Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Sta je PROXY?
STRANA 1 OD 1
vaikiki Sta je PROXY? 30.10.2007. 00:13 T6255

status: user
broj poruka: 304

moze li neko ukratko i jednostavno da mi objasni sta je proxy
cemu sluzi i zasto na primer kod mene na faksu gde je zabranjen pristup nekim saitovima kad stavim neki free proxy modu da im pristupim onako na jedvite jade a sa istim tim proxyem ne mogu da otvorim google
hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Pa pazi ovako 30.10.2007. 00:46 #31615

broj poruka: 9420
Proxy server ti sluzi za kesiranje stranica koje si vec posetio, tako da, recimo, zapamti sve staticne delove sajta i ucita samo promene prilikom sledece posete istom. E sad, uz pomoc proxy servera, posto preko njega u tom slucaju ide i konekcija, tj kompletan traffic, moze se ograniciti i pristup odredjenim IP adresama (sajtovima).
Proxy je znao biti koristan kod sporih internet konekcija, a s`obzirom da su konekkcije preko 64k sve pristupacnije, za prvobitnu namenu mu je se izgubio svaki smisao.
Ostaje ova druga, koja tebe zeza... :)

DaSickSyst Sta je PROXY? 30.10.2007. 00:57 #31617

broj poruka: 2909
Danijela Proksic.
Devojka sa kojom sam se zabavljao u srednjoj skoli.

DaSickSystem
vaikiki re 30.10.2007. 09:23 #31627

a kako je meni onda zabranjae pristup nekim stranicama kad ja vopste ne unosim proxy dodjem sa laptopom i preko wlana picim

predpostavljam da mi nekako sam sefver prilepi ili kako vec to funkcionise e ako je tako onda mi nije jasno kako to radi kad ja stavim svoj proxy

?????
VMARC Re: re 30.10.2007. 14:10 #31640

broj poruka: 9420

::
:: a kako je meni onda zabranjae pristup nekim stranicama kad ja vopste ne unosim proxy dodjem sa laptopom i preko wlana picim

U tom slucaju je Proxy na glavnom serveru (gateway za internet) podesen tako da te zeljene stranice (koje ti ne mozes da otvoris) idu preko njega, tako da ukoliko ga nemas podesenog, ne mozes im prici. Ima i ta opcija. Dakle Proxy te ogranicava da ne mozes pristupiti odredjenim starnicama bez njegovog setovanja.

Ako sam dobro razumeo:

Sa laptopom NE MOZES
Sa kompom na kome je podesen proxy MOZES?
vaikiki re 30.10.2007. 15:55 #31652

ne ne sa laptopom ne mogu a ni jedan drugi komp koji je u mrezi usto ne moze (znaci svima je zabranjeno)
ali kad na netu nadjem neki free proxy i stavim ga kod sebe moze da se pristupi tim saitovima ali jedva (pola radi pola ne radi, znam da mora da bude na portu 80 da bi vopste nesto radilo)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs