treba mi kartica za kupovinu na netu, koliko sam obisao banke u kraju naj povoljnja je visa virtuon, 20e depozit i 50 din mesecno odrzavanje. ima li neka povoljnija varijanta?
JA imam onu erste gift karticu, održavanje se ne plaća, prilikom vađenja moraš da uplatiš 1000 din na nju, koje možeš odmah da trošiš, nakon toga možeš da upljćuješ i ispod 1000din na nju, što je najbolje nije presonalizovana i zbog toga je dobiješ odmah, ne moraš da čekaš na izradu. Zaboravih da napomenem, ima jedan minus a to je, da je ne možeš koristiti na bankomatima, tako da ako planiraš da primaš uplate na nju onda i nije najbolja opcija.
:: Ja imam od banke Intesa Internet karticu,ne placa se odrzavanje,a novac (Evre) uplatis koliko zelis :: :: Cak su mi napravili i novu kad je stara istekla pre 2 godine,a da nisam ni trazio to i stiglo mi obavestenje na mobilni da podignem gde treba. :: :: Preporuka za njih,eto. :: :: i5 2320 3.0MHz :: Gigabyte GA-Z77M-D3H :: DDR3 8 GB Kingston Xyper 1600 :: Powrecolor R9 270 TuboDuo :: Cooler Master 332 Elite :: Logitech X-230 :: Philips 22` :: LC Power 650W Green Power V2.3 :: ::
placas svuda, vazi kao i svaka druga kartica 5 godine, sto je meni najbitnije, uvek mi se desi da kad pozegnem za karticom da platim nesto na netu njoj istekao rok trajanja i mora da se cimam po banci da vadim novu.
Pay pal sam otvorio za 1 min. sa ovom karticom i odmah izvrsio placanje preko istog.
Ako se odlucis za nju, otvori i web racun, tako da mozes da pratis potrosnju, placas racune ( bez provizije ), i blokiras neodobrene transakcije ( u slucaju da ti neko marne pin i karticu ).
Izgleda nisi procitao sta je Tonnce napisao sami ti novu prave i pozivaju tako da nema sanse osim ako si lenj da ostanes bez validne kartice.Sve pogodnosti imas i ovde mada ja samo imam devizni racun i internet karticu . Vec 4 god. koristim a nista ne placam...
:: :: Komercialan banka ( jos uvek drzavna ) Master card :: :: http://www.kombank.com/mastercard-debit-contactless-kartic :: :: placas svuda, vazi kao i svaka druga kartica 5 godine, sto je meni najbitnije, uvek mi se desi da kad pozegnem za karticom da platim nesto na netu njoj istekao rok trajanja i mora da se cimam po banci da vadim novu :: :: Pay pal sam otvorio za 1 min. sa ovom karticom i odmah izvrsio placanje preko istog :: :: Ako se odlucis za nju, otvori i web racun, tako da mozes da pratis potrosnju, placas racune ( bez provizije ), i blokiras neodobrene transakcije ( u slucaju da ti neko marne pin i karticu ) :: :: http://www.kombank.com/elektronsko-bankarstv :: ::
:: :: Komercialan banka ( jos uvek drzavna ) Master card :: :: http://www.kombank.com/mastercard-debit-contactless-kartic :: :: placas svuda, vazi kao i svaka druga kartica 5 godine, sto je meni najbitnije, uvek mi se desi da kad pozegnem za karticom da platim nesto na netu njoj istekao rok trajanja i mora da se cimam po banci da vadim novu :: :: Pay pal sam otvorio za 1 min. sa ovom karticom i odmah izvrsio placanje preko istog :: :: Ako se odlucis za nju, otvori i web racun, tako da mozes da pratis potrosnju, placas racune ( bez provizije ), i blokiras neodobrene transakcije ( u slucaju da ti neko marne pin i karticu ) :: :: http://www.kombank.com/elektronsko-bankarstv :: ::
Sve to + mesecno odrzavanje 200 dinara, koje ti skidaju sa tekuceg racuna.
druze, ako mozes otidji do komercijalne banke i raspitaj se, tamo mozes da uzmes internet karticu koja ti vazi tri godine (imaju dve opcije, karticu koja vazi godinu dana i tri godine, bolja je ova sto vazi tri godine jer moze da ti bude i platna). izrada kartice je 300 din. i to su svi troskovi, nema odrzavanja. sa tom karticom mozes da placas bilo gde u zemlji i inostranstvu, mozes da vezes taj racun sa paypal-om (sa ebay-om), mozes da dizes pare na bankomatu, da ti bude platna kartica, cak mozes i da primas uplate od drugih lica ali jedino ako ti budu uplacivali u komercijalnoj banci. jedino sta je lose je to sto kad placas nesto oni ti obracunavaju po srednjem kursu NBS (moras da uplatis u din. na svoj racun i kada placas u eurima onda ti oni konvertuju dinare u eure po srednjem kursu ili cak mozda po kupovnom, nisam bas najsigurniji). javi sta si na kraju odlucio, sta ti je najbolje.
ja se slabo mirisem sa bankarima... karticu ne bih vezivao za racun posto ga i nemam :) treba mi neka gde mogu da uplatim valutu za koju kupujem, da bih izbegao njihove zajebancije sa kursevima.neki recimo da bi polatio evrima nesto dinare prebacuju u dolare, pa onda u evro. znaci placam 2x konverziju pa jos na to, kad stigne roba pederv i carinu. to bude mozda malo jeftinije nego da kupum ovde na oglasima. inteza nudi koliko sam razumeo da otvorim devizni racun (verovatno izgubis sat vremena potpisujucu neke papire) i onda za 15 dana neku besplatnu karticu. nisam ni pitao da li se placa odrzavanje racuna. napustio objekat :) raf sajzen kao sto sam rekao kartica odmah odrzavanje 50 din mesecno za dve godine.znaci odmah 1200 din, i 20e depozita, koje ti naravno vracaju kad ugasis karticu(garantovano naplacuju gasenje....
Pa moras potpisati papire .Intesa odmah dobijas karticu tj.2 kartice i nista ne kosta odrzavanje.Ova druga sluzi da uplatis pare na tvoj racun.Uplacujes u evrima.I to ti je sva mudrost.Vezes je za paypal i samo cepas.
:: ja se slabo mirisem sa bankarima.. :: karticu ne bih vezivao za racun posto ga i nemam : :: treba mi neka gde mogu da uplatim valutu za koju kupujem, da bih izbegao njihove zajebancije sa kursevima.neki recimo da bi polatio evrima nesto dinare prebacuju u dolare, pa onda u evro :: znaci placam 2x konverziju pa jos na to, kad stigne roba pederv i carinu. to bude mozda malo jeftinije nego da kupum ovde na oglasima :: inteza nudi koliko sam razumeo da otvorim devizni racun (verovatno izgubis sat vremena potpisujucu neke papire) i onda za 15 dana neku besplatnu karticu. nisam ni pitao da li se placa odrzavanje racuna. napustio objekat : :: raf sajzen kao sto sam rekao kartica odmah odrzavanje 50 din mesecno za dve godine.znaci odmah 1200 din, i 20e depozita, koje ti naravno vracaju kad ugasis karticu(garantovano naplacuju gasenje... :: :: ::
Ja imam racun u raiffeisen banci, pa tako i njihovu internet Visa Virtuon karticu, a ono sto je dobro je sto uplate vrsis u evrima, u samoj banci, koliko stavis na nju, toliko imas na raspolaganju i to je to. Znam samo da odmah po otvaranju moras da uplatis neki depozit koji ti sve vreme stoji na racunu, valjda 20eur, pa ako je jednog dana zatvoris oni ti vrate te pare.
I ja sam cuo da je Intesa mozda i najbolja i najjednostavnija varijanta, ja sam kod ovih drugih samo iz razloga zato sto tamo vec imam racun odavno, pa mi je i bilo logicno da kod njih uzmem i internet karticu, a i totalno su mi OK.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
Odavno sam kod Inteze otvorio devizni račun i uzeo internet karticu i zadovoljan sam sa njihovom uslugom.
Nema mesečnog održavanja, nema obaveznog depozita, računi su odvojeni dve kartice, na internet računu nikada ne držim novac, već ga sa deviznog prebacujem u trenutku kada mi je to neophodno (ovde uvek moraš 5-10% više da prebaciš, a kada izvršiš plaćanje odmah povrat onoga što ostane na devizni račun). Šansa da neko uspe da pristupi i skine sredstva je minimalna što je meni najbitnije!
Kada plaćaš u evrima, plaćaš samo iznos artikla, ali ako plaćaš u drugoj valuti onda banka vrši konverziju prvo u dinare, a onda u evre i tu je bančina zarada. Znači plaćanje u evrima kada god je to moguće i nema provizije...
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.