Uvek je vazilo pravilo da treba prvo instalirati stariji OS, zatim noviji, tu je greska jer je prvo instaliran W7 pa XP, onda ne mora EasyBCD. Inace, najlakse je svaki disk da ima poseban OS, onda samo menjas pri bootovanju.
Ali, link pokazuje ispravku.
:: :: Napravljene particije 100 gb 100gb i ostatak do 500gb storag :: :: :: Instalirana sedmica na prvu particiju a xp na drugu i dize samo xp i sad treba editovati nesto uraditi easy bc :: :: Ajde kako kako da imam izbor pri paljenju
Ali kada probam prvo da upucam xp sa .gho nece da krene a lad prvonsignem sedmicu pa na drugu particiju xp sa .gho radi ali samo xp i nema izbora pa sam probao sa nt60 all itd ali sutra cu da ga prevarim
E, to je vec bug sa Ghost-om, koji se lako ispravlja iz konzole, doduse ja sam to radio za W7, a na XP-u nisam imao problem, sem kada u Ghost-u obavesti da nije uradjen dskchk.
Sa Ghost-om radim godinama na poslu i duuuugo sa XP-om, jednom, ali jednom se nije desio problem, i kad se desi, komanda resava, obicno neka glupost sa boot fajlom. Ghost voli da radi po kalupu i bez greske je, sto ne mogu da kazem za ostala Symantec resenja.
:: :: :: :: Zbog ntldr i mbr i sve t :: :: Ali kada probam prvo da upucam xp sa .gho nece da krene a lad prvonsignem sedmicu pa na drugu particiju xp sa .gho radi ali samo xp i nema izbora pa sam probao sa nt60 all itd ali sutra cu da ga prevari :: :: :: Hvala momci
Da ti nije nabacio aktivnu na XP, vrati na win7 pa easybcd
Inace, ja aktiviram particiju koju hocu. Dignem sistem koji hocu na nju, a za drugi Os ponovo prebacim aktivnu particiju na tu na koju ce drugi OS. Tako se ne mesaju boot fajlovi. Posle u win7 dodam XP... Ako se 7-ica nesto i zabrlja, samo prebacis aktivnu particiju na XP i on radi bez problema...
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.