Podesio sam kako ste mi rekli. Ugasio DHCP i wifi stavio u AP mod. Sad imam i na LAN i na bezicnom kao sto daje server i to sve radi. Ali sad bi ja ponovo da pristupim nekako tom ruteru da recimo zamenim sifru ali nemogu. Podesio sam adresu na static na njemu ali nemogu da se nakacim preko nje. Kako sad mogu da pristupim meniju rutera kad je ubacen u mrezu a da nemoram da ga skidam? Na pocetku sam mogao direktno na 192.168.0.1 a sad nemogu na njegovoj novoj adresi 192.168.1.100 koju sam izdvojio. Nemogu ni preko laptopa koji je direktno vezan na njegov wifi.
Da bi bilo sta promenio na njemu sada, moras da ga resetujes, da ga vratis na fabricko podesavanje. A onda ponovo sve da podesis. Ako gresim, neka me ispravi neko od kolega.
Ne, vec moras sebi da dodelis staticku adresu u rangu u kom je ruter (192.168.1.100), dodelis npr. ...120, posto mu ne radi dhcp, pristupices mu bez problema, ne moras uopste da ga resetujes.
pa svi su na tim adresama. Kabl iz glavnog svica ide u u LAN port wifi rutera kome je ugasen DHCP i pridruzena staticka adresa. Komp koji je vezan kablom na taj wifi ruter samo drugi LAN je recimo 192.168.1.50 kao i laptop koji je recimo 192.168.1.52 ali i dalje nemoze da se pristupi meniju na 192.168.1.100. Ja nisam siguran a dali neko zna zaista dali moze ili nemoze?
:: Ne, vec moras sebi da dodelis staticku adresu u rangu u kom je ruter (192.168.1.100), dodelis npr. ...120, posto mu ne radi dhcp, pristupices mu bez problema, ne moras uopste da ga resetujes :: :: ::
Ne razumem cemu iscudjavanje? Suludo je da svaki put kada zeli neku izmenu treba da resetuje ruter, to stvarno nije resenje..
@FAQ, ne razumem zbog cega mislis da je nemoguce pristupiti ruteru iz iste mreze, kao da je ne znam sta u pitanju. Na svojoj mreznoj podesis neku adresu iz ranga, subnet, i recimo gateway da bude isti kao ip adresa, pa probaj, mora da pristupi. Nego, jesi li siguran da je adresa rutera 192.168.1.100, a ne npr 192.168.1.1? Proveri, budi siguran koja je adresa rutera, mozda si se zeznuo.. mozda je bolje da zakacis na PC samo ruter, pa pomocu nekog ip scanner-a pronadjes njegovu adresu, u slucaju da ni sam ne znas koja je, pa na taj nacin da mu pristupis..
Poslusaj imarkovica, ovi ostali nemaju pojma. Naravno da mozes da mu pristupis ali moras da mu dodelis IP adresu iz njegovog opsega. Ako nisi nista cackao u sekciji LAN kod rutera, onda udji u TCP IP podesavanja mrezne wireless karte racunara koji je nakacen na ruter bezicno ill LAN karte racunara koji je vezan preko LANa kablom, dodaj mu staticku IP adresu koja je iz opsega DLINK rutera (npr. 192.168.0.15, subnet mask 255.255.255.0) i najnormalnije pristupi ruteru. Kada zavrsis podesavanja, vrati se u prodesavanja za IP na racunaru sa kog si radio, postavi ponovo na automatsko dodeljivanje IP adrese i sve ce ti raditi ponovo kao i pre.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Ne, vec moras sebi da dodelis staticku adresu u rangu u kom je ruter (192.168.1.100), dodelis npr. ...120, posto mu ne radi dhcp, pristupices mu bez problema, ne moras uopste da ga resetujes :: :: ::
ili nisi u istom opsegu IP adrese (pinguj AP) ili si zaboravio IP od AP-a (skeniraj mrezu) ili ima udvojena adresa u mrezi (raskacis Ap sa signala pa probas da pristupis) a oce ponekii antivirusni programi da umesaju svoje prste
Cek, da li to znaci da moses ruteru pristupiti sa bilo koje addrese u opsegu 192.168.0 - 254? Mislim da to nije moguce, ukoliko si ugasio DHCP. Ja sam milion puta tako hteo da pristupim i corak... Recimo kada je ugasen DHCP na nano locko5 ili airmax 5ghz, nema sanse da pristupis ruteru iako ti je dodelio neku od adresa u opsegu...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.