Jos jedan savet potreban za firmu. :) U temi gde sam pitao za hosting usluge, to sve pada u vodu, upravo sam dobio novi mail od kolege sta se i kako radi/koristi...
Naime imamo zakupljen domen od jednog partnera iz inostranstva, kada sam stigao u firmu jednom mail nalogu se pristupalo preko gmail aplikacije gde je sve vec bilo konfigurisano. U medjuvremenu kreirali smo (preko directpanela, ako je to bitno) jos jedan mail i za pristup inboxu smo dobili sledece podatke (to nam je prosledio partner):
30 aspmx3.googlemail.com 172.253.118.26 (no glue) 10 aspmx.l.google.com 108.177.15.27 (no glue) 30 aspmx2.googlemail.com 209.85.233.27 (no glue) 20 alt2.aspmx.l.google.com 172.253.118.27 (no glue) 20 alt1.aspmx.l.google.com 209.85.233.27 (no glue)
Gde nam je navedeno da treba ovo da unesemo u gmail i da preko njega pristupamo novom, kreiranom mailu? Ja ovo do sada nisam video, posto sam u proslim firmama, uglavnom koristio sistem nekog mail client gde unesem incoming i outgoing server i to je to.
Vrlo prosto, trazi kontakt i popricaj o tome sa onim koji ti je to poslao da ti da instrukcije. Ne vidim razlog da se mlatis sam i razmisljas o necemu o cemu pojma nemas, a taj sa druge strane mozda to ne zna. Verujem da ce ti pomoci u smislu da ti samo da instrukcije.
Moze biti da ima veze sa mx rec-om na dns-u, ali opet je nedovoljno informacija, pa to i nema smisla. Plus, ti u firmi verovatno i nemas dns server, tako da...
Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja. Gordon Allport
Ne pitaj nista.... Na kraju je izgleda problem, da u firmi, pre nego sto sam ja dosao, nisu ni imali pristup google admin nalogu preko kojeg bi u gsuite odradili sve...Niti se zna dal on postoji ili ne, a naravno da postoji i ima ga taj partner u inostranstvu, koju se ovde ocigledno pravi blesav.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646986. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.