Da li koristite i da li ste zadovoljni sa takozvanim alternativnim web citacima-kao sto su: avanti,black hawk,k-meleon,opera,safari,sea monkey i slicno.Probao sam neke i nesto mi ne ulivaju poverenje,mada su da tako kazem laki,mislim na instalaciju.Neka vasa preporuka a da nije velika trojka-hrom,firevox,ie.
Opera je stariji od velike trojke, samo sto je on od pre koju godinu poceo da koristi chromium kao bazu umesto svoje. Isti taj chromium koristi Chrome, a takodje posto je open sourse, njega koriste jos dosta browsera.
Safari, appleov internet explorer. Nisam ga koristio, te nemam reci.
Ostali. Kako koji, vecina je bazirana na chromiumu. Neki daju price da su kao Chrome samo sto ne salju informacije googlu. Neki daju price kako pobedjuju u benchmarku (ko to izmisli..). Neki daju na security.
Ono sto ja mogu da kazem je sledece. Je*** browser koji ne mozes da podesis konfiguraciju samo jednom i da se on do kraja zivota ne menja, ni brzinu ni izgled ni kvalitet.
Ne preporucujem ti nista. Samo cu reci da ne silazim sa FF iz razloga sto ispunjava najvise od onog sto zahtevam. IE je backup ako FF ne moze da ucita koju stranicu, najvise zbog Adblockera.
IE i Netscape Navigator(kasnije Seamonkey) su najstariji, pa onda tek Opera(uglavnom samo njega koristim, zbog certifikata, pošto Chromeoliki ostali pretraživači ne pitaju za određene certifikate, a potrebni su za transakcije). Nisu loši Maxton, Maxton Nitro, K-Meleon i Sleipneir 6(6-ca za 8.1, a za Win 7 i XP 4.3.6). Ostale ne koristim, mada sam nedavno testirao ostale i nisam bio zadovoljan.
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.