Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Gde su kontakti (Contacts) u Windows Live Mail-u
STRANA 1 OD 1
arogan Gde su kontakti (Contacts) u Windows Live Mail-u 16.07.2016. 13:16 T63737

status: user
broj poruka: 538
Kad sam pre 5-6 godina prelazio sa XP-a na 7-cu sa Outlook Express-a sa prešao na Windows Live Mail. Novi mejl klijent je imao opciju da uveze kontakte WAB formata direktno iz Outlook Express Adress Book-a (Import Contats pa lociram - Browse - WAB datoteku).
Tada su mi uvezeni svi kontakti, bez greške u oni su na Windows 7 bili odmah ispod profila u folderu Contacts.

Danas sam prešao na Windows 10. Taj folder Contact sam fizički kopirao na pomoćni hard disk. Posle reinstalacije računara na Win 10 nije mi dozvolio import kontakata iz tog foldera, ali sam preko File Explorera kopirao sadržaj foldera Contact u folder istog naziva na mom profilu. Tada su mi se pojavili kontakti ali samo one koje sam uvezao pre 5-6 godina preko WAB formata.
Da stvar bude zanimljivija, kada danas od nekog pošiljaoca primim mejl i desnim klikom na njegovu adresu odberem Add Contacts, on mi se pojavi u kontaktima kada ih gledam preko Windows Live Mail-a potpuno ravnopravno sa postojećim kontaktima (uvezenih preko WAB-a).
Međutim, kada uđem u sadržaj foldera Contact odmah ispod mog profila ima spisak svih postojećih (WAB) kontakata ali novog nema.

Pitanje: na kojoj lokaciji se na C particiji smeštaju novo kontakti u okviru Windows Live Mail-a (dodati na primer desnim klikom na adresu pa Add Contacts).

Da sad mogu da vratim vreme, pre formatiranja diska bi izvezao kontakte kao CSV format, a zatim bi ih uvezao iz toga fajla, ali to je sada nemoguće.

Sačuvao sam ceo folder Windows Live Mail, koji se nalazio ispod mog profilla, pa App ... pa ... pa Microsoft pa taj Windows Live Mail.

U okviru njega imam posebne foldere oba moja mejl naloga, u okviru kojih su folderi Inbox i Sent Items sa falovima koje predstavljaju poruke, zatim Storage Folder i mnogo drugih fajlova, ali tu ne vidim ni jedan fajl u kom je možda smešten novi kontakt.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed DBStore (folder je `hidden`) 16.07.2016. 14:31 #621065

status: user
broj poruka: 10998
C:\Users\UserName\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Contacts\{b5f3929f-ba60-4632-ad4e-b602b1c8e007}\DBStore

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs