Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Englezi ne podnose TV-pretplatnicare :) Biju ih i napadaju cime stignu :)
STRANA 1 OD 2  
Milos1975 Englezi ne podnose TV-pretplatnicare :) Biju ih i napadaju cime stignu :) 02.11.2015. 11:53 T62345

status: user
broj poruka: 417
Za one koji nisu jos uvek obavesteni, za 3 meseca placacemo svakog meseca po 500 din TV pretplatu :) Ubedice nas kako je to `evropski nacin` i `evropska tradicija` :) Ko nema da plati, a nagomila mu se - dolazice mu izvrsioci da mu plene imovinu, kao sto su plenili ljudima za komunalije.

A evo, na primer, englezi imaju isti namet (placaju `TV license fee` iliti pretplatu za BBC, kao njihov javni servis), i biju i napadaju TV-pretplatnicare cime god stignu: gadjaju ih cekicima, guraju niz stepenice, snimaju ih kamerama i verbalno vredjaju. Broj napada se udvostrucio u odnosu na proslu godinu.
Neki su ih gadjali i samim TV aparatima :)

Assaults on TV licence officers doubled last year

TV licence officers faced death threats and were attacked with weapons as assaults on them more than doubled last year.

One officer was threatened with a hammer and others had TVs thrown at them, TV Licensing said.

The number of officers went facing physical assaults went up to 89 in the last financial year, compared with 37 in the previous 12 months. A further 360 officers were threatened and verbally abused.

TV Licensing said many officers have had death threats made to them after knocking on doors and some were filmed while being abused - with clips later posted on YouTube.

Some officers have required counselling following attacks.

One officer from Edinburgh said: `I`ve faced verbal abuse, been filmed, pushed, followed on foot for several hundred yards - shouting abuse in a packed street. I`ve been followed and chased in a car for several miles.`

Regional manager Colin Bright said: `On one occasion, myself and a colleague were involved in a physical attack.

http://www.standard.co.uk/news/crime/assaults-on-tv-licence-officers-doubled-last-year-a3104406.html
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZooLoo ... 02.11.2015. 12:17 #606550

broj poruka: 3975
Hahahaha pa ti sine ne smes postara da pogledas popreko a kamoli ljude iz nase dragocene RTS kuce, koji doduse i ne dolaze na kucnu adresu jer bi sigurno neki bio dobro izbicovan.. :D

A i sama pretplata je volja naroda, ja je ne placam i nikada i nisam. Da imaju normalan program i da se razmisli, a oni nemaju ni za postenu pretplatu za Ligu Sampiona, o serijama i emisijama obrazovnog tipa da i ne govorim. Kradu i krasce i dalje.

Englezi su gospoda za Bananu..

Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30
Gigabyte G.1 Sniper B5
Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz
Gigabyte GTX 970 G1 Gaming
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Dell P2414H..

Milos1975 Nama ce nastaviti da govore kako je to `evropska tekovina` 02.11.2015. 12:23 #606551

broj poruka: 417
i `evropska tradicija`, i kako treba da placamo kao `civilizovani evropljani`, a ovamo trecina zemalja u EU nema TV pretplatu, a u Severnoj Americi nije nikada ni postojala.

`TV licensing is rare in the Americas, half of the countries in Asia and Africa, and two-thirds of the countries in Europe use television licences to fund public television.`
https://en.wikipedia.org/wiki/Television_licence

xenox Kako mislis bez pretplate? 02.11.2015. 12:40 #606554

broj poruka: 1400
Pa treba neko da plati da bi neko nesto mladje i sladje, turio...
Mislim da cita vesti... 3000+ `zaposlenih` za ovakav program...

Spremte ljudi jajca, izgleda da su ih zaboravili od `90ih...

A to sto pominjete BBC, zaista nema smisla. Cini mi se da oni ipak i prave program, za razliku od ovih nasih koji biraju koju ce seriju da repriziraju...

Ne trebaju meni velika i skupa imena na RTS, koji su sa komercijalne TV presli na RTS... tipa Olivere Kovacevic... Snaci ce se ona u privatnom sektoru za slicne pare. Nacinalna televizija, nacionalne plate... Pa ko voli nek izvoli. Onda ne treba 500 kinti. Dajte da JAVNI sektro objavi JAVNO platne liste i sistematizaciju, pa da vidimo koga i za sta treba da finansiramo...

Dosta je i jedan program. Ni njega nisu u stanju da kvalitetno popune, a novi direktor bi uvodio jos...

Kad krenu sa tim sranjem, idem da mi `plombiraju` TV. Nemam ni kablovsku. Pogledam sa neta sta mi treba, a sa vremena na vreme uplatim pickbox kad mogu da gubim vise vremena u bleji...

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

ZooLoo ... 02.11.2015. 12:51 #606555

Ma o tim stvarima dzabe da se razglaba, nemamo nikavog uticaja, niti cemo imati.

Ja tv ni ne gledam, osim kada je neki sport u pitanju kao juce Premier Liga, NBA, ili bacim pogled na Discovery, Animal Planet ili National Geo, mada i oni vrte uglavnom sve u krug, tako da se sve svodi na sport.

A ove `nase` kanala, HAHAHA, znam da za Pink da mi nije ni na jednom broju memorisan, a ostali negde od 20-30, gde ni ne zalazim. Memorisao eto 10-ak kanala i to je to. Filmove i serije cepam preko kompa.

Kad bolje pogledam, placam tu kablovsku a ni ne koristim je, a moji jos i manje, tamo se samo gledaju Parovi, HAHAHA, klasicna srpska posla i dnevni program u banani, zaludjuj narod dok Vucic.. :D

Gigabyte G.1 Sniper B5
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Dell P2414H..

neXus2000 .... 02.11.2015. 13:07 #606557

broj poruka: 3350
Problem je, od davnina, sto su ljudi, u vecini, ne-piss-men-i u smislu tehnologije :-)
Englezi su jos gluplji. Njima da stavis, u zakonu, da za dorucak moraju da jedu govna, oni ce to prihvatiti, osim nekolicine bundzija.

Niko ne gleda da li se ta Odluka ili Zakon kosi sa drugim Zakonom. Posebno ako je odluka. Odluka nije starija od Zakona.
Kod nas bi se kosilo sa Zakonom o zastiti potrosaca i Zakonom o obligacionim odnosima.

Evo, primer je taj nama stari, dobri TV.

Niko, ali niko ne gleda sta je u stvari TV. Svi misle TV, pa TV. Poreklo reci je nastalo od francuskog tele i vision. I opet da ne zalazimo u samo preklo reci (Latin..itd.), prevedeno dobijamo `iz daljine` i `videti`.

TV je u stvari monitor, koji ima ulaze i izlaze.
Jedna od ulaznih komponenti je i tjuner, ujedno i obradjivac signala...itd...itd... da ne zalazim u detalje.
Takodje, danasnje TV jedinice su prosirene paletom ulaza i izlaza, te imamo i sve sto vi znate...da ne nabrajam opet.

Treba ljudima, javnosti, predociti da TV nije samo namenjen u svrhe gledanja televizije, nego i ostalih prikljucnih uredjaja. Od PC-a, BR/DVD, konzola...itd. Ujedno, svaki televizor, pa cak i onaj prastari koji je imao tockice za pronalazenje kanala, davao je izbor koje kanale cemo memorisati.
Drugo, mi placamo za distribuciju kanala, ako racunamo kablovsku, IP, Total. I za to imamo ugovor.

RTS ne moze, niti ce ikada moci naplacivati, ni po bilo kojoj Odluci ili Zakonu. Posebno je se potire sa 2 zakona. Niti izmedju nas i RTSa nemamo ugovor.

Kad dodje neko na vrata, samo oplevis: nemam ugovor i ova dva zakona ponistavaju.
A onda oplevis, RTS je digitalizovan i skremblujte ga. Ko hoce da gleda, neka plati, dobijajuci racun na adresu ili preko paketa u okviru distributera kanala.

I sta vas briga. Uz pomoc danasnjih tehnologija, snimis ih na mobilni, njihovo ponasanje i ostalo.

Inace, RTS zaradjuje izmedju 150 i 200 miliona evra godisnje, samo na reklamama. U to nije uracunato reklamiranje preko radija, RTS SAT, interneta i teleteksta.
P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

ZooLoo ... 02.11.2015. 13:36 #606558

Koliko li onda zaradjuje Zeljko, Prva... Secam se na prvoj reklame trajale po minut, sad gori od pinka, zaboravis sta si gledao. Sad je ubedljivo Happy najgledanija, bar oni to naglasavaju, hahahahaha, a ovi u svoje ime itd.

Koja je to meni prevara i lozenje..

I samo se pitam da li neko normalan uzima one pakete Pinka, tipa 150 kanala jednog te istog, HAHAHAHAHAH ALI 150 KANALA JEDNE TELEVIZIJE? To samo u Banani moze jbt!

Gigabyte G.1 Sniper B5
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Dell P2414H..

neXus2000 Re: ... 02.11.2015. 14:33 #606565

Zavisi od cenovnika i od termina.

Generalno, kod RTS-a imas cenovnik na sajtu i to cenovnike za svakog emitera. RTS, RTS SAT, radio... pa cak i internet, teletekst i jos nesto sto nisam bas skapirao, neki CPP aranzman.

Cenovnik se sastoji od `ispred emisije` i `u toku emisije` po terminima.

Kada se na debilni nacin uzme prosek svih cena, ispada da je sekunda 4532 dinara. (leva kolona/prosek, desna kolona/prosek pa prosek proseka obe kolone) To je oko 37.8 evra po sekundi, po kursu od 120 RSD-Eur.

Zakonski, prema RRA, ukupno trajanje reklama moze iznositi najvise 15% od ukupno dnevno emitovanog programa ili 20% ako je ukljucena TV prodaja.

Posto se RTS emituje 24 h dnevno
15% od 24 casa je 3 sata i 36 minuta. To je 12960 sekundi dnevno.
12960 sec * 37.8 evra = 489888 evra * 365 dana/g = 178.809.120 evra.

Skoro 180 miliona evra godisnje.

Tako da, uzimaju oni izmedju ovoga sto sam naveo. Mozda cak i blize ili vise od 200 miliona, posto nisam racunao RTS2. Ne gledam ni jedan, ni drugi program. Tako da ne znam koliki je obim pustanja reklama na RTS2. Jos manje i za RTS3, tu ne znam da li pustaju reklame.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

:: Koliko li onda zaradjuje Zeljko, Prva... Secam se na prvoj reklame trajale po minut, sad gori od pinka, zaboravis sta si gledao. Sad je ubedljivo Happy najgledanija, bar oni to naglasavaju, hahahahaha, a ovi u svoje ime itd.
::
:: Koja je to meni prevara i lozenje.
:: I samo se pitam da li neko normalan uzima one pakete Pinka, tipa 150 kanala jednog te istog, HAHAHAHAHAH ALI 150 KANALA JEDNE TELEVIZIJE? To samo u Banani moze jbt
:: Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I3
:: Gigabyte G.1 Sniper B
:: Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mh
:: Gigabyte GTX 970 G1 Gamin
:: Seagate Baracuda 1T
:: Seasonic G550 550W Gol
:: Fractal Design Define R4 Black Pear
:: Dell P2414H.
ZooLoo ... 02.11.2015. 14:39 #606567

Pa i cena reklama zavisi od termina, npr. za vreme kosarke letos, samo par reklama su se vrtele, jedne te iste firme, znaci one su najvise kesa dale da se bas tada daju, inace ovako ne verujem da ih ima u tom obimu.
Znaci ima razlicitih tarifa, i biju oni preko tih 200 miliona. Ali takodje mislim da Pink i Prva ubijaju vise novca, jos ako na Pink dodamo x150 kanala HAHAHAHA, Zeljko jaci od Bila, Appla, Nvidie, Intela.. :D

Gigabyte G.1 Sniper B5
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Dell P2414H..

solaja777 rts 02.11.2015. 14:59 #606574

broj poruka: 3277

da placam NE mada nikad nisam ni platio, stizale kojekakve tuzbe koje su prosledjene u kantu smecarku istu tu kantu mogu posetiti i izvrsitelji.

HAHAHA jebo te Max vise.. :D

nemanja21 Re: Re: ... 02.11.2015. 21:06 #606622

broj poruka: 1227
Ne ide to bas tako.. zamisli dodje ovaj daj 10 sekundi onaj daj 2 sekunde u utorak itd..
Te `sekunde` kupuju kao `bulk` pakete agencije na veliko i placaju daleko manje pare od toga navedenog.. Zapravo one zaradjuju mnogo vise i od same televizije na reklamama. Opet, sustinski nebitno, pretplata TREBA da se placa, naravno pod uslovom da se cena prilagodi ekonomskim uslovima i da program koji placamo i u koji se ulaze je vredan naseg novca..

:: Zavisi od cenovnika i od termina
:: Generalno, kod RTS-a imas cenovnik na sajtu i to cenovnike za svakog emitera. RTS, RTS SAT, radio... pa cak i internet, teletekst i jos nesto sto nisam bas skapirao, neki CPP aranzman
:: Cenovnik se sastoji od `ispred emisije` i `u toku emisije` po terminima
:: Kada se na debilni nacin uzme prosek svih cena, ispada da je sekunda 4532 dinara. (leva kolona/prosek, desna kolona/prosek pa prosek proseka obe kolone) To je oko 37.8 evra po sekundi, po kursu od 120 RSD-Eur
:: Zakonski, prema RRA, ukupno trajanje reklama moze iznositi najvise 15% od ukupno dnevno emitovanog programa ili 20% ako je ukljucena TV prodaja
:: Posto se RTS emituje 24 h dnevn
:: 15% od 24 casa je 3 sata i 36 minuta. To je 12960 sekundi dnevno
:: 12960 sec * 37.8 evra = 489888 evra * 365 dana/g = 178.809.120 evra
:: Skoro 180 miliona evra godisnje
:: Tako da, uzimaju oni izmedju ovoga sto sam naveo. Mozda cak i blize ili vise od 200 miliona, posto nisam racunao RTS2. Ne gledam ni jedan, ni drugi program. Tako da ne znam koliki je obim pustanja reklama na RTS2. Jos manje i za RTS3, tu ne znam da li pustaju reklame
:: ____________________________
:: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
:: :: Koliko li onda zaradjuje Zeljko, Prva... Secam se na prvoj reklame trajale po minut, sad gori od pinka, zaboravis sta si gledao. Sad je ubedljivo Happy najgledanija, bar oni to naglasavaju, hahahahaha, a ovi u svoje ime itd.
:: ::
:: :: Koja je to meni prevara i lozenje.
solaja777 ... 02.11.2015. 21:33 #606628

Ako TREBA da se placa ti placaj meni NE TREBA I necu placati E tebi bi sapleo nogu na 50-tom spratu pa bi te gadjao TV-om ali onim debelim sa dupetom jer tako se valja, valjda bolje znaju Englezi no mi .)

neXus2000 .... 02.11.2015. 21:42 #606629

Da, RTS zaradjuje toliko. Zakup je zakup. Mogu malo da snize cenu nekome, ali ne i toliko. Oni zaradjuju u onom obimu koji sam napisao. 150-200 milki. A ne bi verovao kolika je plata jedne Prolivere Krljacevic i slicnih njoj. Oko 8 ljadi evra.

I ne, ne zelimo da placamo RTS, da gledamo serije Radosa Bajica, `za Kraljevinu i Domovinu`, `Drugi i Prvi svetski rat`, `Turci pod sljivom`. Nema sta RTS da ponudi, sto drugi nisu odavno ponudili ili nude. Razumem Engleze i BBC, iako je to opet idiotizam. Mada BBC nema reklame, ima samo svoje i uz to rade serije visoke produkcije, odlicnog materijala i ono sto nikada RTS moci da uradi ni za hiljadu godina.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_television_programmes_broadcast_by_the_BBC

U listu spadaju nama najpoznatije: Only fools and horses i Doctor Who.

HRT za RTS je kraljevstvo zlatnih dzinova.

I ako te zanima zasto RTS trazi od nas 500 kinti, posto mi ortak radi u RTSu, tacnije radiju, da bi direktor, i lepuskaste pusasice od novopecenih voditeljki sa ostalim kurvestinama a.k.a. Olivera i ostalim prijateljima, blizim i daljim (rodbina i rest) da bance na ekskluzivnim mestima sa kavijarom i sampanjcem u bulji. Da, za njihova bancenja po ekskluzivnim mestima cemo mi placati, jer im ovo nije bas toliko dovoljno

solaja777 Re: .... 02.11.2015. 21:56 #606633

Ajoooj kako si ovo lepo srocio svaka ti dala .)

:: Da, RTS zaradjuje toliko. Zakup je zakup. Mogu malo da snize cenu nekome, ali ne i toliko. Oni zaradjuju u onom obimu koji sam napisao. 150-200 milki. A ne bi verovao kolika je plata jedne Prolivere Krljacevic i slicnih njoj. Oko 8 ljadi evra
:: I ne, ne zelimo da placamo RTS, da gledamo serije Radosa Bajica, `za Kraljevinu i Domovinu`, `Drugi i Prvi svetski rat`, `Turci pod sljivom`. Nema sta RTS da ponudi, sto drugi nisu odavno ponudili ili nude. Razumem Engleze i BBC, iako je to opet idiotizam. Mada BBC nema reklame, ima samo svoje i uz to rade serije visoke produkcije, odlicnog materijala i ono sto nikada RTS moci da uradi ni za hiljadu godina
:: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_television_programmes_broadcast_by_the_BB
:: U listu spadaju nama najpoznatije: Only fools and horses i Doctor Who
:: HRT za RTS je kraljevstvo zlatnih dzinova
:: I ako te zanima zasto RTS trazi od nas 500 kinti, posto mi ortak radi u RTSu, tacnije radiju, da bi direktor, i lepuskaste pusasice od novopecenih voditeljki sa ostalim kurvestinama a.k.a. Olivera i ostalim prijateljima, blizim i daljim (rodbina i rest) da bance na ekskluzivnim mestima sa kavijarom i sampanjcem u bulji. Da, za njihova bancenja po ekskluzivnim mestima cemo mi placati, jer im ovo nije bas toliko dovoljn
:: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
neXus2000 .... 02.11.2015. 22:21 #606641

Da znas koji trip je bio pre neku godinu u RTSu, umro sam od smeha a i od crnjaka. Pokojni Tijanic je zaposlenima srezavao plate, dosla Prolivera pocela da urla na njega (tada je imala oko 6K platu), jer je i ona bila na tom spisku, tj. svi zaposleni.Posle urlanja i dranja nije joj pipuno platu i jos mnogima u tim visokim platinm razredima. Nastaradali su ono sto imaju 200-400 evra, a njih cini 80 odsto zaposlenih. I to celokupni sistem RTSa. Radio i televizija. Cak ljudima kasne plate i to istima u tom platnom razredu. Dok ovima ne. Jer se trosi i trosi na ta bancenja. Pa jos na to, dodaj i akontacije za put, dnevnice...itd. Sad hoce jos vise i kvalitetnije da bance, a kao ovo do sada im nije dovoljno. Koliko propisaju na to, do sada bi svaki zaposleni imao dobar stan.

nemanja21 re 02.11.2015. 23:43 #606646

broj poruka: 1227
Ne znam sta i kome dokazujes, vrlo sam jasno rekao program koji vredi odnosno ulaganje u kvalitetnu produkciju, da gledam reprize mogu i na yt.
Realnost je takva da se takvi servisi kao sto su RTS moraju dofinansirati putem pretplate. Razmislimo, jedna od svrha takve televizije bi trebala da bude i ocuvanje nacionalnog identiteta. Jel treba da gledamo albanske i hrvatske serije po cenu neplacanja pretplate?
Ja sam apsolutno za to da se iskorene takvi platni razredi i ostale nebuloze u funkcionisanju RTS-a, ali mozda je i vreme da prestanu da se traze izgovori da se nesto jednostavno ne placa... Svi mi znamo da je vecinski program RTS-a trenutno krs i jad, mislim da je iluzorno da to neko ponavlja po 1001 put.
Evo ako ima neko genijalnu ideju, neka iznese, ja koliko znam u skoro svim zemljama Evrope se ta pretplata placa, a gde se ne placa drzava kroz budzet finansira javni servis. Hocemo li mozda cuti nekog ko ima resenja a ne samo kritike?
neXus2000 ... 03.11.2015. 00:21 #606649

Kritika moze biti pozitivna i negativna. RTS ima negativne kritike. I sta god uradili, kakvu god ideju postavili, to ce biti nemoguce, zbog mentaliteta u Srbiji i zbog ljudi koji misle da im je to dedovina. I to se nece promeniti, sve dok se svest u Srbiji ne promeni. Dotle, njih zanima Zika Sarenica i ostale nebuloze. To se vidi i po drugim kanalima ovde. Gluposti su odlicna stvar za zanimaciju ljudi, jer nisu mnogo kompleksne. Posebno u danasnje vreme. Ujedno to donosi profit, kroz reklame.

Ono sto sam naveo, RTS vec dovoljno zaradjuje preko reklama. Stavise, previse zaradjuje. To sto oni trose na kojekakve orgije, to je njihov problem. A radnici to dobro znaju, ali, niko nece nista da preduzme jer se svi boje tih par smrtnika po cenu otkaza.

Ako ti nesto nije jasno, sto se tice finansija, dokaz su druge medijske kuce. Iste se finansiraju isto tako preko reklama i funkcionisu bez problema.

Sto se tice `ideja`, da bi se RTS poboljsao, jednostavno ih nema. Nema ih ni u svetu. Sve je plagijat plagijata. I to u celokupnoj sferi zabave. Od filmova, preko igrica i muzike.

RTS nije ta koja ce cuvati nacionalni identitet, nacionalni identitet nije vezan za TV kucu. To sto si ispisao, to je nebuloza. A sto se tice nacionalnog identiteta, mi ga vise nemamo. A generalno on ne postoji. Svet se menja i ljudi za njim. Ako hocemo da se drzimo nacionalnog identiteta, onda bolje da se pozovemo na nase pretke koji su zivalei na podrucju izmedju Irana i Kine. Ujedno, RTS ne prikazuje ikakav `nacionalni identitet`. Niti ce ga prikazivati. Njima je do profita i davace svakojake bljuvotine na koje se narod lozi. Cak i neke `kulturne` emisije, gde propituju politicare itd. sva pitanja su namestena. Dovode vajne strucnjake, koji su naucili sablone koji se uce po skolama, pa na konto toka razvijaju svoje misljenje.

Inace, objekivnost u medijima ne postoji. Nikada nije ni postojala. Svaki subjekt imas svoje vidjenje situacije. Isto kao kada izadjes posle projekcije filma ili procitane knjige. Imaces slicno misljenje, sa drugima, ali opet razlicito. Cak i totalno razlicito.

Ovde mnoge RTS ne zanima.

Ujedno, sam BBC razmislja da predje na drugi vid pretplate, jer internet preuzima primat, a i tehnologije se menjaju. RTS kasni sa svime.

Veruj mi, odavno ne razmisljam da li sam Srbin ili Japanac ili bilo sta. Ja sam stanovnik ove planete i razdvajam ljude na zle i dobre. I ovo je primer zlih ljudi. Uzimaju ti pare na ono sto ne koristis.

Svi radimo mnoge poslove, gde sami sebi donosimo plate. A da neko zivi na mojoj grbaci, a da mi nisu zena i deca (racunam normalnu zenu i decu), ne nece to moci. Da mi ovde crncimo, a da placamo nekome nesto sto nas ne zanima.

Savetovao bih ti, da odes u prvu prodavnicu, neka ti neko uvali nesto sto ti za zivota nece trebati, niti te ne zanima, ali mu placaj 500 dinara mesecno. Pa da vidim kako bi tebi bilo. I to bez ikakvog ugovora. A onda da ti zakuca na vrata, ako mu ne platis i da ti odnese frizider, TV, zenu, decu, gace i omanje kuce.

Znaci brale smaras. Jednostavno na RTS ne zanima niti nas zanima placanje. Ionako imam 4 domaca programa memorisana. B92, Studio B (da pratim koliko je sati ujutro, kada se upali TV automatski, do kretanja na posao), Prva i Prva +. Cak sam skinuo i mnoge strane kanale jer su isto zamlacivanje glupostima. (E!, Fashion...da sad ne nabrajam). Od 180+ kanala, samo mi je memorisano oko 40. Ako uopste gledamo i tih 40.

operator re 03.11.2015. 03:50 #606655

broj poruka: 4264
Morate malo šire da gledate stvari.
To je sve.
Nije dovoljno da gledate iz jedne perspektive.
Pretplata da, ali po zahtjevima gledalaca zajedno sa cenzurom,recenzentima, kvalitetnim prevodiocima, nacionalnim, kolažnim, dječijim i zabavnim(čitaj folklornim) programom.
Sve i jedna ozbiljna nacionalna televizija koja drži do sebe zna šta joj je posao, jer stručni kadar radi na tome, a kod nas dva cvijećara, jedan lik bez osnovne(ako se ne računa Mićina diploma sa Trend faksa), jedna mentalno i moralno posrnula ženska osoba i tri protuve kreiraju nacionalni dnevnik i obrazovni program po principu pljuni, udari i nemoj da platiš sistemu.
Kod nas je najneophodniji kadar menadžeri visokopriofilisani za dati posao npr. scenografije ili vijesti ili bilo koje druge stvari, jer mnogi još razmišljaju na način prije 50 godina.
Oštar zaokret uskoro slijedi ili nacionalne televizije neće ni biti, nego će se pretvoriti u Azerbejdžansku, Tursku i Albansku televiziju.
S obzirom da smo imali sav adekvatan kadar 90-tih godina(tačnije do 1999 godine, kada preko 500 tonaca, snimatelja, menadžera, scenografista i kostimografa napušta zemlju u potrazi za normalnim), sa vrlo emancipovanim ženama sa sela( školovale se i doktorirale svoj posao i imale za to nekog šlifa, koje su podizale kvalitet programa, dok sada imamo samo primitivne i zaostale sekrete retardiranog žutog sistema.
Jeste loše bilo za vrijeme Slobe, ali mentalno stanje ljude je bilo daleko na višem stupnju razvoja od danas zatucane mase.
Mnogi sada pljuju isto kao i ja, ali zaboravljaju da smo mi mala zemlja i da je neophodno da se ulaže u obrazovanje, a mi zadnjih 15 godina degradiramo mentalnu masu do stupnja imbecilnosti, a prva stvar neophodna da bi se imao kvalitetan program je kadar. Samo treba pogledati program 60-tih i 70-tih godina, kada su kreativni i obrazovani ljudi pravili emisije uz malo movca i puno kreativnosti. To se danas u školama ne uči.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

solaja777 Ajd bre nejejte vnogo više 03.11.2015. 06:54 #606658

Kakvo crno obrazovanje i sviranje racku već su podelili otkaze u školstvu i to prvo mediatekarima a po zdravstvu se tek dogovaraju koga će šutnuti mada i to je već spremljeno.

Rts pretplata mrš u PM.

1AGRESSOR ... 03.11.2015. 08:17 #606662

broj poruka: 825
placam najgoru kablovku u Srbiji i nazalost jedinu u mom gradu Radijus Vektor 1500dinara RTS1 ,2,3, itd NE GLEDAM niti bilo ko od moje porodice

i sad treba da im damo JOS 500 dinara MOZE ako mleku i hlebu padne cena za 50%

NISTA BEZ KABLA

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
micika988 ... 03.11.2015. 08:52 #606663

broj poruka: 2055
ajde sta ciganisete zinulo vam dupe na 500din. a ovamo furate masine od 1000+ jura. Ne, ne treba dici pretplatu i nakalemiti jos 500 kanala, da vam jedina preokupacija bude bildovanje daljinskog.

Kad smo vec tu ubacite i po neku gricu - i to je to, zivotna misija ostvarena - la la lend :(...

p.s.

a gde je tu porez na CO2 koji globalno uvode, pitam se ?!

`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`

neXus2000 Re: ... 03.11.2015. 09:01 #606664

Masinu od 1000+ eur koristimo, RTS ne. Ne mesaj babe i zabe.

I takve masine ne koriste svi za igrice, neko i za rendering, neko Adobe paket (Photoshop sa mnostvo layera pod rezolucijama da se useres), neko za nesto drugo i trece.

Placamo ono sto koristimo, ono sto ne koristimo necemo.

:: ajde sta ciganisete zinulo vam dupe na 500din. a ovamo furate masine od 1000+ jura. Ne, ne treba dici pretplatu i nakalemiti jos 500 kanala, da vam jedina preokupacija bude bildovanje daljinskog
:: Kad smo vec tu ubacite i po neku gricu - i to je to, zivotna misija ostvarena - la la lend :(..
:: p.s
:: a gde je tu porez na CO2 koji globalno uvode, pitam se ?
:: `The aim of public education is not to spread enlightement at all. It i
:: simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level
:: to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
Stefano @neXus2000 03.11.2015. 09:49 #606667

broj poruka: 587
Svaka cast na postovima druze, drago mi je da ima jos razumnih ljudi kao ti... Ispravna logika!

Intel Pentium G3258+CM Seidon 120V R2|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|Samsung 850 EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastator http://valid.x86.fr/xh2zxz

solaja777 Re: Re: ... 03.11.2015. 10:01 #606668

msm sta reci

+1

:: Masinu od 1000+ eur koristimo, RTS ne. Ne mesaj babe i zabe
:: I takve masine ne koriste svi za igrice, neko i za rendering, neko Adobe paket (Photoshop sa mnostvo layera pod rezolucijama da se useres), neko za nesto drugo i trece
:: Placamo ono sto koristimo, ono sto ne koristimo necemo
:: :: ajde sta ciganisete zinulo vam dupe na 500din. a ovamo furate masine od 1000+ jura. Ne, ne treba dici pretplatu i nakalemiti jos 500 kanala, da vam jedina preokupacija bude bildovanje daljinskog
:: :: Kad smo vec tu ubacite i po neku gricu - i to je to, zivotna misija ostvarena - la la lend :(..
:: :: p.s
:: :: a gde je tu porez na CO2 koji globalno uvode, pitam se ?
:: :: `The aim of public education is not to spread enlightement at all. It i
:: :: simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level
:: :: to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
operator re 03.11.2015. 11:41 #606676

broj poruka: 4264
Nažalost, logika je pukla kod većine.
Samo batina i udri.
Demokratija je za obrazovane i samosvjesne.
To nama ne treba.
Mi smo primitivci i ćao.
Zato nam i ovako i ide.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

solaja777 ma prosto me je sramota kako nam ide 03.11.2015. 11:56 #606677

sta da kazu penzioneri em su im oteli deo penzije a sad pricaju o povecanju penzija i plate ko koga ovde jebe u .... prvo vrati oteto i to sa kamatom pa povecaj plate i penzije.

I sta sad jadan i ocerupan penzioner kad mu vrate deo penzije pa odmah mu otmu na rts pretplatu a jos ce morati i da doplati...

O kakvoj crnoj logici ti pricas more batina i udri !!!

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs