Problem kreiranje mail naloga - Office Outlook 2010
STRANA 1 OD 1
alexi
Problem kreiranje mail naloga - Office Outlook 2010
10.01.2014. 20:20
T56280
status: user broj poruka: 677
Pozdrav drugari,
Reinstalirao sam sistem i sada naleteo na problem vezan za pomenuti mail klijent. Naime, pokušavam da unesem poslovni mail u aplikaciju ali mi nikako ne dozvoljava. Pre reinstalacije sam u istom programu radio bez problema, bio je podešen automatski uz mail adresu i pass. Na poslu takođe koristim Outlook 2010.
Sada kad pokušam da se logujem automatski izbaci mi prozor u kom mi traži da potvrdim adresu i pass ali kad to uradim traži opet i tako u nedogled. Skrinšot istog je ispod:
Nisam u mogućnosti da ostavim adresu vidljivom budući da je poslovna.
Pokušao sam i Mozilla Thunderbird da setujem, ni ona ne funkcioniše. Proverio sam Firewall, napravio čak i dodatno pravilo tako da nema šta da pravi problem ni sa te strane.
Napominjem da se istim parametrima bez problema logujem na mail.office365.com. U firmi nisam uspeo da nađem ručna setovanja za mail, svi setuju automatski.
Dakle, ono sto MORAS da znas jeste IMAPI server ili SMTP/POP3 server name, oznake zasticenih protkola (da li je SSL ili TLS ili ih nema) kao i portove, obicno su 25/110 ili 995/465 zavisno od podesavanja mail servera. Dakle, moras ici na manualeno podesavanje a ne automatski jer ne povlaci podesavanja/sertifikat sa servera.
Ova podesavanja mogu da ti kazem koja su ako bi mi dao ime domena na kome imas mail nalog.
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Ili jednostavnije pogledaj na poslu koje su postavke, pa ih primjeni.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. Pocinio sam najveci grijeh od svih. Postao sam civilizovan. Korakira Melaine. Tempest brutos.
Upravo sam sa Outlooka na poslu preko Teamviewer-a prekopirao server i mail adresu na kućnu mašinu ali mi sada javlja da .pst fajl nije validan. A .pst na poslu ima skoro 10gb tako da mi nije baš izvodljivo da ga prenesem a i nisam siguran da bih dobio nešto konkretno time.
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.