Moguće da nema veze sa tbirdom, već sa mail serverom koji ne dozvoljava protok fajlova koji bi mogli da sadrže viruse (.exe, .doc, ...). Onaj ko ti šalje mora attachment da zipuje i kriptuje sa šifrom (verovatno svaki arhiver ima ovu opciju) i dojavi ti šifru u mailu. Tako bi moralo da radi.
Šta reći, ne isplati se dalje tražiti jer reinstalacija sistema kraće traje od potrage. Najbolje kad bi imao image sistemske particije (acronis ili nešto drugo) i za 10 minuta odradio restore.
E, kad smo kod toga, ovaj moj win7 je star verovatno oko 2 godine. Uskoro ću ga reinstalirati. Kada budem instalirao sve programe koji mi trebaju, i izvršim sva podešavanja, kao da napravim image? To nisam nikada radio do sad.
Ništa, napravi 2 particije, za sistem i podatke. Posle instalacije isključi hibernaciju i zbriši hibenacioni fajl, takođe isključi system restore i premesti swap file na particiju za podatke. Ne zaboravi da nikakva dokumenta ne držiš na sistemskoj particiji niti na desktopu. Takođe, i thunderbirdu zadaj da drži poštu negde na particiji za podatke. Postoji mogućnost i da kompletne users fordere premestiš na particiju za podatke, ako te zanima objasniću. Instaliraj Acronis trueimage i napravi bootabilni flash iz programa, dovoljan je flash od 1GB. Onda idi na opciju disk and partition backup i odaberi sistem particiju za backup i smesti image negde na D, i gotovo.
Da, kad windows može da se digne onda radiš restore iz samog programa. Kad ne može, onda flash. Ne mora flash, možeš i DVD da narežeš, ali ko još reže.
Mozda ne bi bilo lose da probas neku portable verziju thunderbird-a pa da vidis kako se ponasa sa njom.. mislim da ce raditi, moguce da ti je zakucao thunderbird.
:: E, kad smo kod toga, ovaj moj win7 je star verovatno oko 2 godine. Uskoro ću ga reinstalirati. Kada budem instalirao sve programe koji mi trebaju, i izvršim sva podešavanja, kao da napravim image? To nisam nikada radio do sad :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.