Windows Mail (naslednik OE6) umesto Windows Live mail-a na Win 7
STRANA 1 OD 1
arogan
Windows Mail (naslednik OE6) umesto Windows Live mail-a na Win 7
14.06.2014. 18:54
T57949
status: user broj poruka: 538
Imam laptop sa licenciranim Windowsom 7 32-bit. Pošto nemam Microsoft Office koristim Windows Live Mail koji mi se smučio. Kod poznanika sam video da koristi Windows Mail, koji ima istu strukturu kao Outlook Express 6 (samo malo novije ikone ali to je to). Pošto ne mogu da korstim Outlook 2007-2012 nemam licencirani Office) hteo bi da pređen na Windows Mail (čini mi se da je to naslednik OE6). Za čudo, vidim da je Microsoft ostavio direktorijum: c:\Program Files\Windows Mail\ i u njemu fajl WinMail.exe koji je skriven ali je vidljiv u Total Commanderu. Kada kliknem na njega ne dešava se ništa, ali imam taj proces u Task menageru. Po forumuma sam čitao da je Miccrosoft posle maja 2010. napravio apdejt fajla msoe.dll koji je na istom direktorijumu i tako ga `namerno` onesposobio. Moj msoe.dll je od 20.11.2010. i verovatno zbog toga nee radi Windows Mail.
Dakle, šta da uradim da zaobiđem Microsoft i da vratim stari dobri OE6, odnosno Windows Mail, i da se otarasim Windows Live Mail-a
Da. Ali ja sam svojim očima kod poznanika video prečicu Windows Mail-a na 64-bitnoj sedmici koja radi. Kaže namestio mu neki čovek tako što je sa Interneta skinuo neki stari fajl za Vistu (pretpostavljam da je to msoe.dll) i da je na celom direktorijumu Windows Mail dao da je Owner a zatim fajlu WinMail.exe skinuo atribut Hiden i izvukao prečicu. Ali, ono što mene najviše buni, kada uđem u Properties njegove prečice za Windows Mail (koja radi, lično video), on je ne pozova sa c:\Program Files\Windows Mail\WinMail.exe , nego sa c:\System Volume Information\Program Files\Windows Mail\WinMail.exe . Jedina mana je kada je apdejtovao čistu 7-cu na SP1, morao je tog čoveka da pozove da ponovo sve odradi, verovatno je SP1 pregazio taj stari (Vista) DLL ili EXE fajl.
Odakle sada tu System Volume Information? Na Net-u ima bezbroj foruma sa vezama za skidanje stare verzije msoe.dll (i 32 i 64-bit, verovatno iz Viste) koji će da radi na 7-ci, ali ili je sajt zastareo ili traži da napraviš nalog, ili se aktivira antivirus.
Ako uspem da skinem te fajlove da li mogu legalno da ga koristim (da li će Microsoft da se`buni`) jer, kako sam pomenuo, na ovom Lapropu imam plaćen Windows 7 i ne bih hteo to da narušim.
I neka ti samo telefonom kaze sta da uradis... Mislim da neces imati problem sa legalnoscu ako ti to sve proradi. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
ako mislis da ce ms da ti onesposobi win zbog toga sto imas neki drugi njihov proizvod piratski, slobodno skini piratskk office to nema veze jedno sa drugim.
Black Wolf
:: na ovom Lapropu imam plaćen Windows 7 i ne bih hteo to da narušim ::
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.