nedavno sam ovde pisao temu o tome da li postoji mogucnost da dobijem povecanje brzine ADSL-a (telekom) bez potpisivanja novog ugovora. Brzina mi je bila 1 Mbit/sec. I ugovor je bio potpisan pre 7 godina. Od tada nije obnavljan i brzina je ostala ista. Svi su mi ovde napisali da jedina mogucnost za povecanje brzine je da potpisem ugovor.
No bilo kako bilo, ipak sam napisao telekomu jedno pisamce, gde im kazem kako sam dugogodisnjji njihov korisnik, bla bla truc truc i pitao ih da li je moguce da mi povecaju ugovor bez da potpisujem novi ugovor. Stigao je i odgovor, da naravno ne postoji takva mogucnost itd.
Posle par dana nekim cudom, brzina mi je povecana na 10 Mbit/sec i evo ta brzina je prisutna vec jedno 10. dan.
Da li je moguce da se neko smilovao i zbog lepih reci mi povecao brzinu ili sta mislite da se dogodilo? :D
P.S.: Eto svi pis(h)aju po telekomu, pa i ja, ali ovo im necu zaboraviti (u pozitivnom smislu), ako mi naravno ne vrate na 1 Mbit/s. :)
Ne mislim da ti se neko smilovao,već godinama nema brzina od 1Mbit/s nego su oni u početku svima povećavali brzinu.Čini mi se da ti se brzina povećala automatski.Nema brate džabe ni kod babe.
Ma do pre 10 dana sam imao 1 Mbit/sec. Kao i pre 7 godina. Nikada se nije povecavala. I uopste nije tacno da se automatski povecava, jer sam njihov korisnik na 4 lokacije, tj na 4 broja na razlicitim lokacijama, svugde duze od 5 godina i nikada mi se nije brzina povecala, bez potpisivanja novog ugovora. Pa tako nije ni ovde. Evo kod kuce imam 5 Mbit/sec , jer kada sam potpisivao novi ugovor, tada je bila ta brzina default. Iako je sada default 10 Mbit/sec, ja tamo imam jos uvek 5 Mbit/sec itd itd.
Nisu se smilovali nego su oni to jos davno trebali da ti povecaju. Jedina razlika je sto sa ugovorom mesecna pretplata je jeftinija za 500 din. Oni brzinu od 1 Mb ne nude vec 3 godine sigurno.
Ne brini se nisu se smilovali, nego su svi korisnici sa starim ugovorima prebaceni na 10mbit/s...
To su uradili svima, i starim i novim korisnicima... Sad jedino sto ne znam to je da li ce ti pretplata ostati ista Cpu: Intel Q6600 @2.4Ghz @1066Mhz CpuCooler: Cooler Master GeminII MB: AsRock G41M-VS3 Ram: 4Gb Kingston DDR3 @1333 GPU: Msi HD 6850 OC 1gb/ddr5 Case: Chieftec Mis: Genius Gila Tastatura: Logitech K350 ViewSonic 24` 1920x1080
:: Nisu se smilovali nego su oni to jos davno trebali da ti povecaju. Jedina razlika je sto sa ugovorom mesecna pretplata je jeftinija za 500 din. Oni brzinu od 1 Mb ne nude vec 3 godine sigurno.
Upravo pogledao kod komsije,imao 1.5 Mbit sad je na 10 Mbit..ni on nije znao za povecanje
:: Ne brini se nisu se smilovali, nego su svi korisnici sa starim ugovorima prebaceni na 10mbit/s.. :: :: To su uradili svima, i starim i novim korisnicima..
:: :: Zanimljivo da mi je ond alik odgovorio da nema nista od povecanja! :@@ :: :: I da evo proverio sam, kod kuce mi je 5 Mbit/sec ! :: :: Izgleda da sam im onda ja na nekoj crnoj listi...... :: ::
:: Kad si vec 7 godina, zasto mislis da ti jos jedan novi ugovor nece isteci kod njih, pa ne potpises taj hebeni novi :: :: Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570 :: 3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X :: Frontier DIV :: :: ::
znaci, svi koji koriste telekomov adsl treba da im je brzina povecana na 10Mbps bez obzira na koji paket koriste, kad je potisan ugovor itd.
koliko sam ja shvatio tih 10Mbps je sada telekomova najniza brzina? nisam u toku, a na telekomovom sajtu ne pise nista, uglavnom ja sam na 6Mbps u nekom paketu sa iptv, fiksnim i mobilnim
treba mi odgovor od jednog clana bar, pa da zovem telekom da me prebace na tu vecu brzinu
Evo ti odgovor, ja sam na telekomu vec godinama, i sad imam aktivni ugovor koji istice sledece godine, ko zna kad...ne secam se datuma... Cuo sam od kuma da trebaju da povecaju brzine jos u julu/avgustu, zvao ih, dobio odgovor da SVI koji su na starim paketima (nisam siguran za 6mbit/s ali zovi pa vidi, nista te ne kosta) treba da budu prebaceni...
Inace koristim Box 4 paket (imao 4 mbit/s do pre mesec dana) i sada imam 10 mbit/s za iste pare...
:: znaci, svi koji koriste telekomov adsl treba da im je brzina povecana na 10Mbp :: bez obzira na koji paket koriste, kad je potisan ugovor itd :: :: koliko sam ja shvatio tih 10Mbps je sada telekomova najniza brzina :: nisam u toku, a na telekomovom sajtu ne pise nista, uglavnom ja sam na 6Mbps u nekom paketu sa iptv, fiksnim i mobilni :: :: treba mi odgovor od jednog clana bar, pa da zovem telekom da me prebace na tu vecu brzin :: :: :: ulsi :: ::
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.