Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Internet za paranoichne
STRANA 1 OD 1
bstaletic Internet za paranoichne 03.03.2014. 23:47 T56949

status: user
broj poruka: 1889
Poshto mi ne chuvamo (ili `ne chuvamo`) svoje podatke, to radi chika google, chika skype, chika facebook, i po koja vlada. Naravno ovo je svima poznato.

Reshenje (kakvo takvo) je neshto tipa VPN/Proxy/TOR. Mene interesuje kombinacija VPN+TOR.
Da li se neko igrao ovime? Ako jeste da li ici na VPN+TOR, ili TOR+VPN? Koliko kombinovanje ima smisla? Dakle trebaju mi generalna mishljenja i iskustva (teoretisanje, manje ili vishe potkovano praksom), nije mi problem da konfigurishem.

P.S. Sada se nalazim iza TOR konekcije i ako je verovati chika google-u danas sam obishao pola Evrope.

If wants and needs divide me
Then I might as well be gone...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp eee 04.03.2014. 01:40 #544331

broj poruka: 3466
daj neki guide za tor to sto pominjes treba meni za jednu vrstu biznisa :)

ako ima negde gotovo daj sibni na mejl a ako moras ti da se cimas da pravis nema veze ko ga jb

markopvict to je takva navlakusa 04.03.2014. 11:07 #544364

broj poruka: 4515
TOR i Unknown VPN, PROXY serveri su ti bas sigurni... Snifuju sve zivo, kradu passworde...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 @bstaletic 04.03.2014. 11:13 #544368

broj poruka: 17093
A sto se krijes uopste, mislim sta to ne sme da zna americka vlada o tebi?
Sto mislis da si im ili nekom trecem interesantan?

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Igor88 RE TOR 04.03.2014. 11:54 #544373

broj poruka: 509
Mene ne zanima skrivanje itd. Ali bih bio zeljan da probam, i da malo vise cujem o tome. Pa ako je neko zeljan? :-)

Intel i5 3570k
Intel DZ77BH-55K
16GB Hyperx @1600
120GB SSD

bstaletic Nemam nikakve podatke koje ne bih hteo da se vide, ali 04.03.2014. 14:47 #544391

Jednostavno pitanje. Da li svi znaju koliko pari charapa imate? Da li ima smisla da neko tako neshto zna o vama?

@Ovi shto vas zanima kako to radi:
https://www.torproject.org >> download >> for Windows >> Vidalia bundle ostatak je boranija.
Par stvari... Nema istorije browsera, pamcenja passworda i ostalih zajebancijica na koje smo svi navikli. Google ne voli nikakve torove za ovce, proksije itd. pa je povremeno potrebno restartovati browser. Zbog nachina rada imacete zadrshku od nekoliko sekundi pre nego shto dodjete do trazhenog servera.

@markopvict
Jasno mi je da se sve snifuje. Ali TOR ide kroz tri encrypted `servera`. Ako se snifuju podaci od klijent mashine do entry node-a moguce je znati samo IP klijent mashine, ali ne i sadrzhaj. Ako exit node snifuje videce podatke (poshto on vrshi dekripciju i ima `plain text`), ali nema pojma koji je IP mashine koja je zatrazhila paket. Pri tom se tri `servera` koja se koriste kao putanja do servera sa trazhenim siteom menjaju stalno tako da chak ni `obilaznica` nije uvek ista.
Dakle ovde nema nikoga ko zna i IP klijent mashine i dekriptovane podatke.

Shto se tiche VPN-a jasan mi je problem jer jedan VPN server ima i IP klijent mashine i `plain text`. Ispravi me ako greshim, ali ako se postavi VPN iza TOR-a (klijent->TOR->VPN->trazheni server) onda VPN nema IP i ostao je bez kompletnih podataka.

Proxy (besplatni) koji god da sam probao (hteo sam da gledam premijeru serije koja se emitovala u UK) je bio toliko spor da nije bio za upotrebu.

ugly re 04.03.2014. 15:46 #544398

broj poruka: 76
to onaj tor, sto ga NSA hvali kao najsigurniju zastitu surfovanja na netu, a razvila ga americka vojska...

bstaletic Re: re 04.03.2014. 15:53 #544399

Haha! Daj link iskopaj molim te.

:: to onaj tor, sto ga NSA hvali kao najsigurniju zastitu surfovanja na netu, a razvila ga americka vojska..
::
ugly re 04.03.2014. 16:18 #544403

broj poruka: 76
haha, pa pun je net nekih izvora kako ne mogu da se bore sa tor-om... A americke agencije su ga dugo sponzorisale. Ima i na vikipediji i na jutjubu, pa i snouden je nesto pricao o tor-u.
Ne kazem da nije siguran, samo mi zanimljivo...

bstaletic @Ugly 04.03.2014. 16:32 #544408

Prochitao sam wikipedia stranicu. Jeste americhka vlada bila sponzor, ali samo u pochetku. Danas ga razvija neprofitna organizacija. A nisam naleteo nigde na internetu da je neko rekao da Tor nije siguran (izuzev exit node-a, ali njemu fali tvoj IP).

Vodos Dzaba krecimo... 04.03.2014. 17:24 #544415

broj poruka: 864
Ja licno ne verujem da postoji ikakva mogucnost zastite podataka ili sprecavanja snifovanja...
Svi kablovi, svih provajdera, najpre idu kroz sluzbu, pa tek onda izlaz na net, web, itd itd...
Kod nas je to tako.
Ko kaze da nije, neka se informise...
VPN, ako je besplatan - lako se dekriptuje, barem to lako urade udbasi...
Dakle, pitanje je samo da li smo ikome interesantni, i nista vise...

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic @Vodos 04.03.2014. 17:48 #544422

Ptpuna zashtita je moguca samo ako se ne koristi internet. Ovo je vishe onako, da ne bude bash na izvolte.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs