Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Kako da deinstaliram IE 11 sa Windows-a 7 64bit
STRANA 1 OD 1
arogan Kako da deinstaliram IE 11 sa Windows-a 7 64bit 17.01.2016. 00:36 T62792

status: user
broj poruka: 538
Pre mesec dana postavio sam temu na linku: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=62590&forid=21&katid=5

u kojem sam opisao da u IE 11, kada kliknem na neki vezu do exe instalacionog fajla ili fajla za Download, pri dnu ekrana treba da mi se pojavi mali prozor sa ponudama: run, save i cancel.
Na istom računaru na Mozilla-i i Chrom-eu normalno mogu da pokrenem ili da sačuvam neki fajl, jer mi se pojavljuje pomenuti prozor.

Sada sam primetio da na tom računaru, preko IE11 ne mogu da ažuriram ni Flash player (a takođe ni da instaliram Adobe Rader DC), kog preko Mozilla-e/Chrome-a mogu.
Dakle, otvorim Adobe sajlt za ažuriranje flash player-a, sa leve strane mi prepozna: Your system: Windows 64-bit , English, MSIE, dečekiram opcije i za instalaciju Chromea, kliknem na Install Now dole desno, kratko mi se pojavi gore levo novi mali prozorčić koji nestane, i umesto da se statusna traka za download puni na desno do 100%, na praznoj statusnoj traci uopšte ne počne download (ni 1%) već se a 20-tak sekundi pojavi poruka: If you encounter any issues downloading Adobe Flash Player, Click here. Kada kliknem gde mi nudi, pojavi se uputstvo da idem na Run u prozoru koji treba da se otvori. Ali pošto tog prozora nema, džabe mi to uputstvo.
Iako piše da antivirus m ožda treba biti isključen, mislim da nije do nega jer koristim besplatnu Aviru i na računarima gde IE 11 radi.

Pokušao sam sve savete na postavljenoj temi čiji je link dat na početku ove poruke, ali ostalo je sve isto. Čak mi je i Microsoft doveo do KB fajla koji me upućuje kako da resetujem sva podešavanja IE, ali to sam već 3-4 puta bezuspešno učinio pre toga.

Sećam se da sam prvobitnom imao IE 10, pa sam instalirao IE 11 preko njega. Sada bih hteo da skinem IE 11 , ali nemam ga na listingu u Programs and Functions ?! Ima ga ako hoću sa, kada sa leve strane kliknem na opciju uključivanje ili isključivanje funkcija operativnog sistema Windows 7, ali tamo mogu samo da ga dečeekiram, posle čega nemam ni IE 11 ni IE 10, niti bilo kakav IE. Kad tada hoću instaliram IE 10, pojavi se poruka da ne može jer je instaliran noviji IE.

Napominjem da računar ima legalan WIndows 7 64-bit i da su ažurirani poslednji Windows i IE apdejti.

Dakle, kako da deinstaliram IE 11 sa ovog računara da bi mi se vratio IE 10, ili makar da mogu da ga instaliran. Hteo bih da vidim da li će mi se pojavljivati prozor sa tri opcije i da li mogu da instaliram Flash Player za IE (preko Mozilla-e sam uradio bez problema, ali taj Flah ne vazi za IE).

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peki22 Re: ... 17.01.2016. 01:26 #611944

broj poruka: 2936
Flash za IE se update preko windows update.I sve vezano za IE ide tako.

M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100

rasha44 Flash Player 17.01.2016. 01:51 #611947

broj poruka: 1492
Skini intstaler sa Mozilom ili Hromiranim. Kad odeš na Adobe sajt, ispod Your system: bla, bla i browser koji koristiš, imaš opciju Need Flash player for a different computer?.
Tu odaberi svoj sistem i opciju `verzija za Internet Explorer-ActiveX`. Skini instaler u folder koji koristiš za download i pokreni ga. Instaliraće se najnormalnije u Windows\System32\Macromedia.
Odatle ga Explorer i koristi.
Ja IE ne koristim godinama, pa nemam pojma koje su opcije u njemu (zaboravio sam), ali stalno ažuriram tah plug-in jer mi treba za neke druge programe.

BTW, IE 11 ne možeš potpuno da deinstaliraš, jer bi trebalo mnogo da čistiš ostatkei i da izbrišeš
sve upise u Registry-ju, što je Sizifov posao i možeš da zezneš ceo sistem.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

tortojed @arogan: nesto ti se, izgleda, zeznulo u instalaciji window$a - nije 17.01.2016. 02:49 #611949

broj poruka: 10998
samo IE u pitanju.
@Peki: samo za desetku i Edge+IE vazi da mora preko win apdejta - u sedmici ide po starom

@rasha: sigurnije je ``skidanje`` celog, offline instalacionog fajla
https://goo.gl/H7KViM
...ja vec godinama tako apdejtujem flash plugin na svim brauzerima, uz prethodno deinstalisanje starih verzija (flash-a) pomocu Wise uninstaller-a.
peki22 Re: @arogan: nesto ti se, izgleda, zeznulo u instalaciji window$a - nije 17.01.2016. 09:01 #611964

Ja sam na 8-ci i sve ide preko windows update.Jedno vreme sam koristio 10-ku sad ne mogu da se setim kako je išlo.

:: samo IE u pitanju
:: @Peki: samo za desetku i Edge+IE vazi da mora preko win apdejta - u sedmici ide po staro
::
:: @rasha: sigurnije je ``skidanje`` celog, offline instalacionog fajl
:: https://goo.gl/H7KVi
:: ...ja vec godinama tako apdejtujem flash plugin na svim brauzerima, uz prethodno deinstalisanje starih verzija (flash-a) pomocu Wise uninstaller-a
::
arogan Re: rasha44 17.01.2016. 09:59 #611971

Uspeo sam preko Mozzilla-e da skinem Flassh plyer 20 Activex.

Ali čini mi se da se svi problemi u vezi mog IE 11 (pored nemogućnosti instalacije Flash Playera, kad hoću da krenem u On Line Instalaciju ili neki Download ne pojavljuje mi se prozor sa tri ocije: Run, Save, Cancel).

Sumnjam na Plug in-ove legalnog MS Office-a 32bit, ali Office je takođe ažuriran preko Windows update-a.

Inače legalan Windows 7 64-bit je potpuno apdejetovan, a u okviru njega IE 11 i to je 12.01.2016. skinuo automatski poslednji KB fajl za IE 11.

Mada i dalje mi nije jasno, ako sam instalirao Win 7 64bit sa pripadajućim IE 10, pa tek godinu dana posle toga IE 11 (sa MS sajta sam skinuo exe fajl sa latiničnim menijem na d:\Install i odatle pustio instalaciju.

Sada nisam siguran da li su problemi nastali sa instalacijom IE 11, ili ne, jer to je bilo davno (do danas mi je bio Adobe flash 12.xx...)‚

A opet, ako je IE 11 samostalno instaliran, kako mu deinstalacija nije isto tako laka (u okviru Programs and features ...) nego je ušao u sistem ?

Ako je problem i do Windows-a, možda je do odabira Default programs-a ?
Firewall sam privremeno isključio ali nema efekta.

peki22 Re... 17.01.2016. 10:18 #611972

Ako si radio ovako kao na linku ,a nece onda se nesto zeznulo u sistemu: http://bit.ly/1NdXquY
Ne znam sat moze toliko da te zeza.Si probao ovo:
a. Close any Internet Explorer or Windows Explorer windows that are currently open.
b. Open Internet Explorer by clicking Start, and then clicking Internet Explorer.
c. Click the Tools button, and then click Internet Options.
d. Click the Security tab, click on Internet, and then click the Custom level button.
e. Scroll down to the Downloads category, and set File download to Enable.
f. Click OK, and then click Yes.

arogan Re: peki22 17.01.2016. 11:39 #611978

Ovo uputstvo sa linka nisam znao. Malopre sam probao sa deinstalacijom IE 11 dva puta. Oba puta je posle završetka tražio restart računara, ali posle restarta koji traje dugo jer se ažurijaju ispravje i ne smem da gasim računar, oba puta, prvo se pojavi poruka da neke ispravke nisu instalirane do kraja. Kada otvorim IE vidim da je ostala verzija 11 (nije se vratila na očekivanu 10).
Dakle, moguće da nešto nije u redu sa Windowsom. Ali Mozilla i Chrome normalno funkcionišu na ovom računaru.

Ovo drugo, omogućen je File download (nekoliko puta sam ta pdešavanja sveo na Default).
Desni klik na fajl na linku mi radi (Save Target as ...), ali običan levi klik samo trepne i ne pojavljuje se prozor sa izborom run, Save ili Cancel.

dbqp Лепо инсталираш Водену или Ватрену лију 17.01.2016. 15:30 #612007

broj poruka: 1368
И решиш се беде... Уосталом, макар те неће смарати онај смешни БИНГ од претраживача или боље рећи ``претраживача``

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs