Cuo sam da ce telekom opet povecati protok, da li je to tacno? Samo me zanima ako se to desi da li ce ostati cene iste ili ce se i to promeniti? Hvala!!!
Pa, kad si slušao, što nisi pitao tog što priča? Ja sam samo čitao od istih takvih kao ti, te, decemvri, te januariusi, te mačkariusi te smart na kraju. Samo ne mogu da se dogovore da li će samo da dupliraju download ili će da olabave i upload... pun je komšijski forum toga. A, nije to trač, već glasina. Bolja je glasina sa inquirera da će nVidija da kupi DAAMIT ili bar sam AMD. To bi dokusiurilo 50% tvrdoglavaca koji su navijači gforce ili ati grafika.... kao što je svojevremeno quantum-klan prožderan od maxtora, a, onda maximaxtor od seagate-a....
I ja sam cuo......treba da se predje na Adsl 2 ... ( lenjivici mora da zamene software Dsl karticama pocentralama.... dobija se veca brzina, br korisnika.... brza inicijalizacija...) Pa komsije Hrvati imaju Adsl2 odavno .... a kad su nama duplirali i njma su.... sad je tamo standard 2mbit/s
:: :: I ja sam cuo......treba da se predje na Adsl 2 ... ( lenjivici mora da zamene software Dsl karticama pocentralama.... dobija se veca brzina, br korisnika.... brza inicijalizacija... :: Pa komsije Hrvati imaju Adsl2 odavno .... a kad su nama duplirali i njma su... :: sad je tamo standard 2mbit/s
Iako je ovo samo trac, glasina ili kako god, i kad bude povecanja nece biti zbog ovog. Trenutno ima daleko vise ADSL2+ centrala nego ADSL. Samo na pocetku su furali ADSL tokom 2005, a kasnije verovatno takva oprema nije mogla da se nabavi jer se vise nigde ne koristi ( a verovatno se ni ne proizvodi vise i nema je na lagerima ) pa su morali da uzimaju ADSL2+. Moja centrala je realizovana negde sredinom 2006 i ADSL2+ je. Dalje cak i da su sve centrale ADSL on dozvoljava brzine do 12Mbps tako da dupliranje brzina ne treba povezivati sa zamenom opreme u centralama, a kod nas ce brzine od preko 12Mbps biti mislena imenica jos koju godinu bez obzira sto vecina opreme to vec uveliko podrzava. Tih par godina ce svakako biti dovoljno vremena da oni zamene tu staru opremu na tom manjem broju centrala koje nisu ADSL2+.
Informacija iz prve ruke, bratanac radi u Telkomu. Dobili su novu opremu jos krajem prosle godine. Sve stoji, jer se ceka novi direktor (draga politika) koji bi trebalo da `nastupi` posle izbora. Po proceni mog bratanca, tesko da ce nesto biti pre marta - aprila. Znace nesto vise kad bude video kolegu koji radi bas u tom sektoru. To ce biti tek iduce nedelje. Ako dobijem neke konkretnije podatke, javljam. Nightbird
:: Informacija iz prve ruke, bratanac radi u Telkomu. Dobili su novu opremu jos krajem prosle godine. Sve stoji, jer se ceka novi direktor (draga politika) koji bi trebalo da `nastupi` posle izbora. Po proceni mog bratanca, tesko da ce nesto biti pre marta - aprila. Znace nesto vise kad bude video kolegu koji radi bas u tom sektoru. To ce biti tek iduce nedelje. Ako dobijem neke konkretnije podatke, javljam :: Nightbird :: :
Kao i u svim oblastima i ovde mogu uticati politicari, naravno, promena direktora telekoma i sl. moze da utice izmedju ostalog i na to da se poveca brzina ADSL-a, no ta prognoza o prolecu mi se cini koliko toliko prihvatljivo. Nazalost po raznoraznim forumima se svako malo pustaju buve o dupliranju linkova i odmah se gomila raje popali. Do skoro je bila pomama da ce duplirati do kraja godine i prodje i 31.12. pa ne bese nista. pa su onda malo modifikovali buvu, bice pre izbora, no proci ce i izbori za koji dan pa i dalje nece biti dupliranja linkova. Pre proleca ne verujem da ce biti a pitanje je i tad i kasnije kad ce stvarno biti. ( cela 2005 i 2006 su prosle bez promena, tako da moze da se desi da i ova godina prodje bez promena, ko ce ga znati ) Sto se opreme tice i dojave tvog bratanca koji ocigledno ne radi u pravoj sluzbi u telekomu ( a i sam si to napisao ), ok , dobili su verovatno neku opremu ali to je verovatno za nove centrale i prosirenja , sva oprema koja je vec postavljena po centralama dopusta brzine bar do 12Mbps a ona s kraja 2005 pa nadalje sve su ADSL2+ (24Mbps). Zasto bi sad menjali i bacali opremu tu sa pocetka ADSL-a kod nas koja moze da sluzi jos par godina komotno, jer brzine od 12+Mbps necemo skoro videti u ponudi.
Ljudi, ovde ce za 10 godina protok bidi bedan :) Sta ce nam brze? Gde zurimo? Ionako smo propali skroz :)))) Kome josh treba upload :D Meni se svi preko smeju... Prvo se chude sta sad ne valja utransveru... Pa im ja kazem :S Telekom je smraaaaaad
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.