Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Adsl Telekom trokira
STRANA 1 OD 1
ljuki Adsl Telekom trokira 11.09.2007. 21:56 T5585

status: user
broj poruka: 324
Ima problema na svakih par minuta mora da zakuje bar jednom to mi se desavalo pre mesec dana ali posle instalacije windowsa ne do danas strasno nervira poceo sam da koristim Greber intezivno Zone alarm mi je pokazivao upad u racunar svaki put kada bih ga startova sada imam samo Kasperski kao zastitu nasao mi danas oko 70 virusa i te gamadi posle full skeniranja ali on i dalje blokira pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 11.09.2007. 22:53 #27359

broj poruka: 12794
Meni se slicna stvar desava: svakih 10 dana prestane modem potpuno sa radom na 1-2 vremena.
Izgleda da zavisi i od toga gde se nalazis. Recimo to se desava jednom mom prijatelju koji zivi u centru, dok se meni na Novom Beogradu ovako desava.
Naravno ja svaki put nazovem njihovu internet podrsku na 0800-100-100 i uvek mi kazu: `Kod nas ne prijavljuje kompjuter problem!`...
Izgleda da moramo da trpimo...
NastyB Eh... 11.09.2007. 23:39 #27369

broj poruka: 729
...pa i kad SBB uđe u fiksnu telefoniju i ADSL, ima da se takmičimo kome će gore da radi...
Ima sa setom da se sećate dana kad je `ponekad zakucavao internet`. Èekajte da se cene još spuste pa kad nagrne masa na postojeće linije, koje, naravno, neće proširivati...
A i dial-up je u početku sjajno radio...

`Lakše je postavljati glupa pitanja nego ispravljati glupe greške.`
Marfijev zakon

ljuki .... 11.09.2007. 23:57 #27372

broj poruka: 324
Veoma si upravu. Vazno je da u njihovim filijalama ima klime fotelja od 200 i kusur e novih kompjutera dobrih plata a ti ces morati i dalje da placas racun jer nemas izbora A veliki udeo u SBB ima neka americka firma kojoj verovatno nije stalo do Srbije a i telekom ce imati monopol bar jos 5-6 godina

operator Ili jedno ili drugo 12.09.2007. 00:17 #27377

broj poruka: 4262
Meni je počelo juče u Novom Sadu. Treba proveriti i da li ste dobili i vdriver.exe u sistemu, koji je nova modifikacija starog vdriver.exe . On se nalazi u C\windows\system 32\vdriver.exe, a možda i u Procesima, pa ga pomoću task Manager-a obrišite. Da biste ga obrisali i dobili normalan protok potrebno je sledeće(osim ako Telekom nije s**bao stvar sa novom opremom koja se instalira po Srbiji):
-obrisati ga sa date lokacije,
-obrisati Restore point-e,
-obrisati virtual memory(na kraju opet ga stavite na ranije vrednosti, ako ga uopšte i koristite
-obrisati sve Autorun.exe fajlove.
-formatirati sve flash drajvove, ali PRIJE svega kliknuti na my computer dva puta levom tipkom miša, pa ići na Tools, Folder Options,View, pa opcije Show hidden files and folders označiti, pa označiti Hide protected operating system files, jer se krije kao sistemski fajlovi.
Ako koristite Zone Alarm Pro idite u Program Control, pa Programs i nađite ga i označite trust level sa KILL. To bi trebalo biti dovoljno da bi se sistem probudio sa normalnim protokom. Ako koristite neki drugi firewall pogledajte u opcijama kako da mu onemogućite pokretanje. Inače ova modifikacija koja se pojavila 09.09.07 nije zakrpljena NIJEDNIM antivirusnim ili spyware ili malware ili trojan alatom, tako da dok se nepojavi rešenje za njega ovo je JEDINI način otklanjanja istog. Za ovo rešenje sam i dobio novac od jedne poznate antivirusne kompanije, ali zakrpa još nije izdata. A da ako ste sve predhodno uradili vratite System Restore i virtual Memory na ranije postavke. I vratite opcije Show hidden files and folders na do not show hidden files and folders i otkačite Hide protected operating system files.
P. Ako nije vdriver.exe onda je ono što je Telekom objavio da se vrši zamena opreme na centralama za dodatni propusni opseg, pa dok se to nezavrši do četvrtka kako su rekli biće stalno takvih problema.
Toliko od mene i srećno svima sa PCBerza foruma.

karavesa Re:ADSL 12.09.2007. 13:24 #27398

broj poruka: 12

I meni je modem zakucavao ranije, ali sam ustanovio da je problem u Trillianu, IM client-u. Onog momenta cim sam ga deinstalirao sve je proradilo kako treba i, da kucnem u drvo, i dan danas radi ko sat, bez ijedne primede. Dok sam bio na kablovskom netu (SBB), koji je bio katastrofa, imao sam problema sa ZoneAlarmom, koga svi hvale. Sve zivo mi je secalo i kocilo, iako sam pokusavao da namestim podesavanja na 1000 nacina (nisam bas potpuno neuk sa racunarima). Ne znam da li ce ti ove informacje koristiti, ali mozda pomogne..

Pozdrav

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs