5 dana pokusavam da namestim razne mail programe da bi primao postu sa firminog smtp servera i ne uspevam. Zapitao sam se da li sam normalan da ne mogu obican mail da namestim da radi. Pozovem ja fino svog cable provajdera i kazu mi oni ovako :
`Za vas Personal paket koji koristite, dozvoljen je ISKLJUCIVO i SAMO Vektorov SMTP server, ne moze se koristiti ni jedan drugi!`
Hm, kako, zasto ? Kaze fino covek iz tehnicke podrske da imam lepo SOHO paket za 2000+ dinara mesecno za isti protok ali je sa njime moguce koristiti i neki drugi SMTP server osim Vektorovog. Znaci, 1000 din vise da bi ti otvorili jedan port ? Ko je ovde lud ? Razumem ja da ljudi uglavnom i ne koriste druge smtp servere ali igrom slucaja meni je to jako bitno zbog posla kojim se bavim. Jel to svuda pravilo da mogu samo lokalni smtp serveri od provajdera da se koriste ili je to slucaj samo sa RADIJUS VEKTOR internet provajderom ?
Bio sam jako ljubazan i lepo sam zamolio da mi kazu ko je sef/direktor ili da mi daju njegov telefon pa da ga licno pitam u cemu je fora.. naravno odbili su. Ko da cu da ga bijem ili ne znam ni ja sta. Pa da sam hteo da im pravim probleme, ne bi ih ni zvao, a uz to, centrala im je bukvalno 50 m vazdusnom linijom od mene :)
Da li zna neko foru kako ovo moze da se premosti ? Generalno, za 1000 din vise mogu da uzmem 2x brzi ADSL koji nema zabranu za smtp...malo je glupo ovako da funkcionise jedan cablovski internet provajder.
Da li si cuo za sindrom americke domacice??? To je kad prsne i uzme sacmaru i sve pobije oko sebe!!! Ti nemoj!!! I eto, pomogao sam ti... Bar si se nasmejao... :):):)
Cekam i dalje da neko kaze da li je tako i na ostalim cable provajderima... ako nije da znam sta dalje da radim. Dal` da sam sebi otvorim port na njihovoj mrezi sa asovom i lopatom, pa ako slucajno zakacim neki opticki kabl..jebga, nisam znao da je tu gde inace i ne sme da se postavlja :) ili da menjam provajdera.. :) a tu hiljadarku mesecno, iz principa necu da im dam za otvaranje jednog porta! Nije do para, firma mi placa internet, vec je bezobrazno i glupo da se ozbiljan provajder ponasa kao obican dzeparos. Ako nisam u pravu, neka me neko demantuje.
`5 dana pokusavam da namestim razne mail programe da bi primao postu sa firminog smtp servera i ne uspevam. Zapitao sam se da li sam normalan da ne mogu obican mail da namestim da radi....` mislio sam da SALJEM postu preko firminog SMTP servera a ne da primam, mali lapsus.
Sa mog racunara moram da saljem mailove iskljucivo preko SMTP servera firme u kojoj radim, ne znam kako radi forwarder ali ne deluje mi kao resenje : )
:: :: :: :: A da ti druze napravish forwarder na gmail ili sl pa se uopste ne potresash zbog srpskog vidjenja biznisa...ovo...ono....::))
Na gmail-u mozesh napraviti vise naloga....Elem..ja imam svoj poslovni mail (domen) te sam stavio da mi sve shto stize na poslovni mail automatski forwarduje na moj gmail...Takodje postoji mogucnost dodavanja mail naloga te kada saljesh mail mozes da biras sa koje adrese zelish da ti bude poslato....Napr ja shibnem sa gmaila mail ali onome kome stize pise da sam poslao sa svog poslovnog maila....::))....ovaj...nadam se da sam pripomogao...ako ne ...sorry::))
Mozda nekome posluzi :) meni na zalost ne pomaze, nemam webmail vec je u upotrebi samo smtp iz firminog domena, tako da ne mogu nista da forwardujem sa tog maila jer mi uopste ne radi nikakav smtp. Naravno ne mogu nista ni da saljem jer su blokirani portovi kao i sam smtp protokol od strane provajdera. Jedino da iscimam opse sa posla da mi forwarduju mailove na neku externu adresu a to je vec sex bez pokrica :)
:: :: :: :: Na gmail-u mozesh napraviti vise naloga....Elem..ja imam svoj poslovni mail (domen) te sam stavio da mi sve shto stize na poslovni mail automatski forwarduje na moj gmail...Takodje postoji mogucnost dodavanja mail naloga te kada saljesh mail mozes da biras sa koje adrese zelish da ti bude poslato....Napr ja shibnem sa gmaila mail ali onome kome stize pise da sam poslao sa svog poslovnog maila....::))....ovaj...nadam se da sam pripomogao...ako ne ...sorry::))
otvori nalog na gmailu kao sto ti je covek predlozio.
onda imash opciju da gmail dovlaci poruke sa pop servera, nezavisno od ogranicenja tvoje konekcije, odnosno da salje sa zamenjenom email adresom, tj. tvojom poslovnom adresom, opet nezavisno - web mail servis.
mada i sam gmail podrzava i pop/smtp i IMAP pristup, ali na nekim drugim portovima, tako da outlook mozda ti i proradi normalno!!!
:: otvori nalog na gmailu kao sto ti je covek predlozio :: :: onda imash opciju da gmail dovlaci poruke sa pop servera, nezavisno od ogranicenja tvoje konekcije, odnosno da salje sa zamenjenom email adresom, tj. tvojom poslovnom adresom, opet nezavisno - web mail servis :: :: mada i sam gmail podrzava i pop/smtp i IMAP pristup, ali na nekim drugim portovima, tako da outlook mozda ti i proradi normalno!! :: :: Srecno!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.