Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Internet kupovina
STRANA 1 OD 1
psihoyu Internet kupovina 21.11.2007. 12:47 T6615

status: user
broj poruka: 1191
Kojom karticom iz nasih banki moze da se placa na internetu?
Kontam da mora da bude devizni racun.
Uzeo sam bio neku Visa electron iz Erste banke i ne mogu nista da platim.

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psyman Pa 21.11.2007. 14:41 #33614

broj poruka: 1046

master card,visa i jos po neka tu i tamo.te dve sto sam ti naveo su najzastupljenije.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
newtesla na moju i tvoju zalost... 21.11.2007. 16:37 #33618

broj poruka: 25
...moras uzeti takozvanu Visa Virtuon karticu, a uz nju i da otvoris devizni tekuci racun. da znas, depozit je 20 evra (znaci, kad na racunu imas 20e, pokazuje da imas nula, kad ugasis racun, vrate ti 20e)

pitaj u tvojoj erste banci koji su uslovi, ja sam kod lopurda Raiffeisen-a.

@psyman : aj molim te prvo proveri to sto pises, da ne bi zbunjivao ljude neznanjem.

psyman ja sam 21.11.2007. 17:05 #33620

bre sine tesla citao negde na netu da je lik koji ima master card standard preko bankeintesa koristio za kupovinu preko neta i sada ti hoces meni reci da to nije moguce ili jednostavno nisi zaposlen i nemas pravo na kreditne kartice svetskih razmera.

http://www.petitionspot.com/petitions/paypalserbia
psihoyu re 21.11.2007. 17:24 #33621

Koje banke izdaju Visa Virtoun karticu?
Jel neko stvarno nju koristi za placanje i to radi?

Pisko token 21.11.2007. 18:21 #33628

broj poruka: 6645
I ja sam čuo da je intesa - kao klijent prodavcima a ne neminovno kupcima, počela da podržava kupovinu - valjda sa svim elektron karticama. To je sa RTS TV-a, pa, toliko o verodostojnosti, ko` zna. Vaš prozor u svet. Ja koristim token. To je poluautomatska zamena za plaćanje na šalteru, i funkcioniše - ali de fakto nije to na šta svi mislimo: imaš karticu, plaćaš njome na internetu bureke, pizze, procesore i grafičke kartice, a, sve pomoću trik broja koji ukljucaš i, kao tajna je za sve.... kao napolju. Mislim, geografski smo u Evropi. Na delu pod B.
Ne odgovaram iz lenjosti da pročitam više od 10 aktuelni poruka...

dsb Re: re 21.11.2007. 18:33 #33630

broj poruka: 244
: Koje banke izdaju Visa Virtoun karticu?
:: Jel neko stvarno nju koristi za placanje i to radi
::
:: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!

Koliko se ja razumem ( a ne razumem se mnogo, nisam bankar/ekonomista ) nebitno je da li je VISA, MASTER ili koja god dokle god ima CVV/CVV2/CVC2 kod na sebi, ako ga nema onda ne moze sigurno a i ako ga ima pitanje je da li ce moci ili ne. Ja imam VISA Virtuon kod R.......n banke i funkcionise delimicno/mestimicno jer je neki serveri za obradu transakcije iz nekog meni nepoznatog razloga odbijaju. ( bice da je problem Srbij i da me odbijaju zbog toga, proveravaju ip adresu i sl. pa vide odakle si i ne odobre transakciju )
kosava Provereno ! 21.11.2007. 19:56 #33638

broj poruka: 45
Kartica sa kojom mozes (provereno) da placas preko interneta je VISA kartica Erste Banke koju kupujes kao pripejd karticu (oni to zovu GiftCard ili poklon kartica).

Mozes da kupis karticu za koliko hoces para, znaci mozes npr da kupis karticu za 3000 dinara i imaces na njoj 3000 dinara + moras da platise jos neke takse za izdavanje kartice.
Losa strana je sto ovaj racun ne mozes da dopunjavas, znaci kada potrosis pare bacis karticu.
Dobra strana je sto placanje preko interneta funkcionise, ja sam npr platio sa ovom karticom neke usluge jednoj britanskoj firmi i sve je proslo bez problema. Nisam probao da li radi sa americkim firmama.

U narednih par dana cu otvoriti klasican racun u Erste banci pa cu probati da placam sa VISA karticom koja dolazi uz taj klasican racun. U banci mi kazu da radi bez problema.
psihoyu Re: 21.11.2007. 20:01 #33643

Kako si mogao dinarskim racunom da placas u engleskoj majke ti?!?!!?
Mislim da se pobrkao neke pojmove.
Koliko ja znam da bi platio na nekom stranom sajtu nesto u evrima ili $ treba ti devizni racun.

vampirbg ... 21.11.2007. 22:41 #33658

broj poruka: 711
Uz devizni racun u Intesi dobijas i VISA karticu koju mozes da koristis za placanje u inostranstvu i preko neta (probao sam oba i provereno radi) Sto se neta tice, uglavnom sam placao u USA (Steam, hosting, software, skype, ...) i nisam imao problema...
psyman Eto 21.11.2007. 23:00 #33662

znaci utvrdili smo gradivo.gde li je blebetavi kriticar sada!
dragojlo2 Covek je u pravu netreba ti devizni racun... 21.11.2007. 23:02 #33663

broj poruka: 718

...jer Visa i master card ,(visa revolving ) omogucavaju placanje u inostranstvu opterecujuci tvoj kreditni saldo ovde po prodajnom kursu banke koja ti je izdala karticu...
2) Visa virtuon je kartica Raiffeisen banke i spada u debitne ostalo je uglavnom receno ,da vezana je za devizni racun...
3)Placanje prema inostranstvu se danas iz Srbije odvija na dva nacina prvi je direktno preko procesora neke od stranih banaka sto najcesce slabo funkcionise sto zbog losih komunikacija sa Srbijom sto zbog slabosti tj malog broja linkova same banke koja stavlja procesor u funkciju...
Drugi je preko posrednika tipa money bookers,bid pay online sellers(za ruske sajtove) itd...kod svih njih je potrebno izvrsiti prvo verifikaciju kartice kojom placas tj obicno ti naplate neku malu cifru oko 1-3e i traze od tebe da das tacan iznos koji su skinuli sa racuna (ovaj podatak dobijas iz banke ili preko onlineservisa) i to im kasnije dostavis ...Zatim deponujes svotu novca koju hoces da uplatis +provizija koja je obicno par evra i oni posle prosledjuju novac dalje ...
Pay pal nudi najbolje uslove placanja i garancije ali ne funkcionise kod nas ,ali funkcionise u Bosni pa ako imas nekoga tamo mozes da to iskoristis...Postoji i mogucnost da nekome ko zivi u inostranstvu das praznu kreditnu karticu (validnu) koju onda popunjavas po volji u nasoj banci ,a on u inostranstvu podize na bankomatu kes ...Ovo vazi za revolving kartice ...Ima tu jos nekoliko mogucnosti ,ali ovo je uglavnom to ...naravno ako si pravno lice i u mogucnosti si da za zeljenu robu dobijes profakturu onda je limit samo iznos koji ne sme da bude manji od 100e i preko deviznog racuna u Raiffeisen banci zavrsavas sve ...Sto se tice revolvig kartica sa kojima mozes da placas u inostranstvu - Visa revolving Raiffeisen banke i Visa revolving EFG banke sigurno ,bar kod mene odradjuju posao ...`Ajd u zdravlje!
sSHarK Ponosni sam... 22.11.2007. 01:21 #33683

broj poruka: 990

...wlasnik Visa Virtuon-a, nema sh`a wishe nisam platio njom, jedino `loshe` sh`o ti se mozze desiti e to da ti npr. na nekim siteowima ne pRRodje uplata chlanaRRine er oni iz samo njima znanog razloga ne pRRima.yu chlanowe iz nashe swe manje zemlje, a to nema weze sa kaRRti.com... ybg

Not 4 Every1...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs