Iako je u pitanju T6670 procesor, sa 4GB RAMa, prilikom surfovanja (samo to) i upaljenih do 10 prozora, firefox pojede 98% procesorske snage i koci surf.
Postoji li manje zahtevan program za surfovanje, prilagodjen ovakvoj konfiguraciji i koji je? Ili instalirati neku verziju firefoxa, od pre par godina?
Unapred hvala.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
PS. Lici mi ovo sa razvojem softvera na onu - planiranu zastarelost komponenti.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: Iako je u pitanju T6670 procesor, sa 4GB RAMa, prilikom surfovanja (samo to) i upaljenih do 10 prozora, firefox pojede 98% procesorske snage i koci surf :: :: Postoji li manje zahtevan program za surfovanje, prilagodjen ovakvoj konfiguraciji i koji je? Ili instalirati neku verziju firefoxa, od pre par godina :: :: Unapred hvala :: :: Pozdrav :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ja na takvu masinu stavljam Debian 6 Squeeze, probao sam mnoge distribucije, nekako mi ovaj najbolje lezi, najkompletniji je, a i najstabilniji, mnogi linuxi su bazirani na Debian-u.
:: treba mi linux sa grafickim okruzenjem koji moze da radi na masini Windows XP generacije, za surfing.. :: :: Ima li preporuka :: :: ::
:: Probacu :: :: PS. Lici mi ovo sa razvojem softvera na onu - planiranu zastarelost komponenti ::
Ma to ti je nov pristup programiranju. Svaka budala se obuci da kodira u nekom frameworku, koji je neko pisao nogama. Nista se ne optimizuje jer je bitniji dizajn od funkcionalnosti, a i ko bi gubio vreme kad ce sutra da izadje noviji CPU... Bolje zive `youtube producenti` od programera. Kreveljis se u kameru, narod vice - glde debila, pa pokazuje i drugima a papnu pare samo kaplju... Ili blogujes... Jedina vesela stvar je kad izginu praveci selfi, moron manje na svetu...
Re: Re: Browser za stariju generaciju laptop procesora.
01.03.2017. 21:50
status: user broj poruka: 1589
Icecat je odlican. Hvala.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: Probaj ovo :: http://ftp.gnu.org/gnu/gnuzilla/38.8.0/icecat-38.8.0.en-US.win32.zi :: :: Samo se otpakuje :: :: :: Iako je u pitanju T6670 procesor, sa 4GB RAMa, prilikom surfovanja (samo to) i upaljenih do 10 prozora, firefox pojede 98% procesorske snage i koci surf :: :: :: :: Postoji li manje zahtevan program za surfovanje, prilagodjen ovakvoj konfiguraciji i koji je? Ili instalirati neku verziju firefoxa, od pre par godina :: :: :: :: Unapred hvala :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Jel moze link za down za taj Linux. Treba mi za neki matori laptop. Nasao neki Debian i posle instalacije kada upisem user i pass ne ulazi u OS, vec mi samo izbaci command prompt... i nece dalje.
debian-8.7.1-i386-netinst taj sam nasao. Intel je u laptopu.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ne znam kako radi na starijim nova verzija, ali ja bas gotivim tu 6, iako je matora, vrlo je stabilna. Inace, preporuka za Gnome2, na novijim platformama MATE by community.
:: E hvala man :: Upravo sam instalirao debian-6.0.10-i386-kde-CD-1.iso i evo ga radi. :: Probacu i taj, pa koji bolje radi, ostavicu :: :: Poz :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.