Ljudi, ja sam bio znatiželjan da probam ovaj browser jer sam ga slučajno video u paketu `DriverPack Solution`, da nisam video, ne bih znao da postoji, a postoji već par godina.
`Engine` je Chromium, a razvili su ga Rusi, yandex sam viđao ranije u vidu ftp servera. Elem, od njega nema trenutno bržeg browsera, a bogami ni stabilnijeg, bar ja nisam video, otvara stranice tako lagano, bez seckanja, jednostavno bolje radi, a koristim Comodo Dragon, IE, Seamonkey(nije baš stabilan), firefox 19, Opera. Malo su ga i doterali po dizajnu, te ne podseća toliko na chrome, već malo više na firefox, što se meni lično sviđa.
Ima neke zgodne stvarčice koje nisam viđao do sad, npr. kada ste na nekom sajtu i odete na dno liste, jednim klikom na levo polje adrese se vraćate skroz gore. Zatim, meni je zgodno za forume (pcberza, bench), kada odete duboko u podtabove, ili podnaslove, jednim klikom na adresu gore levo vas vraća na home stranice. Ne znam da li to ima poslednji chrome, jer ga ne koristim od kad je počeo da bude strašno nestabilan.. Ima i brdo još nekih opcija kao što je `turbo` itd itd.. probajte
na jednom sporijem računaru (sempron 140 2.7ghz,2gb ddr2,ati 3200 int vga). Računar služi samo za puštanje filmova na tv-u 42` full HD. Sa internet explorer-om 11 youtube na full hd opterećenje procesora bude od 40-80% i ide glatko. Sa yandex-om CPU 100% i secka. Mada i svi ostali browsera (osim IE) takodje seckaju na FHD. Iskreno ne volim IE, i voleo bi da neki drugi browser može da završi posao
Po meni malo osvezenje na raspali chrome koji malo malo peva pesmu SNAP
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
Ovo cudo se jako lepo bori sa hrpom tabova, youtube, fb, i sajtovima sa previse flash sadrzaja gde je FF i Chrome umeo da zaglavi na treutke a FF i da pukne skroz...
Druga faza testa tek sledi - draga i njene igrice po internetu i fejsu :D
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
lepo radi ovo cudo, sve importovao iz Chroma, a browser izgleda vise kao Mozilla, cak ima i prevodjenje stranice, kod mene bas brzo radi, mada i ne primecujem razliku u brzini u odnosu na Chrome.
Koristim ga neko vreme i stvarno sam video da je dobar, pa reko da podelim sa kolegama @sky, zato sto je baziran na Chromium-u. A za kvalitet audio/video iskreno nisam ni primetio, ja muziku ne volim da pustam preko yt..
:: Zarazio si celu berzu hahah :: Vec vidim Yandex!berza u skorijoj buducnosti ^_ :: :: Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Ev :: ::
Nekad nesto nemas u kucnoj biblioteci pa je net neophodan. A nije samo u pitanju muzika vec bilo koji klip koji gledas na netu. Video kvalitet se znatno primeti kada poredis Chrome vs FireFox. Zvuk isto kod Explorer vs Chrome vs FireFox.
U principu ranije sam koristio samo jedan browser, sada nazalost imam vise njih pa koristim po potrebi. Evo sad imam konkretno 3 izuzevsi explorer koji ne koristim uopste.
:: Koristim ga neko vreme i stvarno sam video da je dobar, pa reko da podelim sa kolegama :: @sky, zato sto je baziran na Chromium-u. A za kvalitet audio/video iskreno nisam ni primetio, ja muziku ne volim da pustam preko yt. :: :: :: :: Zarazio si celu berzu hahah :: :: Vec vidim Yandex!berza u skorijoj buducnosti ^_ :: :: :: :: Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Ev :: :: :: ::
ne mogu da nadjem nacin da stavim google.rs kao homepage, fali mi i home dugme, kao i da se ta stranica ucitava pri pokretanju programa (ili ne mogu da nadjem?). Po meni, brzi je od obicnog Chroma, a sporiji ili iste brzine kao Chrome 64bit..
fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM3 dead silent pc
@nidzaKV: desni gornji ugao, settings, advanced...
20.09.2014. 20:05
status: user broj poruka: 10998
@shamanKG: kakav, more turski jezik (malo slovo!)? Meni je odmah po instalisanju dao engleski. Da nisi cackao nesto oko IP adresa/domain-a, sa ``skrivacima`` prave adrese, pa je installation wizard pomislio da si odkude Carigrad?
Malo me je uplasilo kada sam ga instalirao u milisekundi mi je pokupio sve podatke iz svih mojih brovsera i sve na jednom mestu sifre useri a da me nije pitao ili mi je promaklo da vidim kada mi je nudio to ...
Inace prezadovoljan sam kako radi vec sat vremena se igram...
Nažalost, i mene to nervira, stavili su da može samo Yandex pretraživač kao homepage.. ja to zaobilazim tako što jednostavno kucam kao u Google u address baru sta mi treba, default je Google.
:: ne mogu da nadjem nacin da stavim google.rs kao homepage, fali mi i home dugme, kao i da se ta stranica ucitava pri pokretanju programa (ili ne mogu da nadjem?). Po meni, brzi je od obicnog Chroma, a sporiji ili iste brzine kao Chrome 64bit. :: :: fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM :: dead silent pc :: ::
Al` ti zato nece pobeci tekst cije si pisanje zapoceo, pa prekinuo...
20.09.2014. 20:51
status: user broj poruka: 10998
``preko - prece, naokolo - blize``
@Sky: zavisi kako ti je podesen ``default sound output engine``. Ja sam skroz ubio (ne samo disejblovao, nego uklonio win media player). U okviru KM plejera ili Daum/Pot-a, u ``podesavanjima/preferencijama/audio`` vidi koji modul je oznacen kao ``default`` (direct 3D, directX audio out, win32 wave...). Probaj to da menjas, igraj se malo, pa oslusni, ne bi li osetio razlike...
brate..jel to toliko bitno? Uostalom, ti se vraćaš, to podrazumeva da ti ne uradi refresh, već da te vrati na prvobitno stanje.. ja mislim da tako rade i ostali.
:: :: Ne radi refresh prethodne stranice kad se vratis na nju,tako da ako neko npr. odgovori na forumu neces videti dok rucno refresh-ujes stranic :: ::
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.