Radi se o toshibinom modelu: satellite c855-1mz. Nakon obicnog koristenja kompa, nakon restarta nije hteo vise da se digne sistem. Kada pokusam da ga ukljucim imam ponudjeno da launchujem startaup repair (recommended) i start win normally. Kad izaberem prvo, pojavi se crni ekran i tako dok ga ne iskljucim. Kad izaberem drugo, isto zacrni ekran i restartuje se.
Sta bi moglo predstavljati problem u ovom slucaju? Nece da mi bootuje sa usb-a win, baca mi bsod.. ne mogu mu nista.. Da li postoji mogucnost da je ram otisao? na koju foru da ga nateram da bootuje win reinstalaciju?
Pa ako puca opet, onda zameni drugim (ako imas dva modula) Jedino sta jos mozes da probas je da butujes sa Hirensa pa da vidis sta kazu Gold memory test i HDD Regenerator, ali ne bi trebalo da ima previse veze sa HDDom, jer ti puca i pri butovanju sa flesa. Za sve ostalo ces morati da ga nosis na servis, ako je pod garancijom. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
pod garancijom je na zhalost... drugaricin je komp pa sam ja mislio da probam resiti reinstalacijom ali za sad ne ide.. Sa hirensom nisam nikad radio, malo cu se edukovati taman, ako ne - leti na servis.
Ako nema nalepnice gde je poklopac za memoriju slobodno odvrni srafove i izvadi jedan stap a ako ima samo jedan stap onda jedino od komsije da probas...
Laptop pod garancijom i covek zeli sam da prcka...
Ne gubi vreme nego nosi u servis... izmedju ostalog zato i postoji garancija...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.