Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
problem
STRANA 1 OD 1
Marko1223 problem 22.03.2008. 00:58 T8889

status: user
broj poruka: 59
Nisam siguran da li ova tema pripada ovde,ali mi vec par dana redovno iskacu spamovi.iako koristim operu,oni iskacu u internet exploreru,koj takodje imam.nemam pojma sta se desava,a jos manje znam kako da ih se otarasim.Vise mi se smucilo da u sred igrice sidje u desktop,prema tome,bio bih zahvalan da neko da neki predlog.
hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zandarm ... 22.03.2008. 02:03 #48576

broj poruka: 1454

Koliko ja znam, spam nema obicaj tako da se ponasa, takvo ponasanje (izlazak na desktop) je karakteristicno za viruse, a za spam bas i nisam siguran.

SkyFire Re: problem 22.03.2008. 02:27 #48579

broj poruka: 18472
Meni vise lici na nekog Troyanca nego na spam..Spam nema bas toliki pristup da dodje do crash-ovanja software-a!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

:: Nisam siguran da li ova tema pripada ovde,ali mi vec par dana redovno iskacu spamovi.iako koristim operu,oni iskacu u internet exploreru,koj takodje imam.nemam pojma sta se desava,a jos manje znam kako da ih se otarasim.Vise mi se smucilo da u sred igrice sidje u desktop,prema tome,bio bih zahvalan da neko da neki predlog.
:: hvala unapred
::
BataCele ... 22.03.2008. 07:40 #48582

broj poruka: 1532
Adware najverovatnije, mozda trojanac.

Instaliraj Adaware 2007 sa najnovjim update-om i pusti da skenira komp `najdubljom` varijantom.

Potom instaliraj Multi Virus Cleaner 2008 i pusti da skenira komp `najdubljom` varijantom.

Nakon ovoga trebalo bi da bude u redu (oba programa su besplatna).

Nakon ovoga instaliraj neki dobar firewall (Zone Alarm, Comodo...) i AV (NOD32, Kaspersky, Avast...) koji ces redovno da update-ujes. Takodje, jednom nedeljno redovno skeniraj komp protiv adware-a i spyware-a.

drzacomp i naravno: 22.03.2008. 09:44 #48592

broj poruka: 359
ne download-uj a jos manje aktiviraj bilo kakve sumnjive fajle.
Ako poslusas Bata Cele-a (kako se kaze uopste: BataCelea ili BataCeleta? BataCele - pomagaj!) i mene mislim da nikada neces imati problema te vrste.

Marko1223 ... 22.03.2008. 15:45 #48609

Skinuo sam ova dva,bilo je par virusa i jos ko zna cega,ali pretpostavljam da je sada cist.
Ja sam imao neki drugi anti-virus,koj ocigledno nije detektovao sve.
Hvala na pomoci

Marko1223 pomagajte ljudi 22.03.2008. 22:28 #48631

Eeeee,toliko o tome.sada ih kao skinuo sa kompa,al se sad pojavljuju na drugim sajtovima.Napr.ovde- pcberzi,skroz levo,gde obicno stoji nesto kao google oglasi itdkod mene,neka reklama za online poker ili sl.ja sam par puta skenirao komp sa Adaware-om,i uvek nesto nadje,iako ga kao ocisti.Takodje sam primetio da se nesto stalno iznova pojavljuje u Cookies-ima-ti sajtovi koj su iskakali.Ja to sve obrisem,ali se uvek pojavi opet posle nelog vremena.
BataCele Pazi ovako 22.03.2008. 23:57 #48639

broj poruka: 1532
Zavisi koje programe imas instalirane na kompu.

Recimo, ako si instalirao Elephant i pustis ga u pogon - sve je u redu. Ali kada hoces da iskljucis Elephant, automatski ti instalira po jedan spyware i adware. I tako svaki put.

Slicna situacija je sa nekim plejerima i ko zna jos cime. Pri p[okretanju ili gasenju programa iznova ti ubaci s.anje u sistem.

Redovan sken ili menjaj programsku postavku na kompu (od pocetka - reinstalacija).
Marko1223 ... 23.03.2008. 16:28 #48676

Ne bih rekao da je u pitanju bilo kakav program,s obzirom da nisam instalirao nista novo ,niti sam skidao nesto,a pre nije bilo problema.Primetio sam da antivirus uvek nadje bar 20 tracking cookis-a u njihovom folderu.Sad,ja se nerzumem bas u sve to,pa neznam da li je moguce da sam to pokupio na nekom sajtu i kako se skida to s vrata.Oni se nepretano pojavliju iznova i iznova.Meni barem ne izgleda kao virus,jer ne unistava sistem.Par puta mi se desilo da mi se sve icone izgube,ostane samo pozadina,pa moram da restrtujem. Cini mi se i da mi net radi sporije,mada nemam pojma da li je to sve iz istog razloga.
Hvala unapred na svakom predlogu

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs