Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Google Mail for Business
STRANA 1 OD 1
MACHINE Google Mail for Business 06.07.2016. 00:21 T63700

status: user
broj poruka: 5704
Da li je neko od vas podesavao skoro na Outlook-u commercial Gmail account? Na sta da se pazi? Ja sam pokusavao an Outlook 2010 klijentu i nije nikako hteo da se autentikuje, iako je IMAP ukljucen na nalogu i svi parametri provereno dobri

Ne znam da li ima nekih svezijijh podesavanja nego ova:

https://support.google.com/mail/troubleshooter/1668960?hl=en

http://www.colorado.edu/oit/tutorial/gmail-configure-outlook-windows

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 06.07.2016. 10:07 #620571

broj poruka: 3529
Ja konkretno koristim Thunderbird kao klijent, ali u principu to nema veze, inace koristim POP podesavanja i radi sve savrseno.

Koristim SSL/TLS security, port je 995, authentication method je `normal password`

Za SMTP takodje SSL/TLS, port 465.

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming
Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage
Dell U2515H + LG D2343 3D
SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium+Z-5500

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: 06.07.2016. 16:19 #620597

broj poruka: 1637
Ja sam pre oko godinu dana (mozda i jace) imao ozbiljnih problema sa Gmail-om na Outlook-u i nikako to nisam uspeo da resim. I preko POP3, i preko IMAP-a mi je non-stop nasumicno izbacivao neke greske pri povezivanju i sl. dok nisam poludeo i prestao da koristim Gmail - na srecu, isti koristim samo za sinhronizaciju Chrome-a, YouTube nalog i jos poneku glupost pa poruke i nisu toliko bitne.
Nikada nisam saznao sta je tacno bilo u pitanju (bez obzira na detaljno citanje kodova gresaka i pokusaja resavanja istih), ali znam da je cas radio normalno, cas ne (to sto je povremeno sve radilo kako treba je valjda dovoljan dokaz da su podesavanja bila u redu)... a cak i onda kada je radio, bezrazlozno su generisane greske u `Outlook Send/Receive Progress` prozoru, koji je zbog toga stalno bio otvoren.
shortee kako sam ja to resio 07.07.2016. 11:17 #620655

broj poruka: 570
google je uveo sistem da je Outlook i ostali MS software takozvani opasan software po pitanju bezbednosti i trazi da kad podesavas tako nesto odes na google svoj i tamo dozvolis koriscenje takve applikacije..posle toga za sekundu proradi Gmail u outlloku..
probaj
eve resenja
https://support.microsoft.com/en-us/kb/2984937
pozdrav,
CPU:Phenom II X4 955 @3.2
MB:Gigabyte 790 XD4
RAM: 2 X 4GB Mushkin DDR3@1600
HDD: 2x250 RAID 0 + 2X500 RAID 1 + 1TB BACKUP
VGA: ATI RADEON HD 5850 1GB
CASE: CHAMBRO SPIDER
POWER: 750 CORSAIR TRUE POWER
:)

MACHINE Re: kako sam ja to resio 07.07.2016. 14:30 #620662

To je to

Nisam znao za ovu foru. Meni je na mom nalogu to od pocetka bilo ukljuceno pa nisam imao problem, ali na novim nalozima je po defualtu iskljuceno a nisam ni znao za postojanje ovog sranja

Hvala

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

:: google je uveo sistem da je Outlook i ostali MS software takozvani opasan software po pitanju bezbednosti i trazi da kad podesavas tako nesto odes na google svoj i tamo dozvolis koriscenje takve applikacije..posle toga za sekundu proradi Gmail u outlloku.
:: proba
:: eve resenj
:: https://support.microsoft.com/en-us/kb/298493
:: pozdrav
:: CPU:Phenom II X4 955 @3.
:: MB:Gigabyte 790 XD
:: RAM: 2 X 4GB Mushkin DDR3@160
:: HDD: 2x250 RAID 0 + 2X500 RAID 1 + 1TB BACKU
:: VGA: ATI RADEON HD 5850 1G
:: CASE: CHAMBRO SPIDE
:: POWER: 750 CORSAIR TRUE POWE
:: :
::
::
luja-88 Re: 07.07.2016. 15:07 #620664

broj poruka: 1637
Jbg Machine, a sam si sebi odgovorio vec u prvoj poruci.
Imas na onom `colorado` linku .
U svakom sl. bitno da sljaka...
MACHINE Re: Re: 07.07.2016. 15:18 #620665

Ne, nisam citao sve sa linka, n jega sam samo kopirao uz onaj prvi :)

:: Jbg Machine, a sam si sebi odgovorio vec u prvoj poruci
:: Imas na onom `colorado` linku .
:: U svakom sl. bitno da sljaka...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs