Bas sam pregledao racunar za stvarima koje mi rade u pozadini preko proces explorera i task menagera. Ni jedan ni drugi ga ne prikazuju, te sam pretrazio ceo komp za epicscale, bitcoin i litecoin. Nista. Inace imam uTorrent 3.4.2 37754, moguce da u sledecoj verziji se dobija.
Edit, ma ionako mi dojadio w8. Sad cu da ubacim update na uTorrent i da vidim sta ce da bude. Posle reinstal sistem i u penis.
Takođe imam najnoviju verziju i ni traga od tog epicscale-a, jedino što mi pada na pamet je da su nedavno dodali taj epicscale u instalaciju µTorrent v3.4.2 build 38913 tako da oni koji su update-ovali ranije tek kad je ova verzija izašla nisu zakačili to čudo, ili sam mahinalno odbio offer prilikom instalacije, pošto više ni ne čitam šta piše samo kliknem decline/ I don`t want this.
mikrotorrent, nema Epic scale. Posto cesto menjam sistem gotovo redovno instaliram i mikrotorent, mislim da je u jednoj od verzija bilo ponudjena opcija da se nesto dodatno instalira (valjda taj Epic scale) problem je kod ljudi sto nece da procitaju sta im se nudi nego piche next/next/finish
Ja sam izgleda zapatio ovo shajze, ali ne zove se epic bla bla neko mi pise svchost.exe proceses 50% cpu-a jede.
Svi antivirusi ga nadju i obrisu (mogu i ja rucno) ali svaki sledeci restart opet se povampire ti fajlovi u windows/temp folderu. Ako rucno ubijem proces vise se ne startuje do sledeceg restarta.
Sad cu da obrisem torent pa da vidim da li je otislo i to shajze sa njim.
EDIT:
Obrisao sam torent (taj epik ne postoji u add/remove)
Dexteru, ne mora da znaci da je to ovo. Nego, znas proceduru i sam, proveri koji se program pokrece na startu da vidis ko ga kreira. Posle taj program prvog ugasi pa tek onda iz temp foldera. Nisi nov.
svchost.exe je windows regularan proces, ali ovo je nesto sto se nakacilo na njega a ima odvojen svoj exe u temp folderu koji nije problem da se obrise ali ce se opet povampiriti, svi antivirusi lece posledice a ne uzrok to se ovoga tice.
Ja sam juče primetio da mi računar primetno sporije radi. I to nezahteve gluposti tipa opera i ofis, skidao sam nešto sa torenta što ima puno sidersa, a nisam mogao da pređem brzinu 300KB/s. Kasperski mi je u međuvremenu prijavio da je našao par sumljivih fajlova između ostalog čini mi se da je jedan baš bio vezan za utorrent. Pustio ga da ih dezinfikuje, ali mi je prijavio da mora da se restartuje što ne radi tako često. Posle restarta računar primetno bolje radi, a torent koji se vukao je poleteo punom brzinom. Probao sam i pre dezinfekcije da restarujem računar, ali nije pomoglo.
Koristim uTorrent 3.4.2 (37754)
@Dekster Task menadžer/proces/ desni taster na svchost koji ti vuče 50% i izaberi gou tu srvis i ubij ga odatle. Nađi i uništi.
Takođe možeš da promeniš drajvere. Isti problem mi se dešavao sa nekom stariojom verzijom intel sata drajvera, samo kažem, vidim da imaš AMD. A nešto slično i sa prošlogodišnjim nvidia drajverima na više mašina, nisam siguran kojom tačno verzijom.
E to mi treba, hvala puno covek! Nasao sam nesto funkey i random, neki: fd78g6d9f870g68d7f6g87df6g8d26fg. Ubio to sranje restatovao i nema vise silovanaj procesora od tog procesa, tj. sad se ni ne pali. Hvala jos jednom!
:: DaSick, ako te ne mrzi idi u logove od Kasperskog i vidi tamo naziv fajla na kojeg mislis da budemo sigurni ::
Sad sam pogledao report za juče i pokazuje advencd dezinfekšn samo za jedan fajl `WMP x264 Codec Pack.exe`. Ovo je išlo uz seriju koji sam skinuo pre nekoliko dana i odmah ga je izbrisao ne znam odkud sad tu.
Ako ne ``rudarite`` NAMERNO (svesno, svojevoljno), obratite paznju na cinjenicu da sa mnogim ``besplatnim`` programima, vas komp moze da pokupi i ``skrivene rudare`` (koji kopaju za ko zna koga i ko zna ciji racun). Naime, u poslednjih mesec dana, na razlicitim mestima i kod razlicitih korisnika ciji kompovi nemaju nikakve veze jedni sa drugima, a koji su imali jedan te isti problem - stravicno zauzece resursa iako, naizgled, nista zahtevno na njima nije bilo pokretano - u 5 slucajeva, nakon pazljivih ispitivanja ustanovio sam prisustvo ``mining software-a`` (i jedva ih skenjao). Na svim ovim masinama bili su ili Win7 ili 8.1, i na svima su se nalazili gotovo u dlaku isto oznaceni ``cudni i neidentifikovani`` folderi i fajlovi - fantomski ``recyclebin`` (koji je ``fantomski`` zauzimao silne gigabajte), i nalazio se u svim particijama svih diskova, kao i fajlove koji su svojom oznakom ``podsecali`` na autenticne - WinPlot32 ili 64, i neke oznacene kao ``ewnzgyrem.exe`` i slicno, a bili su smesteni u C:\Windows ili C:\windows\system32 itd.. Zajednicko za sve te fajlove je to da nikakve naznake o njihovoj svrsi i autorima nema u njihovim `properties/details`` i samo pojedini avirusi prepoznaju ih kao ``mining software`` i upozoravaju da se radi o ``software which COULD be harmful to your system, depending on how you use it`` (otprilike to su mi prijavljivali Nano AV i Avast).
SumaSumarum: prekontrolisite ``tasks`` i ispitajte sve neobicne procese (preporuka: process hacker).
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.