Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Problem kreiranje mail naloga - Office Outlook 2010
STRANA 1 OD 1
alexi Problem kreiranje mail naloga - Office Outlook 2010 10.01.2014. 20:20 T56280

status: user
broj poruka: 677
Pozdrav drugari,

Reinstalirao sam sistem i sada naleteo na problem vezan za pomenuti mail klijent. Naime, pokušavam da unesem poslovni mail u aplikaciju ali mi nikako ne dozvoljava. Pre reinstalacije sam u istom programu radio bez problema, bio je podešen automatski uz mail adresu i pass. Na poslu takođe koristim Outlook 2010.

Sada kad pokušam da se logujem automatski izbaci mi prozor u kom mi traži da potvrdim adresu i pass ali kad to uradim traži opet i tako u nedogled. Skrinšot istog je ispod:

http://www.dodaj.rs/f/3a/Zw/38vlHoi3/capture.png

Nisam u mogućnosti da ostavim adresu vidljivom budući da je poslovna.

Pokušao sam i Mozilla Thunderbird da setujem, ni ona ne funkcioniše. Proverio sam Firewall, napravio čak i dodatno pravilo tako da nema šta da pravi problem ni sa te strane.

Napominjem da se istim parametrima bez problema logujem na mail.office365.com. U firmi nisam uspeo da nađem ručna setovanja za mail, svi setuju automatski.

Ima li neko ideju šta bi mogao da bude problem?

Wait in here small rune.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Outlook klijent 10.01.2014. 21:22 #536374

broj poruka: 5704
moras rucno konfigurisati.

Dakle, ono sto MORAS da znas jeste IMAPI server ili SMTP/POP3 server name, oznake zasticenih protkola (da li je SSL ili TLS ili ih nema) kao i portove, obicno su 25/110 ili 995/465 zavisno od podesavanja mail servera. Dakle, moras ici na manualeno podesavanje a ne automatski jer ne povlaci podesavanja/sertifikat sa servera.

Ova podesavanja mogu da ti kazem koja su ako bi mi dao ime domena na kome imas mail nalog.

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

operator re 10.01.2014. 21:27 #536375

broj poruka: 4264
Ili jednostavnije pogledaj na poslu koje su postavke, pa ih primjeni.

Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
Pocinio sam najveci grijeh od svih. Postao sam civilizovan.
Korakira Melaine. Tempest brutos.

alexi re: 10.01.2014. 21:38 #536378

@MACHINE

Imaš mail.

@operator

Da, to je poslednja opcija ali sam mislio da sve sve setujem danas kad sam već uradio sistem.

Wait in here small rune.

alexi re: 11.01.2014. 10:05 #536440

@MACHINE

Ipak nisam uspeo to da sredim zbog zaštite, moraću sa posla da prenesem podešavanja.

Wait in here small rune.

alexi re: 12.01.2014. 04:33 #536515

Upravo sam sa Outlooka na poslu preko Teamviewer-a prekopirao server i mail adresu na kućnu mašinu ali mi sada javlja da .pst fajl nije validan. A .pst na poslu ima skoro 10gb tako da mi nije baš izvodljivo da ga prenesem a i nisam siguran da bih dobio nešto konkretno time.

Ima li još ko neki predlog?

Hvala! : )

Wait in here small rune.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs