Imam jedan problem, nije veliki ali neiskustvo me ometa u resavanju istog. Naime, uradio sam...odnosno, zeleo bih da uradim menu u flash-u ali mi se desava sledece...Napravio sam dugmice, sve uradio kako treba i sve radi ok dok ne uradim sledece....kad naidjem misem preko dugmeta pokrene se animacija, medjutim ako sklonim misa pre nego sto se animacija zavrsi sve pobrljavi....Treba mi skripta koja bi mi resila taj prob.
Preuzmi program koji se zove Sothink SWF Decompiler (imas i drugih ali ovaj radi posao odlicno). Pomocu njega mozes da swf file koji skines sa neta (swf catcher ili bilo sta drugo) konvertujes u fla file i tako recimo vidis kako je u tom swf-u nesto uradjeno. Kopiras ceo MovieClip, Button, grafiku, ActionScript, itd i iskoristis za neki tvoj projekat.
Pozdrav!
P.S. Imas tutorijale na temu Flasha koje je radila lynda.com (pogledaj naslove) pa malo rapidshare...
...ali tek kad sam ispisao poruku video sam da na ovom forumu ne moze da se uploaduje fajl (jbg)...posle me mrzelo da brisem ... Pazi,znam u cemu je caka ali ne mogu da srocim skriptu da to profunkcionise...Mogu li tebi da bacim fla. file na mail? (ako te ne mrzi da se bakces)
Bio bih ti zahvalan ako mi resis prob. Znaci ovako, kad misem stanes preko dugmeta strelice izadju, kad pomeris misa one se uvuku...i to sljaka ako pri postavljanju kursora iznad dugmeta sacekas da strelice izadju do kraja i obrnuti...Medjutim, ako samo preletis preko dugmeta strelice ostanu izbacene i sve se sj...
:: Bio bih ti zahvalan ako mi resis prob. Znaci ovako, kad misem stanes preko dugmeta strelice izadju, kad pomeris misa one se uvuku...i to sljaka ako pri postavljanju kursora iznad dugmeta sacekas da strelice izadju do kraja i obrnuti...Medjutim, ako samo preletis preko dugmeta strelice ostanu izbacene i sve se sj.. :: :: Ovo je link za Flash CS3: http://rapidshare.com/files/79624233/Najnoviji_menu.zip.htm :: Ovo je za Flash 8: http://rapidshare.com/files/79625847/Najnoviji_menu_8.zip.htm :: :: Thanks!! ::
:: Ne mogu ti opisati koliko sam ti zahvalan. Ako ikako mogu da ti se oduzim samo reci :: :: Ovo mi j some kind of novogodisnji poklon : :: :: Hvala jos jednom !!!
Pazi foru, nema potrebe uopste da se prave dva lejera za unos action scripta....Sve funkcionise i sa jenim samo sto je moja greska bila sto nisam uneo new frame za out_1 i in_1. Provalio sam jos jedan prob. Kada pokrenem animaciju sa preview ili exporujem u .swf fajl, slova nisu one sirine koju sam zadao u flashu...hm... ne prikaze mi ono sto stvarno vidim kad pravim .fla fajl. Moracu ovo sam...
Nema potrebe niti se tamo nalaze dva lejera za AS. Savet - razdvoj AS lejer od zvuka ili lejera na kojem postavljas `in` i `out` nazive... Lakse ces kasnije da se snadjes. Ne znam za slova ali ovo ostalo se ne vidi zato sto nisi postavio dugmice na scenu nego van... Proveri da li je text oznacen kao static. Ovo si verovatno znao ali ukoliko je text dynamic onda obrati paznju koje fontove koristis...
Problem je sto si obrnuo nazive za in i out i nisi ih postavio na odgovarajuci frame. Skripta na poslednjem frejmu je isto bila suvisna.
SRECNA NOVA GODINA!
:: Pazi foru, nema potrebe uopste da se prave dva lejera za unos action scripta....Sve funkcionise i sa jenim samo sto je moja greska bila sto nisam uneo new frame za out_1 i in_1. Provalio sam jos jedan prob. Kada pokrenem animaciju sa preview ili exporujem u .swf fajl, slova nisu one sirine koju sam zadao u flashu...hm... ne prikaze mi ono sto stvarno vidim kad pravim .fla fajl. Moracu ovo sam... :: :: Pozz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.