Imam tabelu u excelu, sa imenom, prezimenom i maticnim brojem. Kako da napravim pretragu na sajtu po maticnom broju i prikazivanje samo jednog rezultata???
:: Imam tabelu u excelu, sa imenom, prezimenom i maticnim brojem. Kako da napravim pretragu na sajtu po maticnom broju i prikazivanje samo jednog rezultata?? ::
:: Imam tabelu u excelu, sa imenom, prezimenom i maticnim brojem. Kako da napravim pretragu na sajtu po maticnom broju i prikazivanje samo jednog rezultata?? :: A ti bi da tabelu sa podacima postavis u okviru sajta, pa da svako moze naci preko net-a? Ili bi da trazis podatke u okviru tabele? pojasni malo......
Glavno pitanje (bar po mom misljenju) jeste koliko poznajes baze i ono najvaznije - da li su ti podaci poverljivi? Ako nemas dovoljno znanja u radu sa bazama i ako ne zelis da neko mazne tu bazu onda se okani corava posla... Ima tu posla i nije bas lako napraviti uputstvo u par recenica kako da to izvedes.
Imam sredjenu tabelu sa tri kolone u excelu. Ime, prezime i maticni broj. Potrebno je da postavim tabelu na sajt ali da se ne vide svi podaci, nego samo korisnik koji ukuca svoj maticni broj, pojavi se njegovo ime i prezime. Nesto je slicno kao biracki spisak samo manje zahtevno. Nemam bas neka znanja iz baza, za pocetak mozda kako da to sve prebacim u sql i probam nesto preko php... Napraviti pretragu po maticnom broju
Uspeo sam de resim problem na sledeci nacin, Tabelu koju sam imao sam izvezao u txt format, kolone odvojio sa zapetim. Nasao odgovarajucu CGi scriptu malo je prepravio po svom ukusu, iskoristio txt fajl kao bazu i radi vec nekoliko dana. Pokusavao sam prvo nesto sa php ali nisam uspeo pronaci nijednu scriptu bey sql-a. Eto toliko nije da se hvalim, nego cisto da ispostujem sve koji su odgovorili na temu, kao i zbog nekih posetilaca sa slicnim problemima.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.