Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Banca Intesa internet kartica...
STRANA 1 OD 1
djape7777 Banca Intesa internet kartica... 15.02.2015. 19:07 T60503

status: user
broj poruka: 926

Ima li ko iskustva sa njom?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
phoboskv ... 15.02.2015. 19:11 #583366

broj poruka: 940
Ja je imam nekoliko godina. Sta te interesuje?

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`

Kutalion ... 15.02.2015. 19:21 #583368

broj poruka: 2480
Isto, pitaj.

i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker

SkyFire ... 15.02.2015. 19:27 #583370

broj poruka: 18472
Mozda ovde najdes neke odgovore :

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=60091&forid=21&katid=5
IvanNo1 Pozitivna iskustva 15.02.2015. 19:51 #583376

broj poruka: 469
Koristim je jedno 4 godine.

Da bi je dobio, treba ti samo lična karta. `Vađenje` je besplatno, a i održavanje se ne plaća.

Na netu svuda prolazi kao i svaka druga Viza.

Povezana je sa zasebnim deviznim računom koji ti otvore i koji ti isključivo služi za plaćanje tom karticom. Sav novac koji uplatiš na taj račun se konvertuje u evre. Ako je cena iyražena u nekoj drugoj valuti, banka vrši automatsku konverziju po nekom kursu koji je sasvim korektan.

Neophodno je da u trenutku plaćanja imaš 6% više novca od vrednosti robe koju kupuješ. Tih 6% banka privremeno rezerviše, navodno da bi se zaštitila od nekakvih potencijalnih divljanja kursa, a nakon nekoliko dana su ti te pare ponovo dostupne.

To je sve što mi pada na pamet da ima da se zna o ovoj kartici.
djape7777 Hvala 15.02.2015. 20:15 #583382

broj poruka: 926
Na odgovorima...

DMCivan ... 15.02.2015. 21:21 #583392

broj poruka: 215
I ja je imam 3 god prolazi svuda.

Intel i5 4670k / Gigabyte Z87x-D3H, Patriot Viper 3 8GB @1600MHz / THERMALTAKE SPS-530M / Zalman Z9 Plus / Samsung SSD 120GB EVO + WD 2.5` Blue 640GB / Samsung BluRay SE-506 / A4Tech V5

VMARC Ja nisam hteo da je uzmem 15.02.2015. 21:41 #583395

broj poruka: 9422
Ima previse ogranicenja. Otvorio sam najobicniji dinarski racun u Intesi, uzeo Visu electron koja radi sve sto i ta internet kartica i jos mnogo vise.
Prednosti obicne kartice:
Moze bilo ko u bilo kojoj banci da ti uplati novac na racun. Kod Internet kartice mozes samo ti i to samo u Intesi (a u svakoj Intesi u Beogradu je sat vremena minimum cekanja u redu)
Mesecno odrzavanje 120 din. a konverzija u valutu se vrsi po kupovnom kursu, sto izadje dosta povoljnije nego onih 4-6% koje oni naplacuju po transakciji.
Mozes placati svuda u inostranstvu (meni veoma vazno zbog automatizovanih benzinskih pumpi na zapadu, koje jedino rade posle 22h a i gorivo je na njima znacajno jeftinije).
Mozes podici novac na bilo kom bankomatu u zemlji ili inostranstvu, ako ti zaskripi. (Nestane ti novca u inostranstvu, javis nekom da ti uplati na racun i podignes na bankomatu)
Generalno, platna je, uvek mozes da je provuces ako imas para na racunu.
Ako ti je racun na 0 nemas mesecno odrzavanje. Uteraju samo 120 din u minus i to stoji do prve uplate, koja moze biti i za godinu, dve... Ako je bude :)

Dakle, pokriva sve sto i internet kartica i jos mnogo vise...
peki22 Re... 15.02.2015. 22:18 #583400

broj poruka: 2936
Sve je to tacno sto kazes,jedina prednost internet kartice je ako ti je haknu mogu da ga poduvaju,jer niko na njoj ne drzi pare.Uplati koliko mu treba kupi sta treba i uvek je 0 stanje.

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100

VMARC Re: Re... 15.02.2015. 22:23 #583401

Pa ne drzim ni ja, peki, nisi razumeo.
Taj racun mi sluzi samo kada mi treba kartica. Ili uplatim pare na njega koliko mi treba za karticu, ili prebacim sa drugog racuna. Ako mi je haknu, duvace mi isto kao i za internet karticu.
Kod internet kartice moras ti da se se iscimas licno da uplatis samo na salteru Intese, dok u ovoj varijanti mozes kako hoces...
Ta Internet kartica je valjala samo u ono vreme kada obicne kartice iz Srbije nisu radile za internet placanje. Danas vise nemaju svrhu, ama bas nikakvu...

:: Sve je to tacno sto kazes,jedina prednost internet kartice je ako ti je haknu mogu da ga poduvaju,jer niko na njoj ne drzi pare.Uplati koliko mu treba kupi sta treba i uvek je 0 stanje
::
:: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
phoboskv Re: Ja nisam hteo da je uzmem 15.02.2015. 22:30 #583402

broj poruka: 940
Ne naplacuju oni 4-6%. Oni to samo privremeno (3-4 dana) rezervisu, pa ti posle vrate. Tako da nema nikakvog mesecnog odrzavanja.
Ti imas neke prednosti sa tom karticom, ali to i placas skoro 1500 din. godisnje. (jbg, nije mnogo, ali za skoro 10 god. koliko je imam, ustedeh tako vise od 100 eura)

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`

:: Ima previse ogranicenja. Otvorio sam najobicniji dinarski racun u Intesi, uzeo Visu electron koja radi sve sto i ta internet kartica i jos mnogo vise
:: Prednosti obicne kartice
:: Moze bilo ko u bilo kojoj banci da ti uplati novac na racun. Kod Internet kartice mozes samo ti i to samo u Intesi (a u svakoj Intesi u Beogradu je sat vremena minimum cekanja u redu
:: Mesecno odrzavanje 120 din. a konverzija u valutu se vrsi po kupovnom kursu, sto izadje dosta povoljnije nego onih 4-6% koje oni naplacuju po transakciji
:: Mozes placati svuda u inostranstvu (meni veoma vazno zbog automatizovanih benzinskih pumpi na zapadu, koje jedino rade posle 22h a i gorivo je na njima znacajno jeftinije).
:: Mozes podici novac na bilo kom bankomatu u zemlji ili inostranstvu, ako ti zaskripi. (Nestane ti novca u inostranstvu, javis nekom da ti uplati na racun i podignes na bankomatu
:: Generalno, platna je, uvek mozes da je provuces ako imas para na racunu
:: Ako ti je racun na 0 nemas mesecno odrzavanje. Uteraju samo 120 din u minus i to stoji do prve uplate, koja moze biti i za godinu, dve... Ako je bude :
:: Dakle, pokriva sve sto i internet kartica i jos mnogo vise...
peki22 ok 15.02.2015. 22:33 #583403

broj poruka: 2936
Od maticne banke imam Visu electron ali nisam probao da placam online.

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100

VMARC Re: ok 15.02.2015. 22:45 #583409

Verovatno mozes, ako imas one tri kontrolne cifre na poledjini, pored potpisa.
@phoboskv
Druze, stvarno mislis da neko nekom danas radi ista dzabe, a pogotovo banka? Naplacuju, i te kako, samo ti pogledaj malo bolje. Dobro sam se raspitao, jer mi je trebala kartica za internet placanje i bolja od ove varijante koju sam uzeo ne postoji.
Pa cak i da je dzabe, a nije, 1500 din. godisnje je mala cena za necekanje dolaska na red na salterima Intese u Beogradu.
Naplacuju, rade nekakve konverzije, pa zato nikda nije 4%, jer se to knjizenje nesto radi za pr dana, pa ako bude kursne razlike, to ode i do 6%. U scakom slucaju, OK ako tebi tako odgovara, meni nikako nije. Ja ovu moju karticu bas dosta koristim, mozda je Internet kartica dobra ako se koristi retko.

:: Od maticne banke imam Visu electron ali nisam probao da placam online
:: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Vaskev re 16.02.2015. 15:39 #583483

broj poruka: 1673
Prilikom naplate sa Visa internet kartice nema dodatnih troškova, prvo se rezerviše uplata koja je nešto veća od potrošene sume ali se nakon par dana skine samo onoliko kolika je cena robe ili usluge koja se plaća. Mesečno ili godišnje održavanje apsolutno ne postoji. Takođe kod nje važi pravilo da kada se vrši povraćaj novca iz nekog razloga novac možeš podići tek nakon 5 - 7 dana od stvarne uplate. Ako se kartica koristi za plaćanja na eBay-u ili Aliexpressu apsolutno je dovoljna. Za druga plaćanja o kojima je pričao VMARK Visa Electron je bolji izbor ali i te pogodnosti onda moraju da se plate u vidu održavanja računa. Inače Visa internet kod poštanske štedionice je tek smejurija, em, čini mi se, košta, em imaš globu kod svake naplate em moraš imati minimum 20 eura na kartici. Kod Intese uplatu na Visa internet (isto važi i za ostale kartice jer u stvari novac uplaćuješ na devizni račun) možeš izvršiti i elektronski sa tekućeg računa (naravno samo ako ga imaš kod njih) od kuće ali kurs je osetno veći.

http://valid.canardpc.com/shbs65

WOT Nick: Vaske

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs