Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
problem u izradi sajta
STRANA 1 OD 1
boztoga problem u izradi sajta 31.03.2008. 09:29 T9049

status: user
broj poruka: 516

Ja se u ovo ne razumem! Ali sam nekim prijateljima, koji znaju, dao da mi naprave sajt onako kako sam ja to zamislio... Dobar deo je zavrsen ali je problem nastao kod foruma.
Naime, ja sam predvideo jednu tabelu (valjda se to tako zove) za forum - dakle da on bude u sklopu sajta. Nesto nalik ovom forumu na pcberzi... Medjutim drugar zaduzen za design mi rece da on to nece da radi jer takav forum mora da se programira apise i predlozi mi link ka nekom besplatnom forumu, ali to nije ono sto meni treba.

Mene interesuje dal je to stvarno toliki problem napraviti? I ako jeste koliko bi trebao para da odvojim odokativno da mi to neko uradi?

tnx
poz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dvuckovic re: problem u izradi sajta 31.03.2008. 11:48 #49595

broj poruka: 2
izrada forum aplikacije od `nule` je stvarno golem posao, a ako neko uzme da ga radi sigurno ga nece malo naplatiti... uz to bice prilicno ogranicenih mogucnosti, i vrlo bagovit, da ne kazem nebezbedan... moj savet je da dozvolis drugaru da `instalira` neki od tih besplatnih foruma, podesi ga po tvojoj zamisli, mozda stavi neki `light` skin (da to izgleda pregledno i jednostavno (tabela), i onda ga nekim <iframe>-om ukomponuje u sajt... bice mnogo lakse i njemu u startu, a i posle na duge staze jer ces moci sam da administriras forum (to je obicno jako jednostavno kod tih `kljuc-u-ruke` resenja)... moja preporuka za besplatan forum: Simple Machines Forum sa LMF temom (minimalisticka)...

ukoliko imas i registraciju korisnika na sajtu (nezavisno od foruma), bice mozda malo problematicno da se povezu user-i sajta i foruma (jedna i druga tabela), ali opet mnogo lakse od pisanja celog foruma... poz!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZgY ..... 31.03.2008. 12:58 #49601

broj poruka: 195

Napravi sajt u Joomli ili nekom cms-u....Imash vec gotove module za forume i sve shto ti treba sl...chat ovo ono..:))
boztoga re 31.03.2008. 14:16 #49603

broj poruka: 516

e pa hvala puno... svaka pomoc dobrodosla

e pa cini mi se da bi to moglo da zavrsi posao, nego...
moram samo da te pitam dal je joomla besplatan program? nesto sam googlovao i skinuo gomilu nicega - nisam uspeo da nadjem instalaciju :(

ako moze da se skine sa neta bio bih zahvalan za link (ili ovde ako je dozvoljeno ili na mail)

poz
ZgY www.joomla.org 31.03.2008. 15:25 #49610

broj poruka: 195

...besplatno je....kapiram nacices ovde shta ti treba...Verzija 1.5 je stabilna te nju preporucujem...mada i starije je ok..:)) ako shta nije jasno cukni na mail...U zdravlje!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs