Da li neko moze da mi preporuci funkcionalan i proveren free hosting, posto mi hitno treba postavljanje sajta jedne skole. Trazio sam malo po netu, ali su postovi ili dosta stari ili su oprecna misljenja ljudi tako da ne znam koji da izaberem. Znam da je placeni hosting jeftin i najbolje resenje, ali posto opstina skolama (ne)placa racune (a skolske uprave uslovljavaju skole da imaju sajt) prinudjen sam da trazim i druge alternative...
Ako mi dete ide u nju bas, evo ja cu da doniram taj trosak za Hosting, a ti doniraj sajt... Ne mogu da shvatim direktora te skole koji ne moze da odvoji par hiljada godisnje za sajt. Da ne pricam o akcijama medju ucenicima da se skupe pare za krecenje...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Sigurno da tvoje dete ne i de u tu skolu, posto je u okolini Smedereva i nema ni 100 djaka u 8 razreda... Ima i dece iz sigurne kuce tako da je tesko sprovesti bilo kakvu akciju prikupljanja novca zbog lose materijalne situacije... Verovatno ce i biti izdvojen novac za hosting, iako je svaki dinar dragocen i ima mnogo elementarnijih i prioritetnijih stvari za koje je potrebno izdvojiti novac...
Ko zahteva od skole da ima sajt taj treba i da plati tja isti sajt i hosting, mislim nisi ti kao pojedinac duzan da platis ili da nadjes gde je dzabe? To je valjda neciji posao i duznost?
Mene kao nastavnika informatike svi vezuju i obavezuju za bilo sta sto je povezano sa IT-em, racunarima i sl... Ako nisi mozda upoznat, informatika je izborni predmet za koji se deca opredeljuju izmedju vise ponudjenih tako da je vrlo lako moguce da decu `usmere` na druge predmete ako za to postoji volja nadleznih (sah, hor, zivot u proslosti, cuvari prirode...)... Inace zbog stvarno dobrih kolegijalnih odnosa sam i pristao da uradim sajt bez nadoknade, sagledavsi opstu situaciju...(placanje meni za taj posao je odbijeno od strane opstine)
Ma ne, niko to nije ni spomenuo nego se kuburi s novcem pa sam pokusavao da nadjem alternativu, posto sajt treba da bude postavljen do sledece nedelje...
Imas i za 1000rsd shared hosting na godinu dana, za jos par stotina imas i domen.. Daleko bolje resenje od bilo kakve free varijante.. Nadam se da ces se snaci. Mozda i da predocis svoj problem nekom od (domacih) hostinga, verujem da bi ti izasli u susret!
Koristio sam ga do prosle godine na dva domena. Zadovoljan sam bio s obzirom da je free. Bez ijedne reklame, solidna brzina pristupa. Mozes da kreiras samo jedan FTP accaunt, mada je meni to bilo sasvim dovoljno. Za dve godine koliko sam ga koristio, nisam primetio nijedan downtime, sto ne znaci da ih nekad nije ni bilo.
Dozvoljavaju kreiranje licne 404 error stranice. Ako je ostavis na default, svaka 404 strana ce biti delom njihova reklama.
Ne znam kog tipa je sajt, pa najbolje sto se tice mesecnog protoka, podrzanih skripti i frameworka da vidis na nihovom sajtu da li zadovoljava tvoje potrebe. Ako je sajt cist HTML, onda nemas nikakvih problema kod njih.
Ovo sve sto sam napisao vazilo je do septembra prosle godine. Nadam se da se nisu promenili.
Ipak ce uspeti da izdvoje novce za hosting i registrovanje domena tako da izgleda da necu morati da uzivam u `pogodnostima` koje nosi free hosting...(dogovor je pao pre nego sto sam video postove posle 18h) Hvala na preporukama za 000freehosting imacu ga u vidu ako naidjem na neku slicnu situaciju!
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.