Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Virtual box i ip proxy
STRANA 1 OD 1
Stojac Virtual box i ip proxy 26.12.2013. 15:58 T56095

status: user
broj poruka: 3
Cao svima, zanima me sta treba da uradim da mi virtual box preko nat-a ili direktno preko adaptera (ili neceg treceg?) `povuce` http proxy i tako mi direktno sistem u virtual boxu ide preko proxy-ja. Znaci kao da idem preko browsera i ukucam proxy i port i sakrijem moj pravi ip kao da sam u drugoj zemlji. Idem preko nat-a win xp u virtal box-u i kada ukucam proxy u browser nemam nikakvih problema, sakrije mi ip i to je sve u redu ali neki programi ne idu preko lan settings-a nego `vuku` moj pravi ip. Ima nekih programa koji `vuku ip adresu` preko namestenog proxy-ja u lan settings ali neki ne rade tako i mene zanima sad sta ja to tacno da uradim i kako da konfigurisem lan ili sta vec treba u virtual box-u da bi mi ceo win xp iz virtual-box-a isao preko nekog proxy-ja sa neta? Nadam se da sam razumljivo postavio pitanje a ako nekome nije jasno potrudicu se da objasnim jos preciznije, hvala svima unapred.

PS Nisam znao gde da ubacim ovu temu pa sam je ubacio ovde a ako urednici misle da joj nije mesto ovde neka je prebace
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Virtual box i ip proxy 26.12.2013. 16:44 #534151

broj poruka: 19002
Ne mozes to da uradis preko NAT-a, tj. nije predvidjen jer ti onda natuje neku mrezu u okviru virtualbox-a, vec selektujes LAN kao `Bridge`, jer hoces da ti preslika mreznu kartu, i onda podesis preko `internet options` ili koju vec metodu koristis za proxy u OS-u.

:: Cao svima, zanima me sta treba da uradim da mi virtual box preko nat-a ili direktno preko adaptera (ili neceg treceg?) `povuce` http proxy i tako mi direktno sistem u virtual boxu ide preko proxy-ja. Znaci kao da idem preko browsera i ukucam proxy i port i sakrijem moj pravi ip kao da sam u drugoj zemlji. Idem preko nat-a win xp u virtal box-u i kada ukucam proxy u browser nemam nikakvih problema, sakrije mi ip i to je sve u redu ali neki programi ne idu preko lan settings-a nego `vuku` moj pravi ip. Ima nekih programa koji `vuku ip adresu` preko namestenog proxy-ja u lan settings ali neki ne rade tako i mene zanima sad sta ja to tacno da uradim i kako da konfigurisem lan ili sta vec treba u virtual box-u da bi mi ceo win xp iz virtual-box-a isao preko nekog proxy-ja sa neta? Nadam se da sam razumljivo postavio pitanje a ako nekome nije jasno potrudicu se da objasnim jos preciznije, hvala svima unapred.
::
:: PS Nisam znao gde da ubacim ovu temu pa sam je ubacio ovde a ako urednici misle da joj nije mesto ovde neka je prebac
::
Stojac Virtual box i ip proxy 27.12.2013. 01:15 #534232

broj poruka: 3
A jesi siguran da ce tako da mi ceo npr win xp instaliran u virtual box-u `izvlaci` ip adresu nekog proxy-ja sa neta? U mom originalnom os-u win7 ti isti programi takodje vide moj pravi ip sto znaci da to nije do virtual box-a kao virtual box-a nego da treba da podesim network adapter ili vec to nesto drugo i da tako ceo npr win xp instaliran u virtual box-u `izvlaci` ip adresu preko nekog proxy-ja sa interneta?
imarkovic Re: Virtual box i ip proxy 27.12.2013. 09:30 #534254

broj poruka: 19002
Evo procitaj kako se konfigurise proxy: http://support.microsoft.com/kb/2777643

Ako ti je konfigurisan preko `WPAD`, sto iskreno ne verujem, onda kao sto pise tamo, ne treba nista da se dodatno podesava na klijentima. Ako nije tako, znaci da moras da podesis posebno na virtuelnom windows-u, pogledaj podesavanja u `internet options/ connections/ lan settings` u proxy, pa prepisi filter.

:: A jesi siguran da ce tako da mi ceo npr win xp instaliran u virtual box-u `izvlaci` ip adresu nekog proxy-ja sa neta? U mom originalnom os-u win7 ti isti programi takodje vide moj pravi ip sto znaci da to nije do virtual box-a kao virtual box-a nego da treba da podesim network adapter ili vec to nesto drugo i da tako ceo npr win xp instaliran u virtual box-u `izvlaci` ip adresu preko nekog proxy-ja sa interneta?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs