Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Upozorenje od provajdera, trebam li biti zabrinut
STRANA 1 OD 1
xXFearXx Upozorenje od provajdera, trebam li biti zabrinut 16.04.2014. 15:42 T57421

status: user
broj poruka: 183

Postovani,

kao administrator YUnet International, zelim da Vas obavestim da smo dobili prijavu od
strane nosioca autorskih prava da se sa Vaseg naloga preduzimaju aktivnosti koje
nisu u skladu sa uobicajenim standardima i pravilima ponasanja na Internetu.

Prema navodima iz prijave doslo je do:

[08.04.2014. - Krsenje autorskih prava]
Filename: `ima fajla`
S obzirom da YUnet International nema uvid u sadrzaj Vase komunikacije na internetu, ukoliko
smatrate da su gornji navodi tacni molimo Vas da prestanete sa radnjama koje
predstavljaju nedozvoljeno ponasanje na internetu.

To `ime fajla` je ustvari prevod istomenog filma, a ne sam film.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp NE 16.04.2014. 15:58 #549878

broj poruka: 1368
Nimalo! Mogu samo da te jure ako share-ujesh copyrightovan sadrzaj, znaci SHAREUJESH, a ne znam ni kako i to mogu sa uploadom od 1 Mbit/s ili eventualno ako si na jacem paketu 2 Mbit/s. Uglavnom moj ti je savet da im se ne zameras u smislu da te ne smaraju a da li ti ista mogu konkretno zbog nekog .srt ili .sub fajla to je isto kao kad bi pitao da li ti mogu nesto protiv slanja mejlom .doc word dokumenta ili .xls excel fajla...
Znaci ne mozes da shareujesh ali mozes da downloadujesh, za sada je takva regulativa, dakle skini i delete torrent, ratio ti ne treba na mnogo trekera, ako oces pusti mail da ti dam par dobrih i pouzdanih, a verujem i da ce se drugi ukljuciti u raspravu.

Dakle zakljucak, ako je .srt / .sub prevod filma u pitanju ja ne vidim na koji nacin ugrozavas autorska prava bilo koga jer si mozda i sam preveo taj film i to potpada pod tvoje autorsko delo. Okreni ti njih na 0700 300 400 ili 0800 300 400 i pitaj o cemu se tacno radi pa nam baci na forum, meni je bas zanimljivo ovo, jer sam u proteklih mesec-dva skinuo terabajt brazzersa, mofosa, i ostalih siteripova sa jednog trekera i niko mi A nije rekao. A uredno skidam i najnovije filmove i najnovije epizode serija koje gledam tj. pratim.

Za kraj: RELAX, ali javi sta ti je rekao tech support. Kontam da te ne bi cimali bez veze (nisu tolike bu..ale) ali svakako se obrati na gorepomenute brojeve i podeli sa prijateljima sta su ti rekli i kakav si to zlocin protiv covecnosti i genocid pocinio pa treba da ne znam ni ja sta sve ne. Pozz

codeus .. 16.04.2014. 16:31 #549881

broj poruka: 4054
sa kojeg sajta si skidao ?

xXFearXx .... 16.04.2014. 16:40 #549882

Prevod je BS player sam skinuo, valjda sa subtitle seekera, a film je sa nekog torenta, ne secam se tacno, posto sam odma obrisao torent fajl.

dzonihsv Re: 17.04.2014. 00:11 #549950

broj poruka: 331
Cenim da je Eunet u pitanju. Oni to rade godinama - šalju ljudima opomene. Pređi na drugog provajdera i miran si.

https://www.panoramio.com/user/dzonihsv - moja galerija

zeljkoa Hm ... 17.04.2014. 08:14 #549969

status: admin
broj poruka: 713
... pa i nije baš da ne treba da budeš zabrinut.

Odluči li vlasnik autorskih prava da te tuži, provajder će mu oberučke ponuditi tvoje podatke da bi sebe oprao, a naša uvlakačka država će se svesrdno potruditi da presudi u korist `zapadnih sila` i pokaže spremnost na saradnju.

Tako da ... nije baš da ne možeš da najebeš ...

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Željko Arnautović,
Network IT doo
https://www.lisica.rs - https://www.pcberza.rs - https://www.networkit.rs
https://www.bginfo.rs - https://www.kginfo.rs - https://www.nsinfo.rs - https://www.nisinfo.rs

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats @xXFearXx 17.04.2014. 08:21 #549970

broj poruka: 4537

Zeljko je u pravu.
Moj savet :

1. Promeni provajdera.
2. Postani clan nekog privatnog Torenta tipa` Partis.si.`

Privatni torenti nisu isto sto i javni pa se tako deljenje podataka koji se razmenjuju krije.
Za skidanje titlova sigurno nisi popio opomenu.
Ja ih skidam sa > http://rs.titlovi.com/ i nikada nisam imao taj slucaj.

Korisnik sam SBB kablovskog interneta.

DmasteRNo1 Dobio sam od EUNeta sigurno 5-6 takvih opomena 17.04.2014. 08:40 #549973

broj poruka: 6101
Uglavnom za kojekakve gluposti koje sam skidao sa torenta i do sada me niko nije tužio niti su mi oni pravili bilo kakve probleme. Tako da po meni nema šta da brineš ako si skinuo samo titl. To je čista glupost.
U poslednjih godinu-dve, nešto se ne sećam da su mi stizale opomene, to je bilo uglavnom ranije.

i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7

xXFearXx Hvala 17.04.2014. 08:55 #549976

Hvala na odgovorima i savetima. Verovatno cu za početak promeniti provajdera. Mene je upozorenje vise zbunilo nego uplasilo, zato sto se ime koje su napisali odnosi na titl a ne na sam film.

ICEsd re: 17.04.2014. 09:01 #549979

broj poruka: 2157

Nemoj da budes zabrinu, ali promeni provajdera, cim znaju ime fajla koji si skinuo onda znaju mnogo vise i nisi siguran kod njih ( privatnost ti je ugrozena ).

Cak sta vise mozes ti njih da upozoris da ces da ih tuzis za povredu privatnosti i privatnih podataka.Ovo mu dodje isto ko da ti neko prisluskuje telefon i posle ti kaze znas nije lepo a ogovaras komsinicu ili nije lepo prodavati robu na crno.

@dbqp

Ovo je odlican primer kako neko moze da na j... neznajuci kako neki program radi a ti si ga upravo posavetovao da ne obraca paznju.Tacno je da po znakonu ako samo nesto skines i ne podelis sa drugima nemaju osnova da te jure.Medjutim BS player negde na 80% uploaduje prevod, sto znaci da on sam podeli prevod koji ti imas sa drugima koji koriste BS player, znaci prekrsen je zakon ( covek koji je napravio prevod i zastitio od kopiranja ima pravo da ga tuzi ).Mada su svi prevodi free i nema opasnosti.

Sto se torrenta tice, dok skidas neki fajl ti ga i delis i siris sa/ka drugima, sto znaci da se automacki krsi zakon.E sad da bi te uhvatili i pokrenuli proces protiv tebe, moraju da imaju sudski nalog da mogu da pristupe tvoj saobracaju preko interneta, znaci mora da postoji osnovna sumanja, da bi nesto dokazali moraju da imaju tacne podatke ciste i razumljive ( zato ukljucite enkripciju na torrentu pa cete im bar malo zagorcati zivot, dok je probiju trebace dosta vremena i zivaca a mozda i odustanu )
sSHarK `Vako: 17.04.2014. 10:28 #549991

broj poruka: 990

Uzmeš SBB, na KickAss-u ćeš naći i svoj ispraćaj, za prevode Titlovi.com i sve gledaš on PotPlayer...

i3-4340 | H60 | Z87 Pro3 | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | U2311H | G15+G9 | C920 | ATP3
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xXFearXx ovako 17.04.2014. 12:10 #549995

Ja sam samo u podlednjih godinu dana skinuo 1TB sve I svacega, ali prvi put dobijam ovakvo upozorenje, i jos se odnosi na prevod a ne na sam film, zato me sve to zbunilo.
alrad 17.04.2014. 12:19 #549996

broj poruka: 4830

Ne razumem sta neki pricaju.

Prvo, kako neko moze da tuzi za skidanje filma kada to kod nas uopste nije regulisano, tj. nije protivzakonito?

Drugo, cisto sumnjam da neko ima copyright na prevod filma. Prvi put cujem tako nesto.
Sve i da ima, tuzba za to bi bila smesna. 1000 din, packa, ili pola sata rada u parku. Sve pod uslovom da je i to regulisano. Na kraju krajeva, valjda neko pravi titl da bi ga koristilo vise ljudi, cemu inace?

Naravno, ne kazem da treba umnozavati i deliti tudji napor i rad bez dozvole.

liman ... 17.04.2014. 12:27 #549998

broj poruka: 812
http://www.youtube.com/watch?v=-QnPIp8s96I

Turbofolk will die very soon...!

ICEsd Re: 17.04.2014. 14:43 #550007

Nije za skidanje al za deljenje jeste a ti kad skidas preko torrenta i delis sa drugima, tako da je to protivzakonito.

A ako te tuzi produkcija koja je izdala film nece biti samo 1000 din, u najboljem slucaju ce samo racunar da ti oduzmu, e sad tu je problem sto nije samo 1 film skinu vec vise pa se to iskomplikuje puno.

Za sta sam sve ja vide copyright ne bih ni sam poverovo da nisam svojim ocima video, cak i za prevode ( kao nada se da ce bas od njega da uzme producenska kuca koja pusta film kod nas da bas njegov titl ide ili tv kuca ), ali stvarno za prevode je to veoma velika retkost.

::
:: Ne razumem sta neki pricaju
:: Prvo, kako neko moze da tuzi za skidanje filma kada to kod nas uopste nije regulisano, tj. nije protivzakonito?
:: Drugo, cisto sumnjam da neko ima copyright na prevod filma. Prvi put cujem tako nesto
:: Sve i da ima, tuzba za to bi bila smesna. 1000 din, packa, ili pola sata rada u parku. Sve pod uslovom da je i to regulisano. Na kraju krajeva, valjda neko pravi titl da bi ga koristilo vise ljudi, cemu inace
:: Naravno, ne kazem da treba umnozavati i deliti tudji napor i rad bez dozvole
alrad 17.04.2014. 15:45 #550020

@ICEsd

Ne znam da li je bas tako jednostavno. Da li moze da te tuzi strana produkcija a da se to procesuira kod nas?
Verovatno bi morali da te izruce stranoj zemlji ili tako nesto, sto je predstava koja je malo prevelika za jedan glupi torent.
A mislim i da im se ne isplati da se bakcu nekom tamo Srbijom.

E sad, ako je domaci film, to je verovatno drugacije, mada bi onda morali da tuze sve, jer svi to rade.
I politicari, i ministri, i sudije.

Nije to zbog filma. To se YUnet-u zalio neko od tih prevodilaca koje pominjes, a za koje nisam znao da stvarno zasticuju prevode. Ako moze da se zastiti nesto kod nas, meni je to zapravo drago, znaci da i ja mogu da zastitim neke svoje stvari. Ali, kada sam se poslednji put raspitivao o tome, postojao je birokratski Mont Everest koji je trebalo savladati za zastitu autorskih prava. Ako se tu nesto promenilo, ok.

vladats @alrad 17.04.2014. 20:45 #550053

Sto bi razmisljao o nasim zakonima?
Privatni torent I vozi.......

markopvict Nemo samo da seedujes domace filmove, 17.04.2014. 21:03 #550056

broj poruka: 4515
dok Holivud dodje do Srbistana i realizuje utuzenje proci ce decenija.
Da si u Nemackoj ili nekoj drugoj uredjenoj drzavi, odmah stize kazna. Oko 600 evra za film. Kod nas cima murija za pretnje smrcu na forumu itd...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats @markopvict 17.04.2014. 21:17 #550059

` Partis.si` je Slovenacki privatni torent.
Slovenija je u EU odavno.
Radi punom parom.

ICEsd Re: 18.04.2014. 16:55 #550173

Svaka strana produkcija ima svog dristributera za balkan a neka i za Srbiju, tako da te tuzi dristributer koji je registrovan ovde i ima licencna prava za emitovanje i distribuciju.

E sad posto je ovo Srbija sve ovo pada u vodu, zakon postoji ali se selektivno primenju i to samo u odredjenim slucajevima.Nadju nekog jadnika za primer oderu ga i onda sve to u medije na sva zvona da uplase narod ( nekad im i uspe ).

Sto kaze markopvict da smo u Nemackoj bilo bi te strah da pomislis da skines a ne da to i odradis.

Medjutim dokazivanje da si se bavio piraterijom je strasno tesko i u svetu a kamoli kod nas, npr sam format filma dvd rip, vec daje mogucnost da se izvuces.

Nije sve bas kaznjivo, ja samo skrecem paznju da postoji zakon i da ce jednog dana da krene da se primenjuje pa da ne bude cudjenja sto sam sad na sudu.

:: @ICEs
:: Ne znam da li je bas tako jednostavno. Da li moze da te tuzi strana produkcija a da se to procesuira kod nas?
:: Verovatno bi morali da te izruce stranoj zemlji ili tako nesto, sto je predstava koja je malo prevelika za jedan glupi torent
:: A mislim i da im se ne isplati da se bakcu nekom tamo Srbijom
:: E sad, ako je domaci film, to je verovatno drugacije, mada bi onda morali da tuze sve, jer svi to rade.
:: I politicari, i ministri, i sudije
:: Nije to zbog filma. To se YUnet-u zalio neko od tih prevodilaca koje pominjes, a za koje nisam znao da stvarno zasticuju prevode. Ako moze da se zastiti nesto kod nas, meni je to zapravo drago, znaci da i ja mogu da zastitim neke svoje stvari. Ali, kada sam se poslednji put raspitivao o tome, postojao je birokratski Mont Everest koji je trebalo savladati za zastitu autorskih prava. Ako se tu nesto promenilo, ok
alrad 18.04.2014. 17:57 #550189

@vladats

A kako mislis da drzim ratio sa ovim jadnim up-om?
Samo nemoj one da pominjes one programe za laznu ratio, od toga nema vajde, vec su me banovali sa Partis zbog toga.

Ja, ako mi zatreba nesto, odem do Zamunde. Da li se to smatra privatnim torentom, ne znam.

U svakom slucaju, ja skidam samo freeware i shareware :)

gilopile @Alrad 18.04.2014. 21:31 #550217

broj poruka: 9459
Na partis.si imam odlican ratio UP 500GB down oko 400 i kusur...UL mi je 2MB i stigne se vratiti, jer ne skidam sve sa njega, jedino ono sto nema na javnim...

Alrad, ako si reg. na yuwa-i, mogu ti pokloniti nesto seed bonusa, pa menjaj za GB. Recimo 666 mi je max koje mogu pokloniti, pa mozes zameniti za 10-15GB ako ti znaci. Mozemo probati i vise puta po 666, ako dozvoljava skripta trackera.

Naravno i ja skidam samo freeware. Imao sam 2 divx filma i nekolijko mp3 pesama, pa sam ih obrisao kada sam procitao ovu temu :)

Yuwa UP: 877.28 GB DL: 525.61 GB :)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

alrad 18.04.2014. 23:53 #550239

Hvala ti, ne treba za sad, ako zatreba vikacu.
Nego sto prave ove demoe ovolike, sve po pet giga...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs