Iz SBB su mi rekli da je staticka IP vezana za WAN port njihovog Cisco home gateway wifi rutera. Kako sada da podesim Mikrotik koji je preko WAN porta vezan za LAN port Cisca tako da sve sto ide iz lokalne mreze ide na tu staticku i obratno sve sto ide spolja na staticku da se zavrsava na lokalnoj Mikrotik adresi. Mikrotik dobija od Cisca 192.168.010 adresu. Hocu da preko te jedne javne adrese mogu da pristupim preko winboxa mikrotiku.
Oni pominju port forwarding a ne spominju da bilo sta radim na Ciscu.
Aha znaci ako mi je Mikrotik dobio od Cisco home hateway na svom wan portu recimo adresu 192.168.0.10 onda se ja nakacim na taj njihov Cisco dpc3825 ruter i pod DMZ podesim da je on vazeci za 192.168.0.10? Je li onda ona adresa koju dobijem upitom na internetu pod `what is my ip` u stvari ta jedna fiksna koju sam dobio? I sad ce sve sto zatrazi tu fisknu IP spolja da se prebaci na 192.168.0.10? To ne utice na odlazni saobracaj sa lokalne mreze?
:: ukljucis DMZ na 192.168.0.10, i sve sto gadja SBB-ovu javu ip adresu, po bilo kom portu ide na MT :: :: Ako oces samo winbox, mozes i da uradis bas portforwarding na cisco ruteru :: :: port za winbox je 8291 :: :: :: ::
Ne bi ti samo bilo lose da MTu dodelis staticku .010 adresu a na Cisco stavis DHCP opseg da bude od .100 pa na dalje. Time izbegavas da Cisco dodeli MTu neku drugu adresu i onda MT ispada iz DMZ a ti gubis mogucnost pristupa MTu preko neta. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
usao sam u Cisco home gateway podesio Enable za DMZ i uneo adresu koju Mikrotik dobije od Cisca a to je 192.168.0.10 ali nista se ne menja. I dalje ako pokusam da pristupim Mikrotiku preko te javne IP nece da se poveze.
proverio preko what is my ip a i provajder je potvrdio da se ona ne menja. Ali dmz ne radi nista. ukljucio sam ga za lokalnu ip koju Cisco dodeli wan portu na Mikrotiku ali dzaba
:: :: na koju adresu pristupas :: ti rece da je staticka pa je proveris recimo na https://www.myipaddress.co :: ::
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.