Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Problem sa Aliexpress paketima
STRANA 1 OD 1
Ognjeni Problem sa Aliexpress paketima 05.03.2016. 13:24 T63035

status: user
broj poruka: 4520

Zanima me ima li iko problem sa dobijanjem paketa iz inostranstva ? Konkretno Kina. Porucujem sa neta vec godinama i sa Aliexpressa i Dx.com ali evo vec 3-4 meseca ili mozda cak malo vise...apsolutno ni 1, jedini paket koji sam porucio mi uopste nije stigao.

Nikada nisam imao problema sa posiljkama, nisam cak ni carine placao u 99 % slucajeva ( uglavnom su to neke dzidza bidze jeftine bile..do 20-30 $ )

Poslednji paket koji sam dobio je bio bre 4-5 meseci i prvi paket koji su me ocarinili i potpuno odrali. Na 10 $ vrednosti paketa sam platio 800 din, 80 %. jebenih.

Posle toga, nijedan jedini paket mi vise nije stigao. Cak su mi vise puta o svom trosku slali ponovo paket ali i dalje nista...pokusavao od drugih prodavaca..kao i sa dx.com da porucim i opet nista. Nista ne stize a ranije je tacno na 14 dana paket bio na vratima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nisque za sad 05.03.2016. 13:27 #615168

broj poruka: 1060
ne.. polovinom meseca sam poručio 7-8 stvari sa aliexpressa, evo već tri stigle...

I AM the God of war.. Nothing defies me!!

ZooLoo ... 05.03.2016. 13:32 #615169

broj poruka: 3975
Ogi javi se na mail: zuuluu89@gmail.com :D

1sasha Poštar ako je zeznuo... 05.03.2016. 13:44 #615171

broj poruka: 3
Meni stižu uredno pošiljke naručene na aliexpress, jedina greška se desila pre mesec dana(februar 2016.) kad mi je poštar ostavio paket koji uopšte nije bio adresiran na moje ime :/ Proveri nekako sa poštarom, i pre njega preko tracking numbera, šta je sa tvojim pošiljkama.
A za 50ak kupovina male vrednosti(1-10US$) carinu sam platio samo jednom, i to nekih 450din, za kamericu koju sam platio 20US$ Tu je bila uračunata poštarina iz Bg glavne pošte do mene.

nenika2009 ..... 05.03.2016. 15:56 #615176

broj poruka: 1083
Ovako stoje stvari...
Trenutno ne rade njihove kompanije za slanje do 17. februara...
prolecni festival se slavi... tako su mi rekli...

Najranije dakle moze da bude poslat za dve nedelje, sa tim
sto se mozda malo duze bude cekalo da stigne jer ce da se
nakupi dosta posla za njih zbog ove pauze

Ognjeni .... 05.03.2016. 16:40 #615178

@nenika ok ali to je trenutno a meni se ovo desava vec par meseci

@1sasha moracu da vidim sa postarom mada znam coveka i fin momak skroz

djape7777 Re: ... 05.03.2016. 18:58 #615181

broj poruka: 926

Za sada od 42 porudzbine 3 jos putuju (2 su poslate pre 3 dana a jedna je na 70 danu i ima fore jos 5 dana ili da salje novu posiljku) sve su stigle sem jedne za koju sam ulozio prigovor i dobio novac da bi mi stigla pre par dana ukupno je putovala 97 dana. Obicno pitam za kod za pracenje pa tek onda narucim. Za te bez pratnje odmah trazim novac po isteku roka nema produzavanja,dok ulozis prigovor pa dok eskalira na nivo mediacije od strane Alija prodje jos 15 dana, pa dok vrate pare jos 10 tak dana... Barem jos neko vreme dok ne stignem do A4 nivoa da ne cekam mediaciju... Elem postar mi pusti sms cim stigne, zauzvrat ja mu ocistim komp s`vremena na vreme...
EREMIC Re: Problem sa Aliexpress paketima 05.03.2016. 20:30 #615184

broj poruka: 168

Paketi uredno stizu. Cak mi je naruceni displej za mobilni stigao za 10 dana.Moras da znas da ako si narucio kopiju neke poznate marke to nece stici posto se unistava na carini.

tosas Re 06.03.2016. 00:12 #615192

broj poruka: 304

U poslednjia 4 meseca 6 paketa 2-50€. Svi sem jednog su stigli u razumnom roku od dve nedelje do 40 dana. Jedan nije pa su poslali opet, a onda je stigao onaj prvi i to posle skoro 4 meseca...
Tako kod mene... Beograd.
Možda ti je nešto sa lokalnom poštom...

Ognjeni ... 06.03.2016. 13:18 #615201

nisu nikakve kopije poznatih brendova ili nesto...bile 2 maske za telefon i jos neke dzidza bidze za kola. Standardne gluposti. Moracu da vidim sa postarom sta se desava jer ovo nije normalno

3 puta su mi slali poslednji paket opet..i na kraju pare vratili .
operator re 06.03.2016. 23:43 #615227

broj poruka: 4264
Dogovori se sa lokalnim kinezima da stiže na njihovu adresu u Kinu, pa kad dolaze za Srbiju da ti donesu. Obično se čeka od 2 do 15 dana za dostavu.
Tako se radi godinama unazad.
Ja im servisiram 3 fiskalne kase i dodajem artikle, tako da meni to donose za đ.
Zato sam rekao ranije, budite dobri sa Kinezima, ako nabavljate robu iz Kine.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

ZooLoo ... 06.03.2016. 23:46 #615228

broj poruka: 3975
HAHAHAHAHAHA lokalni kinezi, kakvi lanci prodaje jbt, idi bre Operatore, ti si BOG!

dachabre .... a 07.03.2016. 10:36 #615240

broj poruka: 77
.... što se tiče carine, bitno je da - ako su ti previše zaračunali carinu fora je da ne primiš paket ali da uzmeš carinski obračun (poštar mora da ti da). Pošalješ žalbu carini uz dokaz o kupovini i oni ti smanje carinu... ako si već primio paket i platio onda je previše komplikovano da se zezaš oko toga. Ovu informaciju mi je dao čovek iz carine (vrlo ljubazan) ali je nisam isprobao zato što su mi zadnji put zaračunali carinu za predmet od 30E kao da košta 20E pa se nisam bunio :-)

E da valjda je svima jasno na temi - kad kažemo `carina` do 70E mislimo na PDV :-)

nenika2009 Evo kako carinu posiljke. 07.03.2016. 10:57 #615241

broj poruka: 1083
http://www.carina.rs/lat/Informacije/FAQ/Stranice/postanskeposiljke.aspx

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs