`Bitcoin down another 87%, as exchange suffers new ‘security problems’ Published time: February 21, 2014 11:26
Reuters/Jim Urquhart
Bitcoin has lost another 87 percent of its dollar value, dipping to below 0, as one of its key world exchanges Mt. Gox started to face new “security problems,” that “pushed back progress” in fixing technical issues that emerged two weeks ago.
The Bitcoin virtual currency is trading at about 5 per unit on Friday afternoon, after hitting a low of .5 the day before, according to the figures from Mt. Gox, the world`s second largest exchange based in Japan.
This marks a dramatic fall from the 0 price tag on February 7, when Mt. Gox temporarily paused bitcoin withdrawals “to obtain a clear technical view of the current processes.” Then the exchange said it wanted to understand why the flow of withdrawal requests increased sharply.
“In addition to the technical issue, this week we have experienced some security problems, and as a result we had to relocate Mt. Gox to our previous office building in Shibuya (details can be found here https://support.mtgox.com/home). The move, combined with some other security and technical challenges, pushed back our progress,` the Mt. Gox team said in a statement on Thursday.
“We are committed to solving this issue and will provide more information as soon as possible to keep everyone in the loop,` they added.
In November 2013 bitcoin first passed ,000 per unit.`
Uvakve ludačke oscilacije vrednosti, ako se budu i dalje ponavljale, biće raj za one koji vole da manipulacijama utiču na `kurs` / razmensku vrednost Bitcoina, i uništiće poverenje u kripto-valutu.
1200 je bila nenormalna cifra. Gox je bio zatvoren u USA i nesto zu im zaplenili i od tada ne rade kako treba, te samim tim i takvi rezultati. Kao i na svim berzama spekulatori muljaju koliko mogu, a ako imaju dosta sredstava u BTC svetu bez ikakvih regulatornbih tela mogu da se razmasu. Cekajuci sledeci pump :)
Ne kazem da nema onih koji su osetili vajdu od ovoga, da nisu prosli dobro itd itd... Ali,.... Eksperiment `kripto valute` krije opasnosti u globalu. Ni iz cega nikada nece biti nesto, osim kod jednog izuzetka... A to je proizvodnja novca. Zna se ko proizvodi novac. Pojavljuje se novi konkurent - proizvodjac, ali to samo tako izgleda... Ista kujna...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
PhatPhuck, da te pitam nesto. Da li se bavis rudarenjem, da li si ulozio nesto para u kriptovalute i da li imas bilo kakve veze sa bilo kojom kriptovalutom u bilo kom smislu??? Citam kako neki laici pisu gluposti koje nemaju veze sa stvarnoscu, niti su to proverili, samo odvale glupost i ostanu zivi (bilo je jos naslova za bitcoin, za rudarenje i sl. i samo su ljudi lupetali, a niko nista da se malo bolje upoznaju sa stvarima koje pisu vec odvale pa ko je ostao ziv usper..). Za tvoju informaciju, trenutna cena bitcoina je 573$ i mozes da ga kupis po malko vecoj ceni ili da ga prodas po toj (porasla cena za 100$ u proteklih 10 min., koliko ovo pisem..bila je 467$..odmah sam ispravio). Suvise mnogo para je ulozeno u kriptovalute i cena ce im varirati zato sto nema regulatornog tela (kao sto je kod nas (NBS) i u svetu slucaj sa Centralnom bankom), vec se cena odredjuje na osnovu potraznje i prodaje kao na berzi (u ovom slucaju berza bez regulatornog tela, tako da je i samim tim moguce vrsiti spekulacije). Posto je najveca btc menjacnica u problemu (sa vlastima, zato sto vlasti ne mogu da kontrolisu i taj deo trazista) i nemoguce je podici ili povuci ili bilo sta uciniti sa bitcoinima koji s na mtgox-u, poverenje u tu valutu je palo i samim tim je i cena pala. Ovo je sad odlican trenutak ko hoce da (mesetari) kupi bitcoin jer ce mu cena opet skociti. Sama cena bitcoina ce ici gore zato sto je potrebno mnogo vise vremena `izrudariti` jedan bct nego pre npr. godinu dana (zamisli da na svetu postoji samo jedan rudnik dijamanata i da samo iz njega mozes da vadis iste..vremenom ce tog minerala biti sve manje i bice ga teze vaditi pa ce i cena ici gore..logicno.). Kao sto rekoh, suvise para je ulozeno u sam BTC, kao i ostale (hajde da kazemo) derivate (LTC, dogecoin, FTC...ima ih prilicno) i ono sto je zanimljivo je da nijedna banka ne moze da kontrolise to trziste (osim ako i sama ne ulozi u kriptovalute pa kontrolisala trziste istih), kao ni drzava (npr. USA, Kina i Japan, koje spadaju medju prve tri u svetu ekonomije) pa ce biti zanimljivo kako ce se kriptovalute drzati na trzistu sa valutama koje koristimo kao sredstvo placanja, novac, kome je cena/vrednost sve manja (Amerika je zamlja sa najvecom privredom, a najzaduzenija je zemlja...cim je palo poverenje u dolar videli ste kako se to odrazilo na svetsku ekonomiju-ekonoska kriza..).. Kao neko ko je vec godinu i po dana u svetu kriptovaluta (trenutno rudarim i igram se sa berzom) i vidjao sam razne spekulacije na trzistima istih, nije mi jasno zasto se javljaju neki clanovi koji nisu probali da se bave `rudarenjem`, ne znaju o cemu se tu radi, sta i cime se sve rudari (najveca pretnja GPU rudarenju su ASIC uredjaji koji sluze iskljucivo za rudarenje i cena im je od 100e pa do 5000e), trzisna kretanja i sve sto prati sam fenomen (virtuelnih) kriptovaluta. Procita se nesto bombasticno i bam eto ti masnog naslova. To sto je nestasica ATI kartica ovde, ne znaci da ih nema preko, u drugim zemljama. Kod nas je struja jeftina (od npr. vecine zemalja u EU zoni) pa se isplati rudariti karticama ali napolju ljudi rade sa ASIC minerima. Kod nas prodavci napumpaju cene i Dex odmah kaze da je bolje da se stabilizuje cena i ponuda grafickih karti za normalne ljude. Zasto se niste zapitali da li AMD pravi dovoljno kartica (mozda par stotina dnevno pa je tolika nestasica ili je tu pitanju broj od vise stitina hiljada dnevno) ili mozda nasi uvoznici nece da uvezu dovoljan broj kartica vec tako vestacki napumpavaju cenu? Pa nije valjda da je Srbija toliko velika zemlja pa nema kartica, a eto npr. u tako maloj drzavi Nemackoj ih ima? Odlicno je to sto je pala cena bitcoina, jer ce kasnije biti jos veca (znam kada je bitcoin bio par dolara, pa otisao na 220 evra, pa je bio veliki pad). Malo se vise informisite pre nego sto bude ovakvih naslova kao iz kurira.. A ti PhatPhuck oladi malo druze, OK si lik ali sve vise podsecas na Sky-ja sa njegovim naslovima o nVidia karticama (nekad imam utisak kao da poseduje deo nVidie, kao i njegov kompanjon tortojed pa im placaju sto ih reklamiraju).. Treba videti i ispred nosa, malo siru sliku.. Uzdravlje svima!
CM HAF 932+Seasonic SS-750 W AMD FX 8320@4GHz+Xigmatek Balder1283 GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 7950 3GB DDR5 ASUS Xonar STX+Genius SW 120W Dell U2412M Logitech G105+MX518
i nemoj gledati na mtgoxu jer je isti zatvoren. pogledaj btc-e.
CM HAF 932+Seasonic SS-750 W AMD FX 8320@4GHz+Xigmatek Balder1283 GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 7950 3GB DDR5 ASUS Xonar STX+Genius SW 120W Dell U2412M Logitech G105+MX518
Svojevremeno sam preneo i kada je vrednost dostigla skoro 1000$/BTC.
Nemam nikakav lični interes da kriptovalute propadnu, jer da je tako - sigurno ne bih preneo vest onda kada je BTC dostigao tu rekordnu vrednost.
SAMO SAM PRENEO VEST, KAO VEST. I boli me k...c da li se ta vest trenutno nekom `dopada`, ili mu se `ne dopada` - činjenice su činjenice, bez obzira na količinu `lajkova` koje imaju. Ako se činjenice promene, preneću i to.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
To je OK, samo što si preneo senzacionalističku i krajnje netačnu vest.
Na svim BTC berzama je ovih dana vrednost oko 500-600$, Mt.Gox je propala berza koja je zatvorena, tj. nemaš način da sa nje povučeš ni BTC ni novac, tako da mogu da stave i da je 1BTC=1$, oni više nemaju tolikog uticaja na crypto zajednicu, iako je činjenica da su svojim malverzacijama dosta oborili vrednost BTC-a i uopšte kripto valuta.
Bitno je da si ti preneo... Bilo šta. U zadnjih 20 godina. Osim što uletiš na temu kad god pomisliš da bi postojala mogućnost da napraviš bilo kakvo trvenje, kavgu, prozivanje i trol. Ti si `Bič Božji PC Berze` (Scourge of PC Berza). Ponekad mi svi zaboravimo na to, ali tu si uvek ti, da nam svojim visokoumnim, `high-quality-content` postovima podsetiš ko si ti, i šta si ti.
:: To ti je njegova logika: prenosim vest a ako nije tačna boli ga baš, bitno da je preneo.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Ustvari, ja sam zahvaljujući tim senzacionalističkim vestima i paničenju ljudi po berzama koji su panično prodavali samo u zadnja dva dana sa nekoliko klikova zaradio jedno 4-5LTC, tj. oko 45-55€.
Bitcoin fell below 0 on major exchange Mt. Gox early Friday, dropping under a key psychological threshold.
Traders pushed the digital currency as low as .50, far below its price at around 7 on two other exchanges tracked by CoinDesk.com.
The price on Mt. Gox later recovered to around 0, but it remains the cheapest exchange in the world to buy bitcoin.
The price drop followed another update from Tokyo-based Mt. Gox about a technical issue that prompted it to suspend bitcoin withdrawals to outside addresses two weeks ago. Bitcoin had been trading around 0 before the suspension.
In the update, Mt. Gox said it is continuing to work to resolve the technical issue, but added that it has experienced “some security problems, and as a result we had to relocate Mt. Gox to our previous office building.” mt gox bitcoin protest Tim Hornyak
Protesters outside the Mt. Gox offices in Japan.
Mt. Gox is now located on a floor of a Tokyo office tower that is home to a company offering virtual offices. The exchange and the company that owns it, Tibanne, have not responded to interview requests.
The situation surrounding Mt. Gox has led some investors to believe it is teetering on the edge of bankruptcy and that bitcoins on the exchange may become worthless.
Discussion on Bitcointalk.org, an online forum, touched on the office move, as well as questions about whether Mt. Gox was going to collapse or is a Ponzi scheme, or is intentionally trying to destabilize the digital currency. One participant suggested Mt. Gox is “sabotaging” the currency for someone’s personal benefit.
“The Gox relocation, delay and more bad communication shows that the problem is one of management,” Andreas Antonopoulos, chief security officer with Bitcoin wallet service Blockchain.info, wrote in a message on Twitter. “Won’t be fixed with a patch.”
“Some of the price is certainly speculation on Mt. Gox solvency etc., but the withdrawal issue appears economically and numerically dominant,” said Jeff Garzik, a senior software engineer at Bitcoin payment solutions developer BitPay, in an email.
Since traders can’t withdraw bitcoin from Mt. Gox they are selling it to withdraw funds in the form of conventional currency, a practice he terms “escape selling.” The opposite situation, where U.S. dollars could not be withdrawn but bitcoin could, existed before on Mt. Gox, Garzik said.
“To ‘withdraw’ USD at that time, you were required to buy BTC (bitcoin), then withdraw BTC, thereby artificially pushing the price above other exchanges. This is ‘escape buying.’ This is the reason why Mt. Gox’s BTC/USD price was consistently higher than all other exchanges, until a week or so ago.”
The Mt. Gox suspension of bitcoin withdrawals prompted a street protest by a few bitcoin traders who had been demonstrating for eight days as of Friday.
They have been demanding confirmation from Mt. Gox that their bitcoins are safe.
` Suvise mnogo para je ulozeno u kriptovalute i cena ce im varirati zato sto nema regulatornog tela (kao sto je kod nas (NBS) i u svetu slucaj sa Centralnom bankom), vec se cena odredjuje na osnovu potraznje i prodaje kao na berzi (u ovom slucaju berza bez regulatornog tela, tako da je i samim tim moguce vrsiti spekulacije).`
Po ovome sto si ovde napisao u vezi Bitcoin-a, vidi se da nisi nista bolji od bilo koga ovde, koji, kako ti tvrdis - `lupeta`
U bitcoin nije ulozen ni jedan jedini dolar, funta, evro ili bilo koja valuta bilo koje svetske ekonomije. Bitcoin sluzi da se leverage na svetskom nivou odradi svakodnevno upravo iz razloga da bi FED spekulaciom ipak ODRZAO kontrolu (preko 80% dolara ikada emitovanih je van SAD) U bitcoin su se ulagale Bankarske garancije i slicni instrumenti, jer su oni sami po sebi lizingovani, te im je i uloga da stvore masu kapitala koji ni ne postoji. To znaci da je sama svrha bitcoina da balansira VREME, a ne kapital. Imas Bitcoin kao rudar ? Da naravno.... i uzmes neke pare za njega ? Da naravno, ali se presecima na dnevnom nivou cela konstrukcija `ljulja` i stvara ravnotezu na svetskom nivou. Jos godinu-dve i cela ova prica pada, jer ce u tom periodu isteci i vaznost bankarskih instrumenta koji su pokrenuli ovu pricu... Zato sam i napisao u prethodnom postu, da zarade ima i ko hoce da rudari trebalo bi da rudari sada, sistem ide uskoro u `reset`, a to znaci - NULA !
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Jebeš mi mater, ako ovdje iko rudari BTC-e. Samo kenjate ko foke, a pojma nemate šta je osnova BTC-a. I ko god je pametan i ostavlja BTC-e za početak aprila, ima da uživa. Ostale valute toliko nisu ni bile važne, osim za one koji se uvijek prave pametni. Alooooo!!! Ja sam za 3 godine isplatio sve dugove zahvaljujući BTC-u, a oni koji i dalje kenjaju, neka zadrže za sebe. U Srbiji na normalan način, nisi mogao zaraditi te pare, osim preko BTC-a, mada se ljudi zaluđuju da se LTC isplati. Od plate sigurno nisam živio.
Yap, old story. Naše srpske gluposti.
Cpu:Core™ i7-4340 Cooler:Omicron HG-232 GPU:2xMSI 290 Ram:4x4 GB PC 2400 Beast MBO: ASUS Z87-WS Case:Chieftec Ultra Big Tower PSU:2x 600w Chieftec Mouse: G400 Screen: Samsung NF 955
Vidi druze, ne znam kako stojis sa ekonomijom (ja imam master na drzavnom faksu pa znam pomalo) ali postoje direktna i indirektna ulaganja. Dosta ljudi je kupilo ASIC mashine (mashine koje iskljucilo rudare trenutno samo bitcoine, tako sto rade sa algoritmima brze od bilo koje graficke kartice, tj. vise njih zajedno (popularno zvano rig)). To je pod 1. Druga stvar, mislim da sam procitao da je jedan od osnivaca facebook-a ulozio 10 mil. dolara. Dakle novac, pravi novac je ulagan, a ne bankarski instrumenti. Opet, ako ne znas, poznajem ljude koji su licno placali po 100e za 1 BTC dok im je cena bila `niska`. Molim te, reci mi da ovo nije direktno ulaganje! (zabavlja me da citam tudje gluposti, pogotovo kad misle da ne znam o cemu pricam, tj. pisem pa jos ispadne da lupetam). Tako da to sto si ti rekao da u bitcoin nije ulozen ni jedan jedini dolar, funta, evro ili bilo koja valuta bilo koje svetske ekonomije je glupost (to ja kazem lupetanje, lepse zvuci). Ja sam prodao par bitcoina liku koji mi je na ruke dao pare, evre.. Dakle, ima kapitala (i to ne samo mog/tudjeg :) ), ima ulaganja (jedan ASIC, kao sto sam rekao je u proseku oko 2500 evra, a racunaj da u kontigentu ima po 600 kom. i u pocetku su se isporucivali kvartalno, a sada cesce i sa vise MHas/s).. I to veruj mi, prilicnog ulaganja jer postoje male kompanije koje prave ASIC minere, a sve je to povezano sa bitcoinom i ostalim valutama preko bitcoina koji vuce ostale valute. Zarade ima (za bitcoin i ne bas, bar sto se tice rudarenja sa grafickim karticama, jednostavno se ne isplati ali da sa LTC-om.. za 10LTC ti treba 3xATI 270, a to ti je pocetno ulaganje od oko 650e samo za graficke..ne zaboravi troskove ostalog hardware-a (kvalitetno napajanje na prvom mestu) i struje..dakle odmah imas trosak od oko 800e.. a 10 LTC-a trenutno vredi 100e..) a da li se isplati ulagati sad, u ovom trenutku i po ovim cenama to je na svakom ponaosob da odluci, napisao sam trenutnu racunicu u zagradi u ovoj recenici. Mislim da gresis da ce cela ova prica da padne za godinu-dve, mislim da ce biti na nekom drugom nivou, iznad GPU rudarenja (koji ce ciniti mali deo `rudarenja` samoih valuta), a ne znam da li vidis da je sve manje poverenja u valute $ i €. Uostalom, vreme ce pokazati.
Ne brini, tu sam uvek, zlim ljudima da budem trn u oku... i po kojem uvaljivaču zastarelih komponenti... __________________ Scourge of PCBerza
:: Bitno je da si ti preneo... Bilo šta :: U zadnjih 20 godina :: Osim što uletiš na temu kad god pomisliš da bi postojala mogućnost da napraviš bilo kakvo trvenje, kavgu, prozivanje i trol :: Ti si `Bič Božji PC Berze` (Scourge of PC Berza). Ponekad mi svi zaboravimo na to, ali tu si uvek ti, da nam svojim visokoumnim, `high-quality-content` postovima podsetiš ko si ti, i šta si ti :: :: :: To ti je njegova logika: prenosim vest a ako nije tačna boli ga baš, bitno da je preneo.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
:: Ne brini, tu sam uvek, zlim ljudima da budem trn u oku... Tako je. Trenutno si malo manje efikasan jer to radiš sa zemlje, umesto iz vazduha. Pošto si, inače, leteći k**ton koji je trenutno prizemljen zbog štrajka kontrole letenja.
Ništa... Dok ti ne poletiš ponovo, videćemo da nađemo Kalimera.
U jednoj radnji sam juce video masinu za koju momak iz radnje tvrdi da mesecno pravi oko 900 us$ od cega treba odbiti trosak na struju od oko 100 us$ na mesecnom nivou.
Koliko sam razumeo masina kosta oko 3000E...
Cetri graficke R9-290, dva snazna napajanja, CPU onaj skelet za pakovanje neki dodatni kablovi i extenderi i to mu je to...
ASIC masina je zarobljeni novac buduci da se ne moze upotrebiti za nesto drugo, ove grafike kad todsluze neko vreme prodas po manje vise istoj ceni, kupis druge nove i nastavis i/ili jednostavno prekines...
Po meni kockanje... ali koliko vidim nekima se dobrano isplatilo...
Cak su neki poceli da kupuju po osam R9-270 posto izgleda da se i sa njima mogu praviti pare... bem ti klesta posteni ljudi ne mogu da se igraju na ATi-ju...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
U jednoj radnji sam juce video masinu za koju momak iz radnje tvrdi da mesecno pravi oko 900 us$ od cega treba odbiti trosak na struju od oko 100 us$ na mesecnom nivou.
Koliko sam razumeo masina kosta oko 3000E...
Cetri graficke R9-290, dva snazna napajanja, CPU onaj skelet za pakovanje neki dodatni kablovi i extenderi i to mu je to...
ASIC masina je zarobljeni novac buduci da se ne moze upotrebiti za nesto drugo, ove grafike kad todsluze neko vreme prodas po manje vise istoj ceni, kupis druge nove i nastavis i/ili jednostavno prekines...
Po meni kockanje... ali koliko vidim nekima se dobrano isplatilo...
Cak su neki poceli da kupuju po osam R9-270 posto izgleda da se i sa njima mogu praviti pare... bem ti klesta posteni ljudi ne mogu da se igraju na ATi-ju...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.