Odavno planiram da otvorim nalog na jednom aukcijskom sajtu, izdavackoj kuci/internet knjizari (zbog popusta na kupovinu preko sajta) i poznatoj prodavnici igara za pc ali sam do sada odustajao jer traze previse podataka koji im nisu potrebni. Video sam na ovom forumu da ljudi nisu dobijali stvari koje su kupili preko tih sajtova pa mi nije jasno zbog cega traze toliko podataka. Primetio sam da SUPER Anti Spyware stalno nadje neke stvari za brisanje pa je i to dodatni razlog da se raspitam o sigurnosti podataka pre uclanjenja na sajtove.
Ako te pitaju za ime prezime adresu to je ok, valjda roba negde treba da ti stigne. Ako te pitaju za kreditnu karticu, pa sad i da to je ok jer trebas da platis robu.
Ako te pitaju za ime roditelja, prvog ucitelja, boje carape, simpatija, seksualno opredeljenje, krvna grupa i slicno, e onda u vrazju mater. To je malo previse.
Sigurnost podataka na internetu ne postoji a pitaju te koješta zato što im se može.Mahom zato da bi kasnije prodali te podatke raznim marketing smaračima i ostalim daviteljima.
@Srdjanc U redu je dati adresu i ime ali ostali podaci im nisu potrebni jer ih ne koriste kada neko nije zadovoljan kupovinom. Valjda im je najvaznije da dobiju proviziju od prodaje.
@Dex Necu da reklamiram sajtove a nije ni potrebno da ih spominjem jer se isti podaci traze na skoro svim sajtovima za oglasavanje.
@misoni Samo cu reci da se na ovom forumu zalio bar jedan clan da mu je neko preuzeo e-mail nalog odnosno da nije mogao da se uloguje jer je promenjena sifra.
Vidim da ste iskulirali temu posle samo par odgovora :) Hvala vam na odgovorima.
Ako neko ima predlog za besplatni AntiSpyware, firewall ili slican program neka preporuci. Trenutno imam instaliran avast, SUPERAntiSpyware Free Edition i Malwarebytes.
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.