Radi placanje preko paypal-a, ali ne mogu da ti stizu uplate. To ti je bukvalno ovako, neko ti posalje njegov paypal i koliko da mu uplatis, ti ukucas u svom paypalu koji ti skine preko tvoje kartice, Bukvalno ti dodje kao posrednik da budes siguran da nece da ti u kradu karticu or whatever.
Mozes da koristis i tu karticu, ja je koristim isto sa paypalom.
Potrebno ti je : email i internet/kredit kartica i AMD GPU
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Vidi ono sto me interesuje je sledece. Ako treba da platim nesto, od ponudjenog recimo ima Visa, PayPal. Da li ja sa vec ovom postojecom karticom mogu da platim bez PayPal-a posto je to svakako zasebno? Konkretno jel moja Visa kartica odgovarajuca za ovaj vid transfera?
Naravno, samo je sigurnije ako je neki random website sa koga kupujes da ides preko PP. Ja sve moguce hostinge i online porudzbine za firmu preko te kartice teram.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Vidi ono sto me interesuje je sledece :: Ako treba da platim nesto, od ponudjenog recimo ima Visa, PayPal :: Da li ja sa vec ovom postojecom karticom mogu da platim bez PayPal-a posto je to svakako zasebno? Konkretno jel moja Visa kartica odgovarajuca za ovaj vid transfera :: ::
Vezi tu visa karticu za paypal account,paypal ce povuci samo onoliko koliko treba sa kartice,naravno na sajtovima koji podrzavaju paypal.Iako ja preferiram da nemam vise na kartici nego sto planiram da potrosi,stoga bi ti preporucio da ne vezes karticu na kojoj ti stoji veca svota nego sto planiras potrositi!
Ja korisim Visa electrona sa Elektronskim bankarstvom Komercialne banke.
Princip je sledeci:
Nadjem nesto sto mi se svidja > na sajtu komercialne banke vidim kurs Evra ili Dolara zavisi u kojoj valuti je cena > preracunam koliko je to onda u dinarima > odem na sajt banke > prebacim pare sa obicnog racuna na Visa electron > platim visom.
Pay pal ti ne treba, medjutim koristan je ako placas nesto sumljivo ( npr. Ebay od privatnog lica ) pa te taj prevari za robu, onda mozes da se zalis Pay Pal-u i vrate ti pare a njega ganjaju posle.
Isto tako mozes da otvoris devizni racun da bi primo novac iz inostranstva ( radi normalno ja primio 2 honorara tako ) tu ima caka sto banka uzima neku proviziju ( kolika je sad ne znam raspitaj se u banci ).
Drugar prekjuce sa visa nekarticom plati 8.5 dolaraneke kablove na allexpress i sve ok, danas ga zovu iz banke i pitaju ga da li je u njujorku u mirage hotelu i da li pokusava da prenese preostala sredstva na naki strani racun i da su iz predostroznosti blokirali racun u slučaju da je došlo do zloupotrebe.
Jebena situacija, mada 50ak eura je imao na racunu, ali ne radi se o tome nego o bezbednosti jbg
Zato za one koji posluju, banka napravi privremeni račun za datu transakciju, koja se samo za to može iskoristiti i ni za šta više. Kod nas je problem što niko ne želi da čita i hoće da mu neko sažvaće. Čitajte i sve će biti ok. Obrazovanje neće da vam škodi.
Cpu: AMD Phenom II X4 955 Cooler: Omicron HG-232 Mbo: Gigabyte GA-770T-D3L GPU: AMD Sapphire Radeon HD 6770 1 GB GDDR5 Flex Ram:4 GB 1333 Kingshit Case:Olimpia Midi tower PSU:Corsair 520 w Mouse: Logitech EX100 Screen: 20 inch
odes u Intesu, kazes oces da ti izdaju Internet karticu. Ona je dzabe. Sve usluge su dzabe uz nju. Ona sluzi za placanja u inostranstvu. Dobijes ako vec nemas, nalog da mozes preko neta da pristupis svom nalogu i svim platnim karticama, dakle, preko weba.
Onda, kad zelis da nesto kupis, ne placas preko elektrona, nego preko internet kartice. Kako? Skines pare s svog racuna i prebacis ih preko weba na svoju internet karticu, i to u iznosu koji zelis da platis + 6%, ili licno uzmes pare i zamenis po povoljnijem kursu na ulici, odneses pare u banku i to je to.
Dobra strana - sve transakcije preko neta placas preko kartice na kojima bukvalno nemas sredstva. Uplacujes bukvalno pred samu transakciju i nemas brige da ti ukradu podatke i slicno. Mozes placati direkt (VISA) ili preko posrednika - Paypal. Otvoris tamo account, linkujes svoju internet karticu i to je to. Cela procedura je 3-4 klika.
Nemoj da verifikujes account kad ti zatrazi na kraju, nema potrebe da bacas 2$. I normalno funkcionise. Sto se tice prijema sredstava, na to za sad zaboravi preko paypala. Imas devizni/tekuci, pa eto...
pozz.
:: Da li ce neko da bude ljubazan da mi pojasni proceduru kako funkcionise ovaj platni sistem :: :: Ja ni account jos uvek nemam pa bi bilo pozeljno da mi se ukratko objasni sta treba sve da radim, sta je potrebno :: :: Da li kod nas funkcionise placanje preko PayPal? :: :: Da li sa Internet Visa kartom moze isto da se placa? Ne treba mi PayPal account? Ja imam Intesa Visa Electron karticu. :: :: :: :: ::
Kakve su mi opcije ako hocu da prodajem robu u inostvanstvu? Koji sistemi online prodaje funkcionisu kod nas? Moze li se sta napraviti da bude korisno, da stavim nesto na sajt tipa ono korpa, adresa itd.. da moze da se automatski posalje.
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.