Dugo sam vec na berzi i koliko vidim slabo se o ovome piisalo, bar ne u ozbiljnijem kontekstu, pa me sad interesuje od vas berzasa ovde da li se neko bavi bilo kakvim vidom zarade preko interneta, pod tim mislim na:
-Internet marketing (Affiliate, PPD,PPI,CPA,PPC, ADSense, E-mail marketing i jos mnogi drugi) -Web dizajn ili bilo koji graficki dizajn u smislu freelance-a ili drugo.. -Bilo koja vrsta prodaje robe i usluga -Freelance (Fiverr, Freelance...) -Software development (PC, Mobilni...) -Youtube kao IM i inace.. -Ili bilo koji drugi vid zarade preko neta.
Ja sam u IM vec neko vreme i znam mnoge ljude sa nasih prostora koji se ovim bave vrlo uspesno, ali sam hteo malo sa strane da cujem misljenja i iskustva.
Evo i moj Skype, pa me add ako hocete :D ID: andrej.marjanovic92
baš.. zanimljiva tema... i mislim da bi trebalo malo više da se o tome priča, jer i ja mislim da jeste moguće... e sad druga strana, dal ti ljudi koji nešto i zarade od toga neće o tome da pričaju, jer ono kao, da mu ne uzmeš posao, ne znam, al smatram da je moguće.. nije sad da zbog svoje lenjosti da radim teže stvari u životu, al što ne bi probao i ovakvim nečim da se bavim kad ionako svako od nas provodi po par sati dnevno na netu, daj da to bude korisno
Ovo je mnogo veliko i razvijeno trziste, to tek vidis kad udjes u taj posao, veoma se ozbiljno radi, ali ljudski mentalitet je cudan i na to gleda sumnjicavo, sto opet nama koji ovo radimo odgovara jer bas iz tog razloga i takvog razmisljanja trziste ostaje sveze i nezasiceno.
Mnogo ljudi ima sa nasih prosotra koji se bave oviim i nemaju ni razloga da pricaju o zaradi, zasto bi iko to sirio, ima odlican posao, samo mu fali da se raspravlja sa nasim ljudima koji smatraju da je to glupost, a ovamo kukaju kako nema posla ni para, jako me nervira to razmisljanje! Ali opet racunam da naleti neko tako koga to interesuje, pogotovo sam hteo da vidim na berzi dal ima nekog, posto jako cenim dosta ljudi ovde.
I poslednje, uopste nije pitanje da li je moguce, vec koliko! Ja licno zaradjujem po 3 prosecne srpske plate mesecno, a cak i to je doooosta ispod proseka u IM, bar za onog ko se iole ozbiljnije bavi ovim poslom, a da vam ne pricam koliko ja ljudi licno znam za koje sam mala beba sto se zarade tice :)
Ja sam bio neko vreme na Freelancer-u, hteo sam da radim Autocad i 3D modeliranje, ali slaba vajda od toga pošto ima baš dosta već odlično rangiranih ljudi koji su tamo dugo pa je teško uopšte započeti `karijeru` ako si nov, samo me je jedanput jedan kontaktirao ali ni od toga nije bilo ništa. Sada si me malo zaintrigirao temom. Objasni detaljnije načine zarade a da nisu razne piramidalne šeme i ostale prevare, daj neke korisne sajtove. Šta je IM? Imam dosta slobodnog vremena pa bih se upustio u te vode ako je tako kao što pričaš, pa bi mi dobrodošle neke smernice i saveti.
Pa ovo je posao ko i svaki drugi, moras se probiti i istrajati ako mislis da uspes, ja sam malo jace od godinu dana u IM ali sam poceo stabilno zaradjivati tek od januara ove godine. IM je internet marketing, a u prvom post-u sam nabrojao sta sve podrazumeva, ali je mnogo siroka oblast pa nisam sve hteo da nabrajam, sustina Internet Marketinga je dovesti sto veci traffic na sajt, FanPage, video ili sta vec kako bih bilo sta sto reklamiras videlo sto vise ljudi, u tu pricu skoro pod obavezno ulazi i SEO (Search Engine Optimization) iliti da ti sajt bude rangiran sto bolje na pretrazivacima za odredjene kljucne reci.
MLM i to sto kazes jeste glupost, sad je to evoluiralo u tzv Mrezni Marketing, koji u sustini i nema mnogo neke veze sa bilo cime od ovoga, ono samo po sebi nije prevara, al je glupost, bar meni. Isto tako, svuda imas prevare i retko koji marketar krene da radi odma sve legit, moras krenuti od lakseg jbg, pa uglavnom dosta ljudi krene od BH (Black Hat) marketinga i kasnije prelazi na WH. S tim sto to naravno nije uvek slucaj, pogotovo ne u Affiliate marketingu (Gde radis za Amazon npr), vec uglavnom U PPD,CPA,PPI mrezama. Da ti sad ne objasnjavam sve posebno, najbolje bi bilo da sam potrazis o tome malo.
:: Ja sam bio neko vreme na Freelancer-u, hteo sam da radim Autocad i 3D modeliranje, ali slaba vajda od toga pošto ima baš dosta već odlično rangiranih ljudi koji su tamo dugo pa je teško uopšte započeti `karijeru` ako si nov, samo me je jedanput jedan kontaktirao ali ni od toga nije bilo ništa :: Sada si me malo zaintrigirao temom. Objasni detaljnije načine zarade a da nisu razne piramidalne šeme i ostale prevare, daj neke korisne sajtove :: Šta je IM :: Imam dosta slobodnog vremena pa bih se upustio u te vode ako je tako kao što pričaš, pa bi mi dobrodošle neke smernice i saveti ::
Moze da se radi od kuce, ali batalite sajtove freelance i slicne, to je povremeni posao ili jednokratni i cao. Jurite po netu oglase stranih kompanija ali proverite da li te kompanije stvarno postoje i koliko dugo.
Koja kola voziš? Plaćaš li porez i doprinose? Kad možemo da se vidimo sa tim ljudima sa naših prostora što zarađuju mnogo?
- btw, MLM se pojavio 1945-e, treća grana privrede u USA, uveden je na poslovne škole/univerzitete, trenutno ga u svetu radi preko 100.000.000 ljudi koji prave oko 300.000.000.000$/god. i reći da je glupost je MALO neinteligentno...
probo i nisam mnogo zaradio ovde u Srbiji a za svet ti treba dobra preporuka kao i na freelance ( auto cad, solidworks ).
Kod nas ako izvuces 1000 din super si proso za neki statican sajt, posebno u unutrasnjosti gde ljudi i ne znaju cemu to sluzi ( al ga imaju svi ostali pa da imam i ja ).
Na youtube mozes da zaradis od reklama ali opet moras da imas dosta pregleda ( ili da varas na naslovu ) od marketinga isto mozes da zaradis pomocu prevare ( imam crack al moras da kupis pretplatu za mobili ili da posaljes sms na neki br da bi isti skinuo ).
Zbog takvog razmisljanja kao sto je tvoje i jesmo tu gde smo.
A druga stvar, MLM je po meni glupost bas iz tog razloga koji si naveo, jer poceti sad da radis MLM je veoma tesko. Ko je usao na vreme u taj posao, sad ladi i uziva.
:: :: Koja kola voziš? Plaćaš li porez i doprinose? Kad možem :: da se vidimo sa tim ljudima sa naših prostora što zarađuju mnogo? :: :: - btw, MLM se pojavio 1945-e, treća grana privrede u USA, uveden je na poslovne škole/univerzitete, trenutno ga u svetu radi preko 100.000.000 ljudi koji prave oko 300.000.000.000$/god. i reći da je glupost je MALO neinteligentno... :: :: :: :: :: i7-4790K | H105 | Z97 Killer | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | P2714H | G15+G9 | C920 | ATP ::
Sedi 1!!! Zbog takvog mišljenja kao što je TVOJE i jeste tamo gde ste, u dupetu, jer mešaš babe i žabe, tj. piramidalne sisteme/lance sreće, koji su usput nelegalni, i mrežni marketing!
Warren Buffett, kladim se da ni ne znaš ko je on, 2003. sa Bill Gates-om kupuje dve MLM kompanije i kaže da mu je to najbolja investicija u životu, a ti kažeš da je to glupost - idi kod Novaka Đokovića i reci mu da je tennis sranje! LoL
Drugo, pominješ ovde da zarađuješ 3 prosečne mes. plate u Srbiji, OK, pokaži? Ja zarađujem 10-ak, trenutno, i svaki dinar mi je oporezovan sa 33.2% jer sam zaposlen, prijavljen u svojoj radnji (preduzetnik), a da nisam plaćao bih još 12.5% na konto zdrastvenog osiguranja - šta je sa tobom? Znaš li ti uopšte šta radiš!?!
Ljudi, ako hoćete PARE nađite neku MLM kompaniju sa dobrom edukacijom, manite se gluposti i isričanih priča, ako ne znate koju ja ću vam predložiti jednu SRPSKU koja je za 4god. uradila što ni jedna sveCka do sad nije - jeste, sine, moj je najduži, možemo da merimo ali ti se ne isplati, pitaj i kaš`će ti se.
:: Zbog takvog razmisljanja kao sto je tvoje i jesmo tu gde smo :: :: :: A druga stvar, MLM je po meni glupost bas iz tog razloga koji si naveo, jer poceti sad da radis MLM je veoma tesko. Ko je usao na vreme u taj posao, sad ladi i uziva :: :: :: :: :: Koja kola voziš? Plaćaš li porez i doprinose? Kad možem :: :: da se vidimo sa tim ljudima sa naših prostora što zarađuju mnogo? :: :: :: :: - btw, MLM se pojavio 1945-e, treća grana privrede u USA, uveden je na poslovne škole/univerzitete, trenutno ga u svetu radi preko 100.000.000 ljudi koji prave oko 300.000.000.000$/god. i reći da je glupost je MALO neinteligentno... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: i7-4790K | H105 | Z97 Killer | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | P2714H | G15+G9 | C920 | ATP :: ::
Pa ti decko sijas! Kako si samo potkovan znanjem, kako samo lete argumenti, pa svaka ti cast, jos i porez placas. Jbt pa ti zivis americki san po sred Serbistana!
Gle` ovako, preduzetnice, svetCki, Ja imam 22 godine i sa 3 prosecne plate mi je sasvim ok, u odnosu na Srbiju, ali sam poprilicno nezadovoljan u odnosu na mogucnosti ovog posla. O porezu ne bih, to je druga tema, jedino ako si `napredan`, pa bi hteo da me tuzis kod Vucka.
Druga stvar, procitaj ti lepo prvi post, sta je tamo navedeno i o cemu je uopste rec, kao i koji je cilj teme, a ne ovde da prosipas nepotrebno (ne)znanje. Ne znam sta si se uhvatio za MLM, niti sam ja rekao da to ne valja, niti da valja, jednostavno se meni ne svidja, jer radim nesto drugo, ali na kraju krajeva neki vid MLM-a je zastupljen u skoro svakom poslu gde se prodaje neka roba ili usluga, pogotovo preko net-a, kroz referral sistem-e i slicno.
Treca stvar, ti si klasican primer mentaliteta koji vlada ovim prostorima, dosao malo do neke kinte i odma pruzio muda, misli da sve zna, a verujem da preduzetnicki posao koji ti vodis iziskuje intelektualne napore na nivou flappy bird-a, sto, ako nista drugo, bar tvoj nacin izrazavanja potvrdjuje. Pun mi vas je takvih, zaobilazim vas u sirokom luku, a ima vas ko zutih mrava, svaki dan ti ispliva po neki takav bizMismen. I ko si ti kao takav da se tebi nesto dokazuje? Da nekog upoznajes?
Ko bi se ozbiljan zajebavao sa tako nekim kao sto si ti, jos cu i ja da ispadnem budala sto ti odgovaram, ali znas ono kad covek ne moze da veruje da je neko toliko ogranicen, jednostavno ne mozes da cutis.
10ak plata, eee jado, sta li si ti umislio. `Koja kola vozis?`, eeej sabane jedan, dobro si ti i do tih 10ak stigao takav kakav si. Ovde se radi o prosecima od 3-5000$ mesecno, do malo jacih sto prave po 20.000$ mesecno, pa sve do ljudi koji su za godinu dana postali milioneri i to samo u okviru CPA-mreza, a da ne pricam o Affiliate marketingu, placenom oglasavanju itd...
Preduzeeetnik, ma ajde molim te...
:: :: Sedi 1!!! Zbog takvog mišljenja kao što je TVOJE i jeste tamo gde ste, u dupetu, jer mešaš bab :: i žabe, tj. piramidalne sisteme/lance sreće, koji su usput nelegalni, i mrežni marketing :: :: Warren Buffett, kladim se da ni ne znaš ko je on, 2003. sa Bill Gates-om kupuje dve MLM kompanije i kaže da mu je to najbolja investicija u životu, a ti kažeš da je to glupost - idi kod Novaka Đokovića i reci mu da je tennis sranje! Lo :: :: Drugo, pominješ ovde da zarađuješ 3 prosečne mes. plate u Srbiji, OK, pokaži? Ja zarađujem 10-ak, trenutno, i svaki dinar mi je oporezovan sa 33.2% jer sam zaposlen, prijavljen u svojoj radnji (preduzetnik), a da nisam plaćao bih još 12.5% na konto zdrastvenog osiguranja - šta je sa tobom? Znaš li ti uopšte šta radiš!?! :: :: Ljudi, ako hoćete PARE nađite neku MLM kompaniju sa dobrom edukacijom, manite se gluposti i isričanih priča :: ako ne znate koju ja ću vam predložiti jednu SRPSKU koja je za 4god. uradila što ni jedna sveCka do sad nij :: - jeste, sine, moj je najduži, možemo da merimo ali ti se ne isplati, pitaj i kaš`će ti se. :: :: :: i7-4790K | H105 | Z97 Killer | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | P2714H | G15+G9 | C920 | ATP :: :: :: Zbog takvog razmisljanja kao sto je tvoje i jesmo tu gde smo :: :: :: :: :: :: A druga stvar, MLM je po meni glupost bas iz tog razloga koji si naveo, jer poceti sad da radis MLM je veoma tesko. Ko je usao na vreme u taj posao, sad ladi i uziva :: :: :: :: :: :: :: :: Koja kola voziš? Plaćaš li porez i doprinose? Kad možem :: :: :: da se vidimo sa tim ljudima sa naših prostora što zarađuju mnogo? :: :: :: :: :: :: - btw, MLM se pojavio 1945-e, treća grana privrede u USA, uveden je na poslovne škole/univerzitete, trenutno ga u svetu radi preko 100.000.000 ljudi koji prave oko 300.000.000.000$/god. i reći da je glupost je MALO neinteligentno... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: i7-4790K | H105 | Z97 Killer | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | P2714H | G15+G9 | C920 | ATP :: :: ::
Freelance nije losa stvar, ali je uglavnom honorarno, mada opet ako se tamo probijes, zavrsio si posao, pogotovo ako posao nije naporan, da imas lufta da siris to ili da outsourcujes, to onda moze da bude jako ozbiljno. A i za to probijanje u principu ima resenja, dosta foruma ima po netu gde se preporuke razmenjuju i tako to, znam da je za fiverr pre bila neka fora kroz neke grupe i razmene preporuke, ne mogu tacno da se setim sad.
Ne znam za te strane firme, msm ja u sustini radim za stranu firmu, ali tako direktno da trazim posao preko oglasa, nisam probao. Sve zavisi sta oces da radis i dal imas volje da ucis, danas jedino sto ti treba je engleski, a informacije su dostupnije nego ikada, realno za godinu dana mozes savladati skoro svaku oblast, bar u teorijskom smislu. Greota je to ne koristiti, jer ko zna sta bi Tesla uradio u svoje vreme da je imao pristup informacijama ko mi danas :D
:: Moze da se radi od kuce, ali batalite sajtove freelance i slicne, to je povremeni posao ili jednokratni i cao :: Jurite po netu oglase stranih kompanija ali proverite da li te kompanije stvarno postoje i koliko dugo :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
Web dizajn je zakon, to je uvek trazeno, meni je krivo sto sam morao to na brzinu da ucim, jer mi je trebalo u ovom poslu, ali bi sve mnogo lakse, lepse i bolje islo da sam to skolski ucio. Ali evo npr kad bi promenio mindset, da ne ides preko freelance-a, nego ima mnogo forum-a gde se trazi to, ljudi staticne sajtove prodaju opusteno za 15-20$ i plus sto ti tu mozes da ubacis milion dodataka, tipa skripta ova, slika ona, na foru +5$, +10$ A u sustini naprave par HQ template-a i samo promene slike ili neke sitne detalje. Za 20$ niko nece da se ciganise da trazi unikate :D
Youtube je posebna prica, mozes da je posmatras ko Google-ovu platformu, pa da radis za njih ili kao sredstvo za oglasavanje, odnosno da iskoriscavas za sebe, neverovatno je sta ljudi danas sve rade sa YouTube, na ovaj ili onaj nacin. Sta da ti pricam kad ona debilcina Nixa, kako se vec zove, zaradjuje od 1000-1500 evra mesecno :D
A ovo poslednje, za crack sto kazes, iza toga je ogromna prica i ogromne pare, ja odma da ti kazem, sve sto ima survay je fake, znaci u 99% slucajeva, to ti iz iskusta kazem, ali kad gledam sa te strane ti varas ljude koji varaju, tako da samo ispravljas kosmicku nepravdu i budes placen za to :D A opet s druge strane ti mozes direktno te pretplate za mobilne telefone da reklamiras i to je zapravo pravi smer takvog reklamiranja, samo sto je ovako lakse. Medjutim ako to naucis da radis na pravi nacin, bude posle i lepse i lakse i vise para :) Da znas samo da su ti survey-i IP orijentisani, tako da tebi izbacuje samo one ponude koje vaze za Srbiju, mi imamo oko 5-6 survey-a, dok Ameri imaju 300 takvih survey-a i mnogi ne kostaju nista da se odradi, pa samim tim dosta njih to i odradi, tako da to najblje raditi za strana trzista, mnogo vise survey-a ima i mnogo su vece isplate. Za Francuza mozes dobiti i do 40$ po survey-u :)
:: :: Web dizaj :: :: probo i nisam mnogo zaradio ovde u Srbiji a za svet ti treba dobra preporuka kao i na freelance ( auto cad, solidworks ) :: :: Kod nas ako izvuces 1000 din super si proso za neki statican sajt, posebno u unutrasnjosti gde ljudi i ne znaju cemu to sluzi ( al ga imaju svi ostali pa da imam i ja ) :: :: Na youtube mozes da zaradis od reklama ali opet moras da imas dosta pregleda ( ili da varas na naslovu ) od marketinga isto mozes da zaradis pomocu prevare ( imam crack al moras da kupis pretplatu za mobili ili da posaljes sms na neki br da bi isti skinuo ) :: ::
Ajde bre bezi, imam ortaka koji radi za Layonees i mozes samo da mu pljunes pod prozorEm, da ti se tako blize izrazim :)
Ti da imas malo respekta prema tudjem znanju i uspehu i sam bi bio mnogo uspesniji, ali posto si takva paljevina, to ti je plafon, nije ni cudo sto su ti konkurentu te babuskere tamo, a i one ce te jednog dana stici, ako pozive, razume se...
:: :: `Slušaj sine obriši sline, ne budi alav još si balav...` :PPPppPPpp :: :: http://goo.gl/MjuV65 - pronađi me na slici i ja te naučim pravim stvarima :: a ne nekim glupostima... - moć`eš i automobil da kupiš, nov! :: :: :: i7-4790K | H105 | Z97 Killer | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | P2714H | G15+G9 | C920 | ATP3
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zarada preko interneta
29.07.2014. 18:07
status: user broj poruka: 990
Punoglavac, za tvoju informaciju Lyoness-u smo u Sarajevu, npr., zatvorili office, a u Beogradu im je i sekretarica prešla kod nas tako da ti i tvoj `uspešni` ortak slobodno sedite u autobus, pošto kola nemate - LoL, i dođite na časove - respest prema tuđem znanju i umenju itekako imam ali frajere na baterije, kao što si ti, šutiram nogom u pedu gde god stignem... za njihovo dobro, naravno... - da sam na tvom mestu ja bih sad prestao da lažem i da se brukam ovde, a ti kako hoćeš, mis`im, čitaju ljudi i to...
:: Hahahhaaha, babojebac! Opasan si . :: :: Ajde bre bezi, imam ortaka koji radi za Layonees i mozes samo da mu pljunes pod prozorEm, da ti se tako blize izrazim : :: :: Ti da imas malo respekta prema tudjem znanju i uspehu i sam bi bio mnogo uspesniji, ali posto si takva paljevina, to ti je plafon, nije ni cudo sto su ti konkurentu te babuskere tamo, a i one ce te jednog dana stici, ako pozive, razume se.. :: :: :: :: :: `Slušaj sine obriši sline, ne budi alav još si balav...` :PPPppPPpp :: :: :: :: http://goo.gl/MjuV65 - pronađi me na slici i ja te naučim pravim stvarima :: :: a ne nekim glupostima... - moć`eš i automobil da kupiš, nov! :: :: :: :: :: :: i7-4790K | H105 | Z97 Killer | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | P2714H | G15+G9 | C920 | ATP3
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zarada preko interneta
29.07.2014. 18:51
status: user broj poruka: 324
Keva ti je punoglavac, raspadu jedan bedni! Motika je za tebe sine, motika, a i motka boga mi i to ona govnjiva!
Ti da drzis casove nekom, ti bedo bedna, Lyoness je worldwide firma, ovaj lik ima ispod sebe ljude sa stranih trzista, ne bi se on jebavao sa seljacima ko sto si ti, tako da cak i to sto radis, ne znas i nemoj da se praviti pametan, jer nisi.
Ne vredi brate, kad je neko ogranicen, prvo mi ga bude zao, a kad je neko uz to i bezobrazan ko ti, onda mu motika ne gine, kad - tad, bude ti prosto drago jer shvatis da bolje ni ne zasluzuje!
I jos jednom da te podsetim, poenta teme je da se malo prica o ovome i da eventualno neko nesto kaze ko se bavi necim od navedenog, jer je internet danas jedno od najjacih trzista, sto je za tebe naravno pojam.
Na kraju krajeva, MLM uopste ne bi trebalo da bude deo ove teme, al ja znam da tebi tvoj seljacki mentalitet ne dopusta da to skapiras, vec se namece smrad istog i vredja inteligenciju, kako moju, tako i tih istih ljudi koji ovo citaju. Tako da, zamolio bih te, nastavi o svom upsehu sa onim tvojim bakicama tamo, imas isto i Oriflame, Avon, to je za tebe taman, ovo jednostavno nije.
:: :: Punoglavac, za tvoju informaciju Lyoness-u smo u Sarajevu, npr., zatvorili office, a u Beogradu im je i sekretarica prešla kod nas tako da ti i tvoj `uspešni` ortak slobodno sedite u autobus, pošto kola nemate - LoL, i dođite na časove - respest prema tuđem znanju i umenju itekako imam ali frajere na baterije, kao što si ti, šutiram nogom u pedu gde god stignem... za njihovo dobro, naravno... - da sam na tvom mestu ja bih sad prestao da lažem i da se brukam ovde, a ti kako hoćeš, mis`im, čitaju ljudi i to... :: :: :: :: :: i7-4790K | H105 | Z97 Killer | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | P2714H | G15+G9 | C920 | ATP :: :: :: Hahahhaaha, babojebac! Opasan si . :: :: :: :: Ajde bre bezi, imam ortaka koji radi za Layonees i mozes samo da mu pljunes pod prozorEm, da ti se tako blize izrazim : :: :: :: :: Ti da imas malo respekta prema tudjem znanju i uspehu i sam bi bio mnogo uspesniji, ali posto si takva paljevina, to ti je plafon, nije ni cudo sto su ti konkurentu te babuskere tamo, a i one ce te jednog dana stici, ako pozive, razume se.. :: :: :: :: :: :: :: :: `Slušaj sine obriši sline, ne budi alav još si balav...` :PPPppPPpp :: :: :: :: :: :: http://goo.gl/MjuV65 - pronađi me na slici i ja te naučim pravim stvarima :: :: :: a ne nekim glupostima... - moć`eš i automobil da kupiš, nov! :: :: :: :: :: :: :: :: :: i7-4790K | H105 | Z97 Killer | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | P2714H | G15+G9 | C920 | ATP3
Pa to ti kazem, ako on moze 5K mesecno, doduse nija bas toliko ali nije ni mnogo daleko od toga, sto onda ne bi mogao neko ozbiljniji isto tako, pa i mnogo vise :)
:: De je Nixa debilcina : :: Nixa zizu ide do 5k mesecno : :: ::
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.