STa se desi cackao nesto oko fsb da vidim koliko moze da izvuce max stigao sam do cifre od 246mhz sa plocom 945gm i p4 3ghz podigao bios ali nece da butuje mislim da je zbog rama radio na 645mhz ddr2 533 al dobro resetujem bios i nisam imao vremena a ga sredim sta se desi fabricki ukljuci neku glupost CPU FUN CONTROLER i sta bi iskljuci mi ventilator na box cooleru tj vremenom je radio ali posle nista dodjem ja iz grada sa ortakom da obrnemo koju partiju PESS 2008 kad ono stuca secka nece da radi kako treba. Resetujem komp udjem u bios kad ono temp CPU 95C cupam ja kabal pipnem cooler i izgorim prste. Ukljucim komp i on pocne da vrti na max oko 4600 obrtaja kao da sam ukljucio usisivac SLOBODA 1000w. Sad sam instalirao spedfun smanjio broj obrtaja na 1000 temp 21c posle 2 sata PES-a 40c verovatno to nije zabrinjavajuce kad je preziveo 95c
Pa me interesuje da li je nekome cpu radio priblizno ovoj temp.
da ne nacinjem novu temu. Zamenio sam skoro procesor sa Semprona 2200+(1667Mhz), presao sam na Athlona 2400+(2Ghz). Sad mi je temperatura posle pola sata igranja stalkera 76C . Jel to ok do koliko celzijusa treba da budem miran, a posle koliko da panicim. a sta ti ja znam...
:: da ne nacinjem novu temu. Zamenio sam skoro procesor sa Semprona 2200+(1667Mhz), presao sam na Athlona 2400+(2Ghz). Sad mi je temperatura posle pola sata igranja stalkera 76C . Jel to ok do koliko celzijusa treba da budem miran, a posle koliko da panicim :: a sta ti ja znam..
eee, kada su soket A cpu u pitanju to je druga priča. Sve preko 65C je za paniku. To izmeri rukom (pipni kuler i ako možeš da ga držiš duže od 5 sekundi sve je ok). T koju očitava bios ume da laže. (i to puno)
Ako si ga OC onda nije ni cudo za temp a ako nisi menjaj kuler jer temp ne treba da predje 60-65 stepeni pri normalnom radu. Ja imam sad AMD Dual Core i ne prelazi 40 stepeni.Kao sto rece co`ek pipni rukom i ako se ne opeces (citaj topao ne vruć) onda giljaj dalje đuntu.
posedujem i ja jos uvek digao sam mu takt za celih 600 MHz (sa a533 na 2100) i dalje radi kao sat, vec cele 4 godine a temp je oko 45 inace, jezgro je thoroughbred b
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.