Ovako, do sada sam imao SBB modem i Linksys WRT54G wireless router sa DD-WRT hakovanim firmverom. Ta konfiguracija je bila kod mene na poslu i po potrebi sam ruteru mogao da pristupim i od kuce prostim kucanjem javne IP adrese modema i porta u browseru. Danas sam dobio drugi wireless router i modem u jednom od SBB-a zajedno sa jacim protokom. Model tog rutera je Cisco EPC3925. Problem je u tome sto vise sa neta ne vidim stari Linksys router, tj. ne znam kako da ga vidim. Kada ukucam javnu adresu i port tog rutera otvara mi se njegova stranica a vrlo mi je bitno da ostane proslo stanje, tj. da direktno mogu da pristupim Linksys routeru. Konfiguracija je sledeca: SBB modem + ruter - spolja javna adresa, njegova adresa u lokalu je 192.168.0.1, to ide na Linksys ruter - WAN adresa je 192.168.0.10, tj. tu adresu mu daje SBB ruter, u njegovom lokalu je 192.168.1.1
Sta treba da radim, tj. na koja podesavanja da se fokusiram da bi ovo proradilo?
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.