Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Mozilla Thunderbird - ne prima attachment-e u e-mail-u
STRANA 1 OD 1
prosilva Mozilla Thunderbird - ne prima attachment-e u e-mail-u 02.09.2014. 20:04 T58872

status: user
broj poruka: 195
Da li neko ima ideju kako da se reši ovaj problem?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 02.09.2014. 22:03 #561681

broj poruka: 2270
Moguće da nema veze sa tbirdom, već sa mail serverom koji ne dozvoljava protok fajlova koji bi mogli da sadrže viruse (.exe, .doc, ...). Onaj ko ti šalje mora attachment da zipuje i kriptuje sa šifrom (verovatno svaki arhiver ima ovu opciju) i dojavi ti šifru u mailu. Tako bi moralo da radi.

prosilva Mozilla Thunderbird - ne prima attachment-e u e-mail-u 02.09.2014. 22:10 #561683

Problem je u tome što ne mogu da ubacim attachment. Čim ubacim krešuje i izbacuje u desktop.

Dragg re 03.09.2014. 10:09 #561726

Aha, pa moraš da preciziraš. Pretpostavljam da tvoj AV želi da skenira attachment i ne uspeva. Pogledaj u opcijama AV-a.

prosilva re 03.09.2014. 11:41 #561741

Isljučio sam nod32 privremeno i ista situacija. Moguće je da se radi o nekom virusu. Skenirao sam kompjuter i nod32 nije našao ništa.

Dragg re 03.09.2014. 20:41 #561818

Šta reći, ne isplati se dalje tražiti jer reinstalacija sistema kraće traje od potrage. Najbolje kad bi imao image sistemske particije (acronis ili nešto drugo) i za 10 minuta odradio restore.

prosilva Pitanje? 03.09.2014. 21:09 #561821

E, kad smo kod toga, ovaj moj win7 je star verovatno oko 2 godine. Uskoro ću ga reinstalirati. Kada budem instalirao sve programe koji mi trebaju, i izvršim sva podešavanja, kao da napravim image? To nisam nikada radio do sad.

Dragg re 03.09.2014. 21:45 #561826

Ništa, napravi 2 particije, za sistem i podatke. Posle instalacije isključi hibernaciju i zbriši hibenacioni fajl, takođe isključi system restore i premesti swap file na particiju za podatke. Ne zaboravi da nikakva dokumenta ne držiš na sistemskoj particiji niti na desktopu. Takođe, i thunderbirdu zadaj da drži poštu negde na particiji za podatke. Postoji mogućnost i da kompletne users fordere premestiš na particiju za podatke, ako te zanima objasniću. Instaliraj Acronis trueimage i napravi bootabilni flash iz programa, dovoljan je flash od 1GB. Onda idi na opciju disk and partition backup i odaberi sistem particiju za backup i smesti image negde na D, i gotovo.

prosilva Pitanje? 04.09.2014. 06:55 #561853

Dobro, razumeo sam. A kako onda da učitam taj image umesto nove reinstalacije? Verovatno posle bootovanja sa tog fleša postoji i ta opcija.

Dragg re 04.09.2014. 09:15 #561860

Da, kad windows može da se digne onda radiš restore iz samog programa. Kad ne može, onda flash. Ne mora flash, možeš i DVD da narežeš, ali ko još reže.

imarkovic Re: Pitanje? 04.09.2014. 09:57 #561861

broj poruka: 19002
Mozda ne bi bilo lose da probas neku portable verziju thunderbird-a pa da vidis kako se ponasa sa njom.. mislim da ce raditi, moguce da ti je zakucao thunderbird.

:: E, kad smo kod toga, ovaj moj win7 je star verovatno oko 2 godine. Uskoro ću ga reinstalirati. Kada budem instalirao sve programe koji mi trebaju, i izvršim sva podešavanja, kao da napravim image? To nisam nikada radio do sad
::
prosilva Mozilla Thunderbird - ne prima attachment-e u e-mail-u 04.09.2014. 17:30 #561911

Instalirao sam opera e-mail client i interesantno dešava se ista stvar. Čim pokušam da ubacim attachment odmah iskače u desktop.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs