Imam beotelov iptv. Nov je tv, nista nije do njega. Dok gledam televiziju dolazi do prekida od po sekund dva, bukvalno nestane slika i zvuk pa se vrati. Zvao sam ja stoput korisnicki servis, dobio novi stb uredjaj, ali i dalje je sve isto. Da li je neko imao slicne probleme? Sta bi moglo biti u pitanju? Pozdrav
Na monitoru koji je i TV, u pitanju je LG 27`. Svaki put kada neko upali svetlo u kuhinji slika nestane na par sekundi. Verovatno je monitor na istoj fazi sa svetlom. Ne smeta mi mnogo, pa nisam dalje testirao da li bi bilo isto da priključim na drugu fazu (kompjuter, monitor, ostale periferije...)
Mislite da je do toga? Nema nikakvih prekida slike kad ne gledam IPTV. Dakle, gledam Youtube na njemu, gledam film, bilo sta drugo radi savrseno satima. Samo taj iptv tako steka povremeno...
E, onda nije 100% - koliko si 100% siguran da se u drugim slučajevima ne dešava. Onda je do signala ili stb-a, MADA, prekidi kod digitalaca se manifestuju zamrzavanjem, pixelizacijom pa nestankom, kada je signal u pitanju, vrlo retko baš u trenu sve nestane ako nije hardverski problem i čist kvar. Imaš li kakve mogućnosti da seljačkom logikom probaš lokalizaciju problema (pozajmiš drugi tv, dovedi dugim produžnim DRUGU fazu za napajanje stb-a i tv-a, probaj svoj stb kod komše) i slične akrobacije? Ovo sa drugom fazom se odnosi i na stb i na tv, da ne bude zabune i da ne preskočimo tu mogućnost - da ne dolazi do prekida na tv-u već na stb-u zbog padova/skokova napona.
Budale računaju na sreću.
:: Mislite da je do toga? :: Nema nikakvih prekida slike kad ne gledam IPTV. :: Dakle, gledam Youtube na njemu, gledam film, bilo sta drugo radi savrseno satima. Samo taj iptv tako steka povremeno.. :: :: ::
Moze biti svasta, ali mislim da je kod tebe problem sa losim ili nestabilnim bandwidth-om. Za IPTV mora da je linija stabilna i da u svakom momentu moze da povuce min. 4Mbps.
Neka ti istestiraju tu liniju.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Trazi galvanski rastavljac ( izolator ), problem nastaje izmedju uzemljenja tv-a ( tj. tvoje elektro mreze ) i uzemljenja kablovske televizije ( nisu na istom mestu uzemljene i dolazi do razlike potencijala i onda tv zastita odreaguje ), odnosno mase kablovske i uzemljenja Tv-a.
inace taj galvanski izolator te stiti i od udara groma u kablovsku instalaciju ili ne daj boze nekog sabotera koji ce da protera 220 v kroz kablovsku mrezu pa nece tv da crkne.
Nisu skupi do 1000 din sa postarinom a mogu da spasu tv od desetak hiljada.
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.