Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Kolicina bajtova..
STRANA 1 OD 1
nbkom Kolicina bajtova.. 11.01.2015. 09:17 T60115

status: user
broj poruka: 338
Verovatno je ovaj problem obradjen ranije ali ne mogu da nadjem gde stoji-Interesuje me velicina fajla-video materijala na recimo youtubeu.Posto imam ograniceni broj bajtova mesecno-interneta-zanima me koilko mi megabajta skida klip kada nesto dovlacim na racunar a koliko kad video gledam on-line.Moj drugar tvrdi kad se gleda online sadrzaj-video da 3-4 puta manje se trose bajtovi.ja mislim da je otprilike isto-podrazumeva se isti kvalitet videa.Ko je u pravu
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Ti si u pravu 11.01.2015. 09:22 #577949

broj poruka: 1400
Stavise, ako se vracas da pregledas taj video par puta mnogo je bolje da je kod tebe.

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

PhatPhuck Ista je 11.01.2015. 09:22 #577950

broj poruka: 1886

Ista je veličina fajlova, samo zavisi u kojoj rezoluciji gledaš.
Ako hoćeš da štediš net, onda skini Flash Video Downloader za Firefox ili koji već browser koristiš, i od ponuđenih opcija odaberi da downloaduješ video koji želiš u 480p rezoluciji.

Imaš ga ovde: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/flash-video-downloader/

U svakom slučaju, ako dosta skidaš video klipove sa Youtube-a, brzo ćeš dostići svoj limit za iskorišćenje neta.
nbkom video bajtovi 11.01.2015. 09:50 #577953

broj poruka: 338
Predpostavio sam da je tako,on se hvali da nikad da potrosi svoje bajtove-verovatno vise surfuje i pogleda po neki klip-film,pa mu to traje.Po sebi znam malo vise pregleda vide i odose brzo bajtovi pogotovo u hd. Racunar sav sadrzaj dovlaci kod sebe i tako radi priakz-sto je normalno.Hvala na pomoci.

luja-88 Re: 12.01.2015. 14:03 #578123

broj poruka: 1637
Imaj u vidu da YT sada vuce podatke s neta, svaki put kada pustas snimak - cak i kada premotavas ili ponovo pustis isti snimak, bez osvezavanja strane.

U prevodu: mnogo vise trosis kada gledas online, nego kada skines neku stvar na svoj racunar.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs