Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
torrent gasi internet konekciju (no network acces)
STRANA 1 OD 1
zibr torrent gasi internet konekciju (no network acces) 17.10.2013. 15:18 T55106

status: user
broj poruka: 4
Pozdrav svima, već izvesno vreme imam problem prilikom downloada preko torrenta ali zadnjih dana je već neizdrživo. Elem internet je SBB 10/1MB već godinama super šljaka i sada u svim situacijama sem kada upalim torrent da skinem nešto, radi 5-10 minuta digne download na 1.1MB i onda za par minuta samo zakuca lan adapter izađe no network acces i ništa ne vredi pokušaji da WIN sam dijagnostikuje problem i da ga reši završavaju se zaglupljenjem WIN-a i samo restart pomaže nekad se toliko zaglupi da skroz zakuca pa mora da radi dugme na kućištu. Neznam dali je WIN počeo da zeza ili je neki drugi uzrok (tipa nema više skidanja piraterije) ili nešto treće uglavnom direktni downloadovi, gledanje svega i svačega u HD-u slušanje muzike sve radi besprekorno pa mi je ovo skroz sumnjivo.
Ako neko ima neku ideju šta bi moglo biti ili predlog kako da to rešim bio bih zahvalan.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Podigni Win u Safe mode with networking 17.10.2013. 15:54 #520884

broj poruka: 9422
Pa probaj kako se ponasa tako.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

Srdjanc ... 17.10.2013. 16:18 #520888

broj poruka: 3106
1. Prvo skini ovaj torent tj pocni da ga skidas (ovaj ima najpouzdaniju bazu seedera i da ce ti net ici na max):
http://releases.ubuntu.com/13.10/ubuntu-13.10-desktop-i386.iso.torrent
2. Ako ti ne zakuca onda je samo do torenta koje si pre skidao, ako ti zakuca probaj drugi torrent downloader (utorrent, bitcomet, vuze i tako).
3. Ako ti i sa novim downloaderom opet zakuca, onda je nesto poput programa instaliranih (virusi ili pa cak antivirusi). Ako nisi siguran sta je, podigni novi sistem.
4. Ako nece ni novi sistem, e onda ti je do aparata, kablova ili sbba.

Edit: ovo sto je kolega rekao, moze se primeniti pre stavke 3. Ako se i tamo ponasa isto, onda nastavi po proceduri.
zibr VMARC upravo pišem iz SAFE moda 17.10.2013. 17:05 #520891

utorrent uključen down 0.0 up 0.0 znači nema protoka uopšte e sad zašto pojima nemam, probao sam i bittorrent isto se dešava kao i sa utorrentom ubacio sam i ovaj ubuntu torrent što je Srdjanc poslao, ništa mrtvilo...

Srdjanc ... 17.10.2013. 17:48 #520892

broj poruka: 3106

Dosao si do trojke, znaci ili neki software ili oprema od ssb. Reinstaliraj sistem, to ti je najlakse.

alexi re> 17.10.2013. 18:29 #520897

broj poruka: 677
Najlakše je ipak da neki alternativni laptop ili desktop (gde sve uredno funkcioniše inače) prikači na ruter, što wifiem što bežično, čisto da se razgraniči gde leži problem. Ukoliko to već nije testirano, naravno.

My sword can cut through armor and still cut a tomato.

luja-88 Re: ... 17.10.2013. 19:05 #520906

broj poruka: 1637
Najlakse je da reinstalira sistem? To nije ni najlakse, ni najbrze resenje. A jos uvek je pod znakom pitanja da li bi uopste bilo resenje.
Valjda je logicno da prvo ustanovi da li je problem uopste u racunaru ili mrezi, zar ne?

@zbir
Skini Hiren`s BootCD ili neki Linux (Ubuntu, npr.) i prebaci ga na fles pomocu YUMI multiboot-a. Pokreni Mini Windows XP sa Hiren`s-a ili Ubuntu i pusti neki torrent da pici. Za Win imas portable uTorrent klijent (ili neki drugi, svejedno), a na Ubuntu se isti instalira za 2 min.

Kazi ako treba dalja pomoc i/ili linkovi za dl.

::
:: Dosao si do trojke, znaci ili neki software ili oprema od ssb. Reinstaliraj sistem, to ti je najlakse
tortojed Proveri podesenost firewall-a - mozda ti je blokiran peer to peer 17.10.2013. 19:10 #520907

broj poruka: 10998
saobracaj...
Ako koristis win firewall onda:

Control Panel\All Control Panel Items\Windows Firewall\Allowed Programs

Tu treba da ti bude chekiran torrent client (preporuka: micro torrent).
BassivitY lan drajver ? 17.10.2013. 19:41 #520910

broj poruka: 911
Što ne probaš sa reinstalacijom drajvera za mrežnu? Mislim, ako već nisi ...

Ako ti puca network adapter onda je definitivno do toga.
Koliko torenata imaš aktivnih u klijentu?
koliko konekcija je dozvoljeno po torrentu a koliko ukupno ?
Pošto su mikrotorrent i bit torrent jedno te isto, probaj neku alternativu, tipa qBittorrent pa vidi šta se dešava ...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CARPE DIEM

zibr Ljudi hvala svima na brzim odgovorima i predlozima 17.10.2013. 21:14 #520920

nisam bio tu vodio sam klince na rođos pa nisam mogao da nastavim provaljivanje problema, sad nastavljam, dali ste mi već 6-7 varijanti pa probavam dok ne nabodem ako ništa ne uspem na kraju ću da ubijem WIN mada mi se to nikako ne radi pošto radim preko neta i svaki dan mi treba komp al ide vikend pa ću videti.

P.S. Iskreno nisam očekivao ovoliki angažman oko mog problema pogotovu što sam pre ovoga možda imao samo jedan post na berzi iako sam `drug član` (imam nalog) već više od decenije i skoro svakodnevno čitam forum tako da ja vas, pogotovo stare kuke dobro znam (pročitao sam hiljade i hiljade postova na razne teme) a vi mene ne.
Svejedno, još jednom hvala pa se pišemo.
peki22 Re 17.10.2013. 21:20 #520922

broj poruka: 2936
99,9% je SBB modem.Skoro isti slucaj prosle godine.posle ubedjivanja i zamene(lan kabl,modem,adapter i disc ako si izgubio disc 200kinti))reseni svi problemi.Ja sam potpasao vise papira za zamenu modema nego u banci za kredit.

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100

krkub Možda SBB obavlja (bilo kakve) radove... 17.10.2013. 21:23 #520923

broj poruka: 1018
... u tvom regionu? Da li si ih zvao?

A kako ti modem `fercera` kada ti pukne net? Ako je onaj Cisko modem, on ima one LED lampice (data sent/ receive, power, itd)
peki22 Re 17.10.2013. 21:27 #520924

broj poruka: 2936
Da budem jasniji kod mene je brzina 20MB kad su poceli problemi palo je na 2MB sta god radio nije bilo pomeranja i tako radi normalno.Posle par dana cim ukljucis torrent puca net.Sve zivo je probano i na kraju zamenjen modem.

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100

executor lan 17.10.2013. 22:56 #520946

broj poruka: 203
Meni ovde smrdi na pokvaren lan adapter.. pokusaj da ubacis neki na pci slot pa da vidis onda kakvo je stanje..

`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`

GILEUS ja sam rešio kod mene taj problem 31.12.2013. 13:02 #534854

broj poruka: 1
ja sam imao isti problem dok nisam isključio ovo na mrežnoj kartici, ako koristiš kaspersky onda je to a možda još neki anti-virus ima.

http://postimg.org/image/5g5li1zl9/
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs