Zanima me nekoliko stvari u vezi ovog programa pa ako neko ima iskustv neka napise misljenje. Testiram hdd od 500 gb preko hdd sentinela i za jedan minut mi pokaze da je helt 70 % i da ima 16 bad sectora ,testiram preko hdd regenerator prodje ceo test od st ipo i nenadje ni jedan bad sector,zatim testiram preko HDD tune pro takodje nenadje ni jedan bad sector ili blok u cemu je fora da je hdd sentinel nasao za 1 min 16 bad sectora ? Hdd radi perfektno necujan i brz proverio sam ga radi reda ......
Sentinel ume da slaže, ali ume i da pomogne, oslanja se na S.M.A.R.T., ali nije baš 100% merodavan, pogotovo kad broji dane rada diska, ali imaš DOS verziju na Hirens CD-u, pogledaj šta u njemu kaže, ako je isto, znači da program greši konkretno za taj disk iz nekog razloga, provuci i kroz MHDD.. Po meni, hdd regenerator i MHDD programi su validni za pokazivanje loših sektora, a Sentinel kad hoćeš da pogledaš na brzinu.
:: Zanima me nekoliko stvari u vezi ovog programa pa ako neko ima iskustv neka napise misljenje :: Testiram hdd od 500 gb preko hdd sentinela i za jedan minut mi pokaze da je helt 70 % i da ima 16 bad sectora ,testiram preko hdd regenerator prodje ceo test od st ipo i nenadje ni jedan bad sector,zatim testiram preko HDD tune pro takodje nenadje ni jedan bad sector ili blok u cemu je fora da je hdd sentinel nasao za 1 min 16 bad sectora :: Hdd radi perfektno necujan i brz proverio sam ga radi reda ..... :: :: TMI = Too Much Information
Disk koji testiraš je već bio sređen HDD Regeneratorom ili sličnim programima.
Disk je imao 16 bad sektora, oni su Regeneratorom premeštenii sada pri novom skeniranju nema više bad sektora.
Međutim, podatak o tome koliko je loših sektora bilo ostaje trajno zabeležen u SMART atributima, to ne može da se menja. HDD Sentinel čita SMART atribute i na osnovu njih dostavlja procenu.
Taj disk je u nekom trenutku definitivno imaš 16BB, to što su oni realocirani i ne prave problem, ne znači da je disk u fabričkom stanju.
Srećom da ne mogu da se menjaju, inače bi na oglasima bilo mnogo više 100% ispravnih diskova bez BB (samo malo `ispeglanih` Regeneratorom).
- i3-4150@Raijintek Zelos, GA-B85N,Corsair 2*8GB DDR3-1600, Gigabyte GTX750 Ti 2GB, Samsung 840 EVO 250GB, Toshiba 500GB CM Elite 110, Enermax Revolution Xt 730W, LG IPS277L-BN Marantz SR3001+MA BR5+Sony DS6500
ako vidis da ima losih sektora, odmah ukljucis hdd regenerator da ti to sredi, on 100% ih detektuje jer apsolutno ceo hdd preskenira(ako mu kazes da to uradi), ako ima losih sektora nacice ih sigurno, i `regenerisace ih` a zapravo odvoji u unlocated space te lose delove, meni je odvojio 5 ili 10gb losih sektora na starom hdd-u
само су релоцирани, и још увек су ту ( ма да блокирани за употребу ), али ако су се створили, питање је времена, кад ће наставити своју прогресију....
**************** DELL INSPIRON 17R N7110
:: ako vidis da ima losih sektora, odmah ukljucis hdd regenerator da ti to sredi, on 100% ih detektuje jer apsolutno ceo hdd preskenira(ako mu kazes da to uradi), ako ima losih sektora nacice ih sigurno, i `regenerisace ih` a zapravo odvoji u unlocated space te lose delove, meni je odvojio 5 ili 10gb losih sektora na starom hdd- :: :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Patriot 2GB DDR3 1600MH :: Kingston 4GB DDR3 1600Mh :: WD10EARS 1T :: WD1003FZEX 1T :: Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit :: ::
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.