Eto sve u naslovu... razmišljam da pređem iz efg u intesu, pa me interesuje dal je to pametan potez... u efg sam već 5 godina, al sad bih u intesu jer jedino oni imaju valjanu internet karticu (kolko ja znam)... kakva su vaša iskustva sa pomenutim bankama? Kolko je dobro odrađen e-banking za intesu, ono, sa tekućeg dinarskog da prebacujem na ovaj za net, plaćam račune od kuće itd, održavanje računa, i čega se već setite da mi napomenete :) Hvala! I AM the God of war.. Nothing defies me!!
ali koristim intesinu aplikaciju (android) za plaćanje računa. Fino radi, osim što promenu stanja na računu registruje tek posle pet šet dana. Mislim na aplikaciju...promena se odmah registruje u sistemu.
Kada sam skidao aplikaciju intesa je jeedina imala istu za androide. support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
ja sam sa e-bankingom kod efg-a izginuo... dva puta sam se logovao, ostalo sve nešto zabrljam.. al znam da kad platim karticom, kako unesem pin, tako i stigne sms o stanju, i to je lepo sa njihove strane...
E-banking u Intesi: otvoriš Intesa Hit račun i dobiješ disk sa šifrom koji ćeš koristiti kada plaćaš račune i prebacuješ sredstva online. Dobra stvar je što možeš da napraviš pet custom profila za uplatnice, tako da ne moraš svaki put da kucaš podatke, br. računa, svrhu uplate itd. SMS izveštaji o uplati i sl. se podrazumevaju. Za ovih nekoliko godina koliko koristim njihov e-banking nikad nisam imao problema. Što se mene tiče, topla preporuka.
Po meni je Unicredit Banka zakon. On line placanje je odlicno,internet kartica isto.Kad otvoris kod njih nalog skines aplikaciju za telefon i preko nje placas.Unos sifre i potpis . Koristim je 4 godine i nemam nameru da je menjam.
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Eto sve u naslovu... razmišljam da pređem iz efg u intesu, pa me interesuje dal je to pametan potez... u efg sam već 5 godina, al sad bih u intesu jer jedino oni imaju valjanu internet karticu (kolko ja znam)... kakva su vaša iskustva sa pomenutim bankama? Kolko je dobro odrađen e-banking za intesu, ono, sa tekućeg dinarskog da prebacujem na ovaj za net, plaćam račune od kuće itd, održavanje računa, i čega se već setite da mi napomenete : :: Hvala :: I AM the God of war.. Nothing defies me!!
A kako im ide prebacivanje sa racuna na racun? Ono, oces da kupis nesto na netu, i sa dinarskog prebacujes na taj za net, jel odmah ili mu treba ceo dan? I AM the God of war.. Nothing defies me!!
Auuu brate... zar samo 5? :D Ja u Komercijalnoj mogu 5555xxx, ako to zelim. Plus, postoje vec predefinisani sabloni za sve zive firme i javna preduzeca - sve ono glavno, telefon, internet, tv, infostan, struja itd.
Ima ovde demo, pa se lepo vidi kako to sve izgleda (user: demo, pass: demo):
Obratite paznju na veoma korisnu stvar: finansije -> analiza potrosnje. Odlicna stvar za one koji cesto placaju karticom (a i ostale), a ima i super dijagrame pa graficki sve moze da se pogleda.
Sto se tice internet placanja, ja koristim Visa Electron karticu - nije vezana za tekuci racun pa po potrebi prebacujes novac - jedino mi je u pocetku smetalo sto je vezana za dinarski racun pa svaki put konvertuje valutu kad nesto placas, ali sam kasnije shvatio da to radi po prilicno dobrom kursu pa je sve cool.
@nisque Prebacivanje traje nekoliko minuta.
edit: Sad sam proverio i registrovani primaoci se, na zalost, ne mogu videti na demo nalogu ali ta lista je veoma duga. Ako se oko bilo cega budete informisali preko telefona, znajte da ti radnici nemaju pojma, ali je dobra stvar sto dosta stvari vec pise na sajtu (imajte u vidu da ovo vazi za sve banke, ne samo za Komercijalnu).
I za promenu stanja bih dodao da ide najkasnije narednog radnog dana, ne 5-6, kao sto je gore navedeno za Intesa.
edit2: Minus - nema mBank aplikacija za WP8!
:: E-banking u Intesi: otvoriš Intesa Hit račun i dobiješ disk sa šifrom koji ćeš koristiti kada plaćaš račune i prebacuješ sredstva online. Dobra stvar je što možeš da napraviš pet custom profila za uplatnice, tako da ne moraš svaki put da kucaš podatke, br. računa, svrhu uplate itd. SMS izveštaji o uplati i sl. se podrazumevaju :: Za ovih nekoliko godina koliko koristim njihov e-banking nikad nisam imao problema. :: Što se mene tiče, topla preporuka ::
Ne znam kako je sad, čini mi se da je ranije postojao limit na 5 šablona. Mrzi me da proveravam jer inače koristim 4, a to mi je sasvim dovoljno.
Na web aplikaciji Intese se promena stanja takođe ažurira najkasnije sledećeg dana.
Btw, ubedljivo najlošija iskustva imam baš sa poslovnicama Komercijalne banke. Onakvu sporost i dezorganizaciju sam doživeo samo na regrutaciji i nigde više. :P
Instant prebacivanje kao i samo placanje racuna.E sad suprotna strana treba to da proknjizi.Elem pre mesec i jace sam kupio CoD AW 24 eura ukuca se sta treba i u roku od 3 sekunde mi stize sms da je skinuto sa racuna. Takodje kad sam kupovao stripove isto racun napises nalog i ode odmah. Imas dve kupovine 1) internacional 2) domaca
Strano ide ko od sale a posto kad uplatis recimo 50 eura on ti ne cita kao 50 eura vec u dinarskoj vrednosti tako da kapiram da mozes i domace da placas sa internet karticom. U svakom slucaju prebacivanje sa racuna na racun je prosto. Naj bolje je da odes do banke i kazes treba mi to to i to i ako imaju to da ti ponude uzimaj. Tako sam ja uradio sa Unicredit to da bazam po bankama jok prva udjes kazes to to i cao. E da gledaj da ti banka bude strana nikako nasa ovo ti je prijateljski savet
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: A kako im ide prebacivanje sa racuna na racun? Ono, oces da kupis nesto na netu, i sa dinarskog prebacujes na taj za net, jel odmah ili mu treba ceo dan :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: ::
Informacija koja mi se zabagovala negde u ganglijama se odnosi na limit od 5 plaćanja bez provizije, a sam broj šablona nije ograničen. Hvala na pojašnjenju. :)
:: Nema limita za 5 sablona, nije ga nikad ni bilo :: :: U srbiji postoji 2 firme za bankarski softwer: saga i asseco :: :: Saga online-ebank resenje se nalazi u svim bankama samo je razlika u prezentaciji :: :: Ukratko, sve je isto :: :: ::
@wyroos Daleko od isto, kada upravo ta prezentacija ljudima i jeste najbitnija stvar. Bez uvrede, ali boli mene patka (a i vecinu drugih korisnika) sta se nalazi u pozadini, sve dok je to bezbedno... Bitna je krajnja funkcionalnost, kao i nacin na koji je to nama predstavljeno.
@maxxio Eto jos jedne glupe stvari. Zasto bi placao bilo kakvu proviziju, pa makar ista bila samo jedan dinar i nakon tek 10 free uplatnica, kada samostalno vec obavljas posao salterskog radnika?! Sto se tice sporosti radnika, to je individualna stvar. Vise puta mesecno menjam SEK u Intesa banci, posto vec dugo vremena imaju najbolji kurs za tu valutu, i za prostu kupoprodaju deviza im treba po 10 min. Plus, svaki put me bledo gledaju i proucavaju novcanice kao da je u pitanju 100g zlata... cirkus... jos ako ima neko ispred mene... Opet kazem, to je stvar pojedinacnog radnika, kao i same poslovnice i isto vazi za sve banke - ne samo za Intesa i Komercijalnu (izuzev Raiffeisen, recimo, ali oni svoje usluge fino i naplate).
@nisque Uzmi u obzir jos jednu, po meni, veoma bitnu stavku: broj poslovnica i bankomata, kao i blizinu istih tvojoj kuci, poslu i mestima gde se najcesce kreces.
Mislio sam na lošu organizaciju rada u poslovnicama KB, a ne na šalterske službenike koji su svuda manje-više isti ukoliko im se dopusti.
Izneću samo dve od nekoliko loših situacija koje sam svojevremeno imao sa njima. U doba kada je Intesa već uveliko imala aparate sa brojevima za čekanje i posebne službenike za različite tipove usluga, ja sam u Komercijalnoj doživljavao da čekam sto godina za banalnu uplatu na račun, i to zato što neka baba na istom šalteru sebi završava ko zna šta sa milion papira i dokumenata. Povrh svega, u jednoj od sličnih situacija je tip koji glumi obezbeđenje bahato sproveo drugara preko kilometarskog reda sa izgovorom da `gospodina čeka dete u kolima`, iako su se prethodno naširoko ispričali i ismejali itd. Imao sam i imam posla sa mnogim bankama, ali takve stvare su mi se po pravilu dešavale samo u KB. Hvala bogu da ne moram više da imam posla sa njima i da gubim živce i vreme zbog njihove nesposobnosti i dezorganizovanosti.
Što se tiče limita na 5 plaćanja bez provizije, tu se apsolutno slažem sa tobom.
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.