Bane Bgd. Treba bi podrobna informacija o pokretanju radija na internetu ! ! ! Imam iskustva sa klasičnim radiom, zanači studio ću sam opremiti, intersesuje me bacanje signala na net!!!
Podrobna tesko ali.... raspitaj se kod provajdera cini mi se da je beotel radio tako nesto ali pozovi nekog internet provajdera i uputice te kako naravno ako to rade pozovi nekoliko vodecih provajdera.Pozdrav
U sustini, to je jako jednostavno. Na tvojoj masini je dovoljno da imas WinAmp i Shoutcast plugin. U tom pluginu upises parametre za server preko kojeg emitujes program. Potrazi servere na Google-u npr. sa recima cheap shoutcast hosting. U pluginu selektuj Line-in input, a signal iz miks-pulta povezi na Line-in ulaz na muzickoj kartici u kompjuteru. AAC+ kompresija je najbolja stvar na svetu za ove potrebe, jer ima nekoliko puta bolju kompresiju od mp3 pa sa 28 kbps zvuci kao mp3 na recimo 64 ili 96 kbps.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.