u IE11 ne pojavljuje mi se prozor sa ponudim open, save, cancel
STRANA 1 OD 1
arogan
u IE11 ne pojavljuje mi se prozor sa ponudim open, save, cancel
11.12.2015. 21:51
T62590
status: user broj poruka: 538
Kod komšije sam ranije instalirao Win 7 32-bit i IE11. Već nekoliko puta mi se žalio da ne može sa nekog sajta da skine EXCEL fajl kada klikne na neku vezu. Kod mene kući to može bez problema (klikom na vezu, ponudi mi se ime fajla i zatim tri opcije, Open, Save i Cancel).
Imam isto Win 7 ali 64bit i IE11 ali to je u suštini ista kobinacija.
Danas sam kod njega probao da skkinem LAN drajver za njegov novi računar s asajta
i kliko na sličicu diskete sa natpisom Global, očekivao sam da mi ponudi prozor sa pomenute tri opcije. Ali, ništa se ne dešava. Samo kao da se za delić sekunde sajt ponovo učita. Probao sam i opciju Open in New Window, ali se otvori isti sajt bez tri prozora. Instalirao sam mu Mozilla-u i drajver sa gornjeg sajta skinuli iz prve.
Dakle, očigledno je do podešavanja IE11, probao sam sve što mi je ponuđeno u meniju Tools (bio mi je najsumnjiviji Blokator iskačućih prozora, ali je sve isto, bio uključen ili isključen). Probao sam i Active X filtriranje i sve druge opcije koje sam mogao ali ništa. Njegov IE jednostavno ne može da dobije prozor sa ponudom: open, save, cancel. Molim za pomoć kako da mu omogućim dobijanje tog prozora u IE11. Napomena: primetio sam da gornji sajt nije http nego https, možda neka sigurnosna podešavanja?
Open, save, save as....cancel. To bi trebalo da se pojavi u...
11.12.2015. 22:51
status: user broj poruka: 10998
``dialog box-u``. Java? Installed/enabled? U podesavanjima IE-a proveri da li je cekiran ``protected mode`` (ne treba da bude cekiran). Tools/Internet options/Security - prva stavka na ``medium``. Zatim tools.../programs, proveri pod ``Java``.
Ako nece sa secure kad ima s, http bez S je non secure tako da to nije bitno uopste. Instaliraj mu poslednju javu 32 bita i vrati sav setup u IE11 na default.
Sto mora ie11, sto ne koristi neki krsen browser kao ff ili chrome?
IE sam resetovao na `fabrički`. Onemogućio sam Protected mode. Java je već bila apdejtovana. Security sam stavio na medium i omogućio sam sve Active X i Java. U Tools - Programs sam čekirao gde god ima Java. Opet je sve isto - samo se za 2-3 sekunde ponovo učita sajt a nema očekivanog prozora sa tri opcije. Kreirao sam potpuno novog korisnika na računaru (sa administratorskim pravima) i opet isto.
Da možda nije u pitanju VGA driver (da se taj prozor pojavi ali da se ne prikazuje), ne znam šta bi drugo moglo da mi padne na pamet?
Mozilla i Chrome se normalno ponašaju na ovom računaru (ponude mi prozor sa tri opcije) ...
Nesto je tu vezano sa plaginovima - evo, upravo sam probao sa desetke...
12.12.2015. 19:59
status: user broj poruka: 10998
...edge i ie11. edge mi ni ne daje opcije nego odmah ide u dwnld (ali mogu da otkazem, pa da predjem na ``desni klik/save target as``) dok se ie ponasa isto kao pod sedmicom.
Probao sam da omogućim sve u Add Ons-ima (Upravljanje dodacima), probao sam Compatibility mod, smanjivanje sigurnost na više načina, ali i dalje nema pojave željenog prozora ... Možda Firewall ?
utoliko sto ce da te obavestava kada je odredjeni program/app blokiran. Sta se desava kada na link kliknes desnim prekidacem? Da li dobijas ``save target as`` i da li download ide kada ovo kliknes levim prekidacem?
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.