Interesuje me da li postoji trajno resenje da se umesto HTML5 playera na youtubu i Adobe Flash playera 16.0 verzija ubaci adobe flash player 10.3 ili 11.0?
Citao sam po internetu razne varijante, ali nijedna nije trajna. Internet Explorer koristi adobe flash player za youtube i hd radi bez seckanja. Takodje sto se tice Chrome sam pokusavao da iskljucim html5 preko dodatnih programa, ( i nece) jedno vreme je radio adobe tako sto sam izbrisao neki fajl `ff....` iz chrome foldera (ali sada kada izbrisem taj fajl nece adobe da koristi kao player), ili ubacim neku ekstenziju na ikonicu tipa - allow flash player... tako da mi ne bi iskako prozor `run adobe flash player`. Isto sam probao instalaciju starije verzije chrome i disable update, ali tada mi ne ocitava stare passworde koje sam zapamtio u novije browseru, a i posle nekog vremena se apdejtuje i pored iskljucenog apdejta, i ponovo isto. U opcijama chrome://plugins ne postoji opcija da se iskljuci HTML5, samo postoji opcija da se odabere koju verziju adobe-a da koristi (ali naravno smara prozor RUN pri svakom pogretanju playera).
Da li postoji neko trajno i jednostavno resenje da se resim html5 playera i fiksiram pustanje preko starije adobe-a?
Pokusavao sam i razna podesavanja playera sto se tice koriscenja cpu-a i gpu-a, ali idalje racunar radi usporeno i jedva se bori sa video reprodukcijom.
Inace ovaj APU 6010 je zivo s***e, ne moze da gura najobicnije aplikacije, office 2010 je nocna mora. Da li bi mozda na windows 8 radio bolje? Takodje nzm da li ok radi ova R2 grafika, posto sam i za nju na jedvite jade nasao drajver.
Na koji nacin moze da se iskljuci `run` za adobe flas player? Pokusavao sam sa ubacivanje ekstenzije u chrome -allow .... ali desava se da ponovo izbacuje.
Opera 12.16 i Adobe Flash Player 11.9.900.152. Može i Sleipnir 4.3.6 i blokiranje update(ima u sebi 11.9.900.152 verziju). Kad blokiraju na YT i ovu verziju, onda će pola računara kod nas `zaboraviti` da se koristi, npr. Celeron na 1.7 Ghz, GeForce MX440 64 MB, 1 Gb DDR1 333, 40 GB HDD i 17 inca na 1280x1024.
Cpu: AMD Phenom II X4 955 Cooler: Omicron HG-232 Mbo: Gigabyte GA-770T-D3L GPU: AMD Sapphire Radeon HD 6770 1 GB GDDR5 Flex Ram:4 GB 1333 Kingshit Case:Olimpia Midi tower PSU:Corsair 520 w Mouse: Logitech EX100 Screen: 20 inch
Re: Koriscenje Adobe Flash playera - Chrome, Mozilla
16.01.2015. 01:20
status: user broj poruka: 4420
Brate jel ti to bezis sa HTML5 zbog slabog APU-a ili sta? Ja sam naprotiv potpuno presao na HTML 5 i ne vracam se vise na Flash Player ni slucajno...
:: Interesuje me da li postoji trajno resenje da se umesto HTML5 playera na youtubu i Adobe Flash playera 16.0 verzija ubaci adobe flash player 10.3 ili 11.0 :: :: Citao sam po internetu razne varijante, ali nijedna nije trajna. Internet Explorer koristi adobe flash player za youtube i hd radi bez seckanja. Takodje sto se tice Chrome sam pokusavao da iskljucim html5 preko dodatnih programa, ( i nece) jedno vreme je radio adobe tako sto sam izbrisao neki fajl `ff....` iz chrome foldera (ali sada kada izbrisem taj fajl nece adobe da koristi kao player), ili ubacim neku ekstenziju na ikonicu tipa - allow flash player... tako da mi ne bi iskako prozor `run adobe flash player`. :: Isto sam probao instalaciju starije verzije chrome i disable update, ali tada mi ne ocitava stare passworde koje sam zapamtio u novije browseru, a i posle nekog vremena se apdejtuje i pored iskljucenog apdejta, i ponovo isto. :: U opcijama chrome://plugins ne postoji opcija da se iskljuci HTML5, samo postoji opcija da se odabere koju verziju adobe-a da koristi (ali naravno smara prozor RUN pri svakom pogretanju playera) :: :: Da li postoji neko trajno i jednostavno resenje da se resim html5 playera i fiksiram pustanje preko starije adobe-a :: :: Pokusavao sam i razna podesavanja playera sto se tice koriscenja cpu-a i gpu-a, ali idalje racunar radi usporeno i jedva se bori sa video reprodukcijom :: :: Inace ovaj APU 6010 je zivo s***e, ne moze da gura najobicnije aplikacije, office 2010 je nocna mora. Da li bi mozda na windows 8 radio bolje? Takodje nzm da li ok radi ova R2 grafika, posto sam i za nju na jedvite jade nasao drajver.
Re: Re: Koriscenje Adobe Flash playera - Chrome, Mozilla
16.01.2015. 13:18
status: user broj poruka: 2836
Upravo tako! :)
Sto se tice potreba moj sestri zavrsava posao... ali zato kad ga ja koristim, pocne da mi sedi kosa.
Cudi me kako su dozvolili uopste da se taj shit od cpu-a proizvodi a kamoli ugradjuje u racunare.
:: :: Brate jel ti to bezis sa HTML5 zbog slabog APU-a ili sta :: Ja sam naprotiv potpuno presao na HTML 5 i ne vracam se vise na Flash Player ni slucajno.. :: :: :: Interesuje me da li postoji trajno resenje da se umesto HTML5 playera na youtubu i Adobe Flash playera 16.0 verzija ubaci adobe flash player 10.3 ili 11.0 :: :: :: :: Citao sam po internetu razne varijante, ali nijedna nije trajna. Internet Explorer koristi adobe flash player za youtube i hd radi bez seckanja. Takodje sto se tice Chrome sam pokusavao da iskljucim html5 preko dodatnih programa, ( i nece) jedno vreme je radio adobe tako sto sam izbrisao neki fajl `ff....` iz chrome foldera (ali sada kada izbrisem taj fajl nece adobe da koristi kao player), ili ubacim neku ekstenziju na ikonicu tipa - allow flash player... tako da mi ne bi iskako prozor `run adobe flash player`. :: :: Isto sam probao instalaciju starije verzije chrome i disable update, ali tada mi ne ocitava stare passworde koje sam zapamtio u novije browseru, a i posle nekog vremena se apdejtuje i pored iskljucenog apdejta, i ponovo isto. :: :: U opcijama chrome://plugins ne postoji opcija da se iskljuci HTML5, samo postoji opcija da se odabere koju verziju adobe-a da koristi (ali naravno smara prozor RUN pri svakom pogretanju playera) :: :: :: :: Da li postoji neko trajno i jednostavno resenje da se resim html5 playera i fiksiram pustanje preko starije adobe-a :: :: :: :: Pokusavao sam i razna podesavanja playera sto se tice koriscenja cpu-a i gpu-a, ali idalje racunar radi usporeno i jedva se bori sa video reprodukcijom :: :: :: :: Inace ovaj APU 6010 je zivo s***e, ne moze da gura najobicnije aplikacije, office 2010 je nocna mora. Da li bi mozda na windows 8 radio bolje? Takodje nzm da li ok radi ova R2 grafika, posto sam i za nju na jedvite jade nasao drajver.
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.