14:15 #52802

broj poruka: 4515
taj telekom je jedna sugava firma gde svako gleda da sto manje radi... govnjarija jedna!!! A sto se tice politike ... tamao su na kljucnim mestoma ljudi iz DSS-a znachi Kostunica .... Pa razmislite malo ... Nek dodje T-com kao u okruzenju pa da vidis kako padaju cene!

Eagle 8500GT = zlo

trogdor Steta 29.04.2008. 14:46 #52805

broj poruka: 373
Clan sam DSS-a, ali mogu reci da im je politika blago retardirana...
Kada sam cuo da smo posle Svedske najzatvorenije trziste u Evropi bilo mi je muka.
Znaci, u cemu je fora sa tolikim ponizavanjem Srbije?
Go Go Go !!!

limunche wo joj... 29.04.2008. 15:19 #52810

broj poruka: 426
Ljudi, nemojte molim Vas vise da pljujete po jebenom Telekomu muka mi je, nerviram se, dobicu temperaturu! Nego ajde ako neko ima neku pametnu ideju da kaze, sta mi mozemo da uradimo po tom pitanju? Sad ce neko da kaze nista, e pa uvek moze nesto da se uradi...
Daj da radimo nesto a ne da kao babe zvocamo o glupim politicarima koji nemaju ni 2 grama mozga, tj imaju al nece da ga iskoriste i da malo pokrenu ovu usranu Srbiju nego samo gledaju kako bi natovarili u svoje dzepove i kako bi im guzice narasle, elem gde sam stao?...da, da radimo nesto, nemam pojma sta al ne mogu da sedim i gledam bezobrazluk, daj da pravimo opet 5-ti oktobar...sigurno moze nesto da se uradi...
Ja vec 3 meseca cekam na Telekomov ADSL...

Kiseo sam pa sta...

XXXL Polako :) 29.04.2008. 15:26 #52811

broj poruka: 537
Vidim da su ljudi izgubili iz fokusa to da Telekom tehnicki nema pravo odlucivanja. Telekom je u vlasnistvu PTT Srbije (koja je vlasnistvo drzave). Telekom kao kompanija, ne poseduje nekretnine vec ih iznajmljuje od PTT-a (po enormno visokim cenama). Telekom ne poseduje tehniku, vec je iznajmljuje od PTT-a. Telekom ne odlucuje o rastu cena vec o tome odlucuje Vlada srbije i sprovodi odluke preko PTT-a. Telekom je ustvari ogranak PTT-a. A sto se cudite toliko, pa oduvek je u nasoj drzavi sve funkcionisalo po partijskom/stranackom principu. Velike se pare vrte u telekomunikacijama (ako mozete recimo da zamislite kolike bi to pare bile, dodajte na to sto ste zamislili jos 3-4 nule i dobicete pravu predstavu). Jedna telefonska centrala u gradu srednje velicine u Srbiji, sa jednogodisnjim radom je sposobna da otplati samu sebe (odnosno troskove nabavke i instalacije) i plate svih zaposlenih radnika u celom Telekomu. A sta je sa ostalim centralama koje rade vise od godinu dana? :) da se covek zapita..

Inace, evo sad ce izbori, treba finansirati te kampanje... pa kako da se ne dignu cene usluga interneta ? Mali procenat (u odnosu na ukupan broj stanovnika u zemlji) ljudi ima kompjutere i internet, ali opet, i ako se tom malom broju podigne cena raznih usluga koje koriste - zaradice se ogroman novac a pri tome, tih par procenata ljudi koji koriste internet ne mogu previse da uticu na same izbore. Znaci, Jackpot situacija :) za par procenata nezadovoljnih i besnih korisnika (za koje te inace i bas briga) dobijas ogroman novac kojim finansiras sve i svasta :) odlicna matematika ! Samo sto obicni ljudi stradaju. Zato sam ja na kablovskom internetu koji nema veze sa Telekomom. Jeste skuplji, jeste copav, jeste privatnik ali me ne drnda u zdrav mozak a i u komsiluku su mi pa ako me iznerviraju mogu rucno da ih ispresavijam :) Jedina tuzna stvar u svemu tome je to sto i ti kablovski provajderi zakupljuju link od telekoma.. zacaran krug, nema sta :)
zandarm Re... 29.04.2008. 16:16 #52816

broj poruka: 1454

Ljudi, kakve veze ima, bitno je da mi internet posedujemo, nije bitno nista drugo. Imas net, sta te boli uvo za ostalo.
Zamislite kako je u nekim zemljama, kad vide kompjuter, ljudi misle evo opet se daje star wars.

Da je skupo jeste, ali sta je tu je...

KaiserSoze Lako je tebi Raco (XXXXXXL) 29.04.2008. 16:25 #52819

broj poruka: 568
Ti si majstor džiudžitsu, alfa i elizabeta servera, pa kad ti net štuca ti skočiš preko puta kod provajdera, naslažeš sve što mrda u njihovim prostorijama, tako sam i ja kretao nekoliko puta da davim wireless provajdera lokalnog, ping mi je išao i do 10.000ms... Veza pucala i do 50 puta dnevno... Ali preživeše ološi, gle čuda, matori je direktor u telekomu u bgd, otvorio na ćerku firmu, žena direktor u telekomu u mld... kupuju se stanovi, lokali, automobili, zakupljuju samostalno linkovi... Pazi i igraonica sa 70 računara, svi do jednog su donacija nekih firmi koji su to zaslužnom matorcu darovali iz nekih (telekom) razloga... itd.
Telekom službenici, čast malom broju istih, su za govnjivu motku, iz oka bi ti izvadili pare za telefon, i slično... A to je zapravo odnos čitave firme prema korisnicima, inače ne bi oni mogli tako da se ponašaju.
Riba smrdi od glave a ne od repa.
A oni što u toj firmi žele da ti učine ono što im je zakonska obaveza su sputani korumpiranim pojedincima.
Da imamo d od države, pa da ih sve pošaljemo na robiju da se malo opuste.
Normalan čovek će gledati svoja posla i okrenuti glavu na drugu stranu.
Sve sam bliže tome da ko god pobedi, tražim azil za moju malu porodicu.
Pun mi je kufer ove ovakve zemlje.
XXXL Re: Lako je tebi Raco (XXXXXXL) 29.04.2008. 17:32 #52824

broj poruka: 537
Heh

Komsija drzi igraonicu sa 70 fensi kompova i dobrim netom, ima cerku koja ima firmu... i ti to nisi muvao na vreme !! !! !! !! Eto ti sad, pakujes kufere i postajes azilant :) kad nisi mislio na vreme.... ko ti kriv :) :) :) :)

:: Ti si majstor džiudžitsu, alfa i elizabeta servera, pa kad ti net štuca ti skočiš preko puta kod provajdera, naslažeš sve što mrda u njihovim prostorijama, tako sam i ja kretao nekoliko puta da davim wireless provajdera lokalnog, ping mi je išao i do 10.000ms... Veza pucala i do 50 puta dnevno... Ali preživeše ološi, gle čuda, matori je direktor u telekomu u bgd, otvorio na ćerku firmu, žena direktor u telekomu u mld... kupuju se stanovi, lokali, automobili, zakupljuju samostalno linkovi... Pazi i igraonica sa 70 računara, svi do jednog su donacija nekih firmi koji su to zaslužnom matorcu darovali iz nekih (telekom) razloga... itd
:: Telekom službenici, čast malom broju istih, su za govnjivu motku, iz oka bi ti izvadili pare za telefon, i slično... A to je zapravo odnos čitave firme prema korisnicima, inače ne bi oni mogli tako da se ponašaju
:: Riba smrdi od glave a ne od repa
:: A oni što u toj firmi žele da ti učine ono što im je zakonska obaveza su sputani korumpiranim pojedincima
:: Da imamo d od države, pa da ih sve pošaljemo na robiju da se malo opuste
:: Normalan čovek će gledati svoja posla i okrenuti glavu na drugu stranu
:: Sve sam bliže tome da ko god pobedi, tražim azil za moju malu porodicu
:: Pun mi je kufer ove ovakve zemlje.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs