Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
PST fajl (Outlokk 2010) ima 4,8 GB iako sam israznio kompletnu poštu
STRANA 1 OD 1
arogan PST fajl (Outlokk 2010) ima 4,8 GB iako sam israznio kompletnu poštu 09.02.2014. 20:51 T56660

status: user
broj poruka: 538
Do sada sam na računaru imao Office 2003 i odgovarajući Outlook.
On je OK, ali pošto sam prešao na moćniji računar i OS, odabrao sam da mi mejl klijent bude Outlook 2010.
Ali, novi Outlook, slično kao Live mail, pošto imam 3 Accounta, razdvojio mi je sva 3 Acounta kao posebne fascikle (svaka ima svoj Inbox, Sent Item, deleted items ...). Kad sam uvezao poštu sa Outlook-a 2003 (fajl je bio 1.8 GB), bacio je to u gornji (izgeleda glavni) `Presonal folders`, koji je iizgleda potpuno nezavisan od ona kod tri Accounta. Izvršio sam premeštanje (Move) podata iz fascikle u Fasciklu (Inbox sa Peronal Folders u Inbox Default Acccount-a i slično sa Sent items i archieve folders).

Kad sam video veličinu Outlook PST fajla zapanjio sam se - 4,8 GB ?!, a uveezao sam podatke iz fajla od 1,8 GB. Obrisao sam svu poštu i sva tri Acounta, ispraznio deleted items, resetovao računar, ali fajl je i dalje 4,8 GB a unutra `sve prazno`.
Hteo bih ovaj Outlook sada da koristim samo za jedan Acount (ovo sa tri je komplikovano za moje ukućane), ali, pre nego što ga kreiram hteo bih veeličinu PST fajla da svedem na normalnih otpirilke 270 KB.
Kako? U Outlokk Express-u je bila opcija Compact All Folders, da li ima nešto slično Outlook 2010?

Pozdrav,
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 09.02.2014. 21:11 #541078

broj poruka: 4054

obrisi ga, pa pokreni outluk i napravice nov fajl, prazan

imarkovic Re: PST fajl (Outlokk 2010) ima 4,8 GB iako sam israznio kompletnu poštu 09.02.2014. 21:20 #541081

broj poruka: 19002
Taj `pst` fajl u OU2010 mozes samo otvoriti (file-open), on ce ti to otvoriti kao arhivu i spustiti dole ispod tabova, normalno, a praznjenjem mail-ova oslobodices i mesto (brisi trash).

:: Do sada sam na računaru imao Office 2003 i odgovarajući Outlook
:: On je OK, ali pošto sam prešao na moćniji računar i OS, odabrao sam da mi mejl klijent bude Outlook 2010
:: Ali, novi Outlook, slično kao Live mail, pošto imam 3 Accounta, razdvojio mi je sva 3 Acounta kao posebne fascikle (svaka ima svoj Inbox, Sent Item, deleted items ...). Kad sam uvezao poštu sa Outlook-a 2003 (fajl je bio 1.8 GB), bacio je to u gornji (izgeleda glavni) `Presonal folders`, koji je iizgleda potpuno nezavisan od ona kod tri Accounta. Izvršio sam premeštanje (Move) podata iz fascikle u Fasciklu (Inbox sa Peronal Folders u Inbox Default Acccount-a i slično sa Sent items i archieve folders)
::
:: Kad sam video veličinu Outlook PST fajla zapanjio sam se - 4,8 GB ?!, a uveezao sam podatke iz fajla od 1,8 GB. Obrisao sam svu poštu i sva tri Acounta, ispraznio deleted items, resetovao računar, ali fajl je i dalje 4,8 GB a unutra `sve prazno`
:: Hteo bih ovaj Outlook sada da koristim samo za jedan Acount (ovo sa tri je komplikovano za moje ukućane), ali, pre nego što ga kreiram hteo bih veeličinu PST fajla da svedem na normalnih otpirilke 270 KB.
:: Kako? U Outlokk Express-u je bila opcija Compact All Folders, da li ima nešto slično Outlook 2010
:: Pozdrav,
Predrag55 Ne moraš da brišeš 09.02.2014. 21:20 #541082

broj poruka: 261
Tools->Account Settings->Data Files->Personal Folders (dvaput klikni)->Compact Now

Isto možeš da uradiš sa ostalim Data fajlovima (Archive...)
Ovo je za 2003 za 2010 imaš sigurno opcije na ribonu.
Pozdrav Predrag
arogan Re: codeus 09.02.2014. 21:53 #541090

Već sam pokušao, odmah prijavii da nema fajl, i kada idem na Cancel ili na OK pa u nekoj sledećoj varijanti na Cancel izbaci me sa krajnjom prorukom da nema PST fajla.
To sam radio u 2000 i 2003 ali ovde neće.
arogan Re: codeus 09.02.2014. 21:53 #541091

Već sam pokušao, odmah prijavii da nema fajl, i kada idem na Cancel ili na OK pa u nekoj sledećoj varijanti na Cancel izbaci me sa krajnjom prorukom da nema PST fajla.
To sam radio u 2000 i 2003 ali ovde neće.
arogan Re: imarkovic 09.02.2014. 21:55 #541092

Obrisao sam sve i ispod i iznad i levo i desno od tabova, nema nigde nijedne poruka, a PST se nije smanjio na za 1 bajt u odnosu na max dostignutu veličinu.
VMARC Koja ti je putanja do .pst fajla? 09.02.2014. 21:57 #541093

broj poruka: 9422

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

arogan Re: Predrag55 09.02.2014. 21:59 #541094

Upravo sam pronašao pomoću helpa na Laptopu (on mi je ostao na engleskom). Ovaj problematični na srpskom ne znam za koju reč hoću pomoć (trebao sam da tražim sažimanje, a ja kucao sabijanje.

Mahom, pronašao sam `Compact`, već radi 10minuta, stigao je tek 20%
Upravo je tamo gde si naveo.Hvala na pomoći.

Pozdrav

arogan Re: VMARC 09.02.2014. 22:02 #541095

Za razliku od prethodnih verzija (a možda zbog Windowsa 7), on mi je na
c:\Users\?????\Documents\Outlook Files\
Ranije je bio uvek na Local folders-u profila.
VMARC Re: Re: VMARC 09.02.2014. 22:13 #541096

Probaj pod Users/tvoj korisnik/ appdata/outlook/

with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: Za razliku od prethodnih verzija (a možda zbog Windowsa 7), on mi je n
:: c:\Users\?????\Documents\Outlook Files
:: Ranije je bio uvek na Local folders-u profila.
arogan Re: Predrag55 09.02.2014. 22:15 #541097

J..i ga, posle sažimanja outlook.pst fajl je još veći.

Obrisao sam ga, pozvao Outlook, očekivano je prijavio je da nema PST fajl pa sam išao na Open pa nekoliko puta OK ili CANCEL, više ni ja ne znam pritiskao sam svašta iz očaja jeer nisu bile logične poruke i ubacio mi je nov (prazan, mali) PST fajl u Documents. Odatle sam ga prebacio u

\Documents\Outlook Files\

i evo sada radi sa novim malim fajlom.

Konačno ! (ovo sam u 2000 i 2003 rešavao za 5 sekuni a ovo novo celo veče.

Pozdrav svima i hvala na pomoći
arogan Re: VMARC 09.02.2014. 22:25 #541098

Ima tamo neka dva mala Fajla Outlook sa čudniim ekstenzijama ali nije PST. Iz Total Comandera sa viddljivim sistemskim i skrivenm fajlovima na svom profilu nisam našao drugi PST fajl.
Ali u gorrnjoj poruci rešio sam ovaj provlem na drugi nčin.

Pozdrav i havala!
VMARC Re: Re: VMARC 09.02.2014. 22:28 #541099

To me je zanimalo, jer nisam do sada radio sa bekapom 2010. Mislio sam da radis sa pogresnim fajlom.

with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: Ima tamo neka dva mala Fajla Outlook sa čudniim ekstenzijama ali nije PST. Iz Total Comandera sa viddljivim sistemskim i skrivenm fajlovima na svom profilu nisam našao drugi PST fajl
:: Ali u gorrnjoj poruci rešio sam ovaj provlem na drugi nčin
:: Pozdrav i havala!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs