Uzeo sam banka Intesa internet karticu registrovao je na steam a zatim na pay pal. Nakon sto sam je registrovao na Steam uzeo mi je 1 euro nzm zasto, a kad sam je registrovao na paypal uspesno je prihvatio karticu ali nikako nece da mi je verifikuje, ali ipak mi je skinuo 0.78 evra Inace imao sam samo 2 evra na kartici, uplatio sam ih samo za registraciju preko paypala posto znam da naplacuje 1,5 evra pa kasnije vrati. Ranije sam koristio kreditnu karticu u te svrhe i sve je bilo u redu nije mi nista naplacivao...
Sefe, u kom si fazonu? Kad ti je Steam skinuo evro ostao ti je jedan evro jer 1+1=2, i zato PP ne moze da skine 1,5 nego samo pola. Kad uplatis dovoljno verifikovaces i onda bi trebalo da ti vrate oba iznosa. A mozes i banku da pitas... __________________ http://goo.gl/yP3b6V
Ne zapravo ja sam radio ovim tokom: prvo sam pokusao da verifikujem paypal ali nesto nije bilo uspesno rekli su da informacije nisu dobro unete iako sam sve dobro ukucao
zatim sam ubacio karticu na steam da vidim u cemu je problem
kad sam pogledao stanje na racunu pisalo je da je paypal skinuo 0.78 a steam 1 E
Kad PP ne moze da skine 1,5 to je siguran znak da u tom trenutku nema dovoljno na racunu. Sad, kako je do toga doslo, ne znam. Mozda su ti skinuli dva puta zbog tog neuspesnog pokusaja. I nije 1.5 nego malo vise. Sta god da se placa treba imati oko 6% vise nego sto je nominalna cena. Troskovi, konverzija...
Kao što reče kolega, nema potrebe za Paypal-om kada imaš Visa Internet. Ono što je bitno da se napomene to je da na kartici uvek moraš imati barem 1 euro (posle transakcije) da bi mogao da uplatiš bilo šta. Provereno, sve ok.
Kako nema potrebe? A kad neko prima samo uplate preko PP, kao npr. na e-bay-u?
I ako pokusate da uvidite poentu videcete da covek nije hteo da plati nego je samo `provukao` karticu kroz Steam jer je mislio da nesto nije u redu sa njom. A provlacanje preko PP kosta 1 evro.
Dakle. Treba imati oboje, placati tamo gde treba sa onim sto je bolje, a najbitnije bi bilo imati dovoljno na racunu.
Alrad je upravu. Hteo sam da napravim paypal za neke određene sajtove i da ubacim karticu na steam bez paypal-a. Pretpostavaljm da će mi Steam vratiti pare od verifikacije, a za paypal da uplatiim 2,70 Evra recimo da bi mi skinuo 1,5 i ostavio prostora za 1 E koji mora da ostane nakon kupovine. Ok jasno mi je sada hvala vam.
^ Pogledaj odgovore na forumu svet kompjutera. U prosloj poruci sam stavio link od teme u kojoj se spominje placanje preko pp na steamu. Procitaj par poruka sa stranice ciji sam link stavio.
istu karticu iz intese steam nisam probao sa paypal nisam imao nikakvih problema ali u banci daju da se uplate samo iznosi 5,10,20,50..... znaci nema sanse da uplatim 2 gvozdena
stanje mozes da proveris slanjem sms poslednja 4 broja sa racuna na broj 1500
i trazi iz banke da ti daju LIB da bih mogao da pristupis svom racunu preko njihovog sajta
neki sajtevi nece da izvrse naplatu ako imas tacan iznos moras imati barem 1 euro vise ali ti naplate samo navedeni iznos
pitanje dali moze neko drugi da uplati novac na taj racun jer ja sam morao da trazim punomoc/ovlascenje za moju sestru da bih nekada mogla ona da ode umesto mene i uplati
ja sam iz Indjije mozda su ovde drugacija pravila jer kada sam zvao Beograd oni su rekli da je dovoljno da neko iz porodice samo pokaze licnu kartu da bih izvrsio uplatu
e ovako now sam ovde ali mi treba pomoc uplatio sam 30 eura na intesa karticu i hocu celu cifru da ubacim na steam wallet ali nece mogao sam samo da ubacim 20 eura e sad pitao sam u banci da li oni uzimaju nesto oni kazu da ne a i steam mi ne uzima nista jer pise lepo ``tax=0`` tako da sta da radim. POMAGAJTE LJUDI!
izvinjamam se ne koristim to namerno slucajno jer mi je u navici kad se dopisujem na engleskom (mislim na v i w) kad sam prebacio ostalo mi na racunu oko 8 i nesto eura. Pazi ja sa bio u banci i rekli su mi kao da sam u nekom minusu ali meni nije jasno kako sam ja usao u minus kad samo u steam ubacujem pare. mislim kako mozes da udjes u minus ako potrosis onoliko koliko ubacis?
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.